מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי שיוויון בהורותנ.ל23/07/2011
נשואה 6 שנים ואם לבת 3.5 ובת 3 חודשים.
בעלי הוא אב, שבוחר בד"כ להיות הורה מתי שנוח לו, ולא זמין לבנות כל הזמן.
הוא עובד מהבית, ועכשיו אני והוא יחד בבית כי זו חופשת לידה שלי.
למרות שהוא בבית, ועושה הפסקות למנוחה, הוא בקושי מחזיק את הקטנה. וגם כשהגדולה חוזרת הביתה, הוא אומר לה שלום, משחק איתה 2 דקות ואז נעלם בחדר של המחשב ונחלץ בקושי לארוחת הערב. אחרי ארוחת הערב הוא משחק עם הגדולה, כמעט תמיד אני עושה לה אמבטיה, ואם הוא עושה לה אמבטיה, זה לרוב נגמר לריב שלו איתה בשל חוסר סבלנות.
בשבתות הוא ישן מאוחר ואמרתי לו כמה וכמה פעמים שאני מרגישה אמא חד הורית בשבת. ולכן אני יוזמת מגוון פעילויות שהיחידה שמקובלת עליו היא שארד עם הבנות לגינה מתחת לבית. אז כשאני נוסעת להורים שלי הוא מרגיש שאני בורחת מהבית. היום רבנו על זה והוא אמר לי שאני לא יוזמת, ואני בורחת ממנו ומרחיקה את המשפחה שלו ממנו. אמרתי לו שאני הולכת לבריכה כי הילדה הגדולה מאוד אוהבת את זה, ובגלל שלו לא נעים להכנס למים בגלל בעיות ביטחון עצמי עם הגוף שלו, הילדה לא צריכה לסבול. וגם עניתי לו שיש המון פעילויות לילדים אבל הוא פוסל הכל, כי הוא רוצה רק ללכת לחברים,ששם הילדה תהיה צמודה אלי כי ישעמם לה והוא יהנה מחיי החברה שלו.
ובכלל הוא משדר חוסר זמינות לילדות - הילדה באה אליו לשחק איתו בכדור כפי שהוא אוהב לשחק איתה, אבל הוא רואה טלויזיה ואין לו סבלנות אליה.
יוצא מכך, שעלי נופל כל העומס ומעבר לעובדה שזה לא פייר, זה גם גורם לילדה להתרחק ממנו ולהעדיף אותי ואז הוא מאשים אותי שזה בגללי ו"בוכה" לי על זה ובעיקר, לא מבין.
איך מבהירים לו? ואיך מתקנים ? אני מותשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוויות של הצלחה בתור אבא
דורית כהן25/07/2011נל היקרה, לדעתי הדבר הכי נכון לעשות הוא לקבל - רצוי שניכם יחד - ייעוץ בתחום שנקרא - "הדרכת הורים".
לאו דווקא בתחום הייעוץ הזוגי.
מנקודת המבט שלי, נראה לי שבעלך הוא אדם שאין לו גישה טבעית לילדים. לא נוח לו ואינו יודע איך ליצור קשר עם ילדים. כאשר הוא לוקח על עצמו משימה כלשהי כמו אמבטיה לילדה - הוא מאבד את הסבלנות מהר ונכנס איתה לעימותים.
אני חושבת שמה שניתן לעשות זה להזמין אותו לשיחה איתך - שיחה מתוכננת, לא שיחה שמתלקחת תוך כדי ריב או פיצוץ שהינה שיחת תוכחה ואינה יעילה כלל.
ובשיחה להסביר לו שאת מרגישה שהכל עלייך - אבל לא להסביר זאת "עם מוסיקה של תלונה" - ושאת זקוקה ממנו לעזרה ולהקלה בעומס, כי את לא הורה יחיד. הוא מפספס את שנות הילדות של בנותיו בצחורה כזאת. תשאלי אותו איך הוא רואה את עצמו בתור אבא. האם הוא מרוצה ממה שקורה? מה חסר לו בחוויה שלו כאבא? מה יכול לעזור לו להרגיש טוב יותר בתור אבא? ובאמת תקשיבי לבקשות שלו, ותיעני רק אם את באמת מסכימה איתו וחושבת שתצליחי לתת לו את מה שהוא מבקש.יש לי הרגשה שהוא הרים ידיים במידה מסויימת ומרגיש שזה לא התחום שלו ואולי הוא גם חושש להיראות מטופש על ידך, כי אצלך הכל קורה בטבעיות עם הבנות, הