מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה אני מתחנן ממישו עזרהחסוי15/07/2011
הי אני וחברה שלי כבר שמונה חודשים ביחד וזאת המערכת יחסים הראשונה של שנינו יחד וחווינו ביחד עליות וירידות בעיקר ירידות.... אני מודע שיצאתי זבל מניאק אגואיסט אידיוט חמור אפס זבל ועוד הרבה דברים.... אנחנו נשבענו אחד לשני בחברות שלנו שאנחנו לא משקרים ואני שיקרתי לה כל המערכת יחסים....
זה התחיל בזה שזאתץ המערכת יחסים הראשונה שלנו אז אני לא ידעתי אם להגיד לה מה אני חושב שאני לחוץ ורוצה קצת זמן לבד כי גם לא רציתי שהיא תפרד ממני ולפני כמה זמן אמרתי לה הכל מה שהיה והיא נפגעה ובצדק היא נפגעה בצורה נוראית והיא נפרדה ממני ואני שבוא בלעדיה החיים שלי זבל בלעדיה היא הנקודת אור היחידה שלי ועכשיו גם זה הלך אני פשוט לא מאמין מה עשיתי שיקרתי לה ואני לא יודע איך להחזיר אותה אלי ואנחנו מעבר לזוג רגיל אני מרגיש אליה דברים שבחיים לא הרגשתי וזה לא צחוק בבקשה אני מבקש עזרה לדעת מה צריך לעשות אני מתחנן אני מוצא את עצמי לא נרדם בלילות והולך לישון בוכה וקם בבוקר בוכה וכל היום רק בוכה בבקשה אני רוצה עזרה בבקשה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק למה בחרת לשקר לה
דורית כהן16/07/2011חסוי יקר, צר לי על הכאב שאתה חווה עם הניתוק מחברתך.
נוצר ביניכם משהו מאד מיוחד,וכנראה גם היא הרגישה בדיוק כך, ועל כן המכה שהיא חטפה כאשר גילתה שאתה משקר לה היתה כה גדולה. כאילו כל מערכת היחסים שלכם היתה מושתתת על שקר.
יש לי הרגשה שאולי שיקרת לה כי היה לך חשוב להציג את עצמך בתור גבר מושלם. אז כל דבר שהיה גורם לה לחשוב עליך בתור משהו פחות ממושלם - לא גילית לה.
נדמה לי שבמקום להתאמץ ולהשקיע המון אנרגיות בהסתרות ובשקרים - עדיף להיות פתוח וגלוי, ולהראות גם את הצדדים האנושיים. ואם אתה מרגיש שאתה זקוק לזמן פרטי, להיות קצת עם עצמך, קח את הסיכון ודאג להגיד זאת בצורה ישירה. כל אחד צריך לשמור גם על עצמו בתוך הקשר, לא רק לחשוב כל הזמן על בן הזוג שמא הוא עלול לעזוב אותו. כי אם תפעל בתוך הקשר רק עם המחשבה שהיא עלולה לעזוב אותך - תהפוך לסמרטוט או תיאלץ להקיף את עצמך בשקרים. זו לא מערכת יחסים אמיתית.
מה שקרה עכשו ילמד אותך לבנות את מערכת היחסים הבאה בצורה יותר אמיתית.
אבל נדמה לי שיש גם לה צד במה שקרה. יתכן שהיא "חנקה" אותך עם הציפיות שלה שתהיו כל הזמן יחד. אולי גם היא צריכה ללמוד מכך לשחרר קצת את החבל.
יש זוגות שמתגברים על משבר מסוג זה, ופשוט מפיקים את הלקחים הנכונים, וכל אחד עושה שינוי מסויים כדי לרווח קצת את היחסים.
הבעייה עם שקרים היא שהיא כבר לא מאמינה לך ואם תחזרו להיות יחד היא כל הזמן תהיה חשדנית, ותבדוק אותך, ותחקור אותך, וזאת התנהגות מעצבנת וסביר מאוד שלא תעמוד בכך לאורך זמן...
אפילו אם תצליח להסביר לה למה נאלצת לשקר לה - חששת שהיא לא תרצה להיות איתך - עדיין היא נפגעה כל כך מן השקרים שהיא לא תוכל לסמוך עליך.
לכן הסיכוי שתוכלו לחזור ולהיכנס למערכת יחסים בריאה וטובה הוא מאוד קטן, לצערי.
מה שאתה יכול לעשות זה להתיישב ולכתוב לה מכתב שמסביר את מה שקרה, את רגשותיך אליה, ולשאול אותה אם היא מסכימה לחזור לחברות ולבנות מחדש את היחסים בצורה כזאת שכל אחד ירגיש יותר חופשי להיות "הוא עצמו", ללא הצורך בהסתרות ובשקרים.
מקסימום היא תענה לך שאין על מה לדבר. אבל, אם היא כל כך אוהבת אותך כמו שאתה אוהב אותה - יתכן שהיא תתן לכך צ'אנס בתנאי שתהיה עכשו - גם במכתב הזה וגם אחר כך - מאוד פתוח וכנה איתה.
מאחלת לך הצלחה ושתפיק את הלקחים ממערכת היחסים הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
חסוי16/07/2011דורית יש משו בדבריך, אך בכל זאת המערכת היחסים הראשונה שלי ונלחצתי מזה שיש לי חברה ורציתי להיות לבד והתחלתי להתנהג בצורה אדישה ודוחה לכולם וזכותי לחשוב דברים כאלו וזכותי לחשוב דברים אני בטוח שהיא חשבה כמה פעמיים שהיא רוצה להיות לבד והסתירה את זה אני אמרתי שאני לא מסתיר כלום זה השקר פה אבל היא צריכה להבין שהראש שלי רק חשב על זה ולא ידעתי אולי זה יגרום לה להיפרד ממני אבל הלב אמר משו אחר הוא אמר לא להתייחס לראש ולהמשיך להיות איתה ובאמת ככה רציתי.... ויש זוגות נשואים שמשקרים לבני זוג שלהם שהם לא מסתירים כלום כדי לא לפרק את הכל וזה מה שאני רציתי היא לא מוכנה להבין את זה אני בוכה ליד כולם חברים שלי עם דמעות בעיניים אני כל היום בוכה אבל בואי תרגישי אותי אני בשר ודם כמוה בן אדם טועה אז אני שקרן נכון אני בונה את עצמי אהבה שהייתה ביננו שינתה אותי מבן אדם אגואיסט ואנוכי לאחד שרגיש ומבין ואני לא רוצה שכל זה יעלם ואני אוהב אותה עד השמיים והיו אנשים שהיו לא אומרים כלום וזאת המחשבה שלי וזכותי לחשוב ככה היא אומרת שבחיים בן אדם צריך להיות שלם עם עצמו אני הייתי שלם עם עצמי בזה שהלכתי עם הלב ולא עם הראש אני רק חשבתי לא ביצעתי אני אוהב אותה ושום דבר פה לא על שקר זאת מערכת יחסים שנבנתה על אמון את יודעת שחבר שלי אמר לה משו עלי לא חשוב מה ואני מרוקאי ורציתי להיכנס בו אבל נתתי לה אמון שאני לא אגיד כלום כדי שאני לא אגרום לנזק ואף אחד אחר לא היה עושה את זה... אני כתבתי לה 12 עמודים עם כל הרגשות שלי מי יעשה כזה דבר תגידי לי מי? אני רק רוצה שהיא תבין שזה הייתה מחשבה וזכותי לחשוב והיא בטח גם חשבה משו כזה ולא אמרה לי על זה וגם שיקרה שהיא לא מסתירה כלום וזוגיות זה משו שנבחן במצבים קשים אם היא באמת אוהבת אותי כמו שהיא אומרת היא יכולה להניח את האגו בצד ולתת לאהבה שלנו לנצח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)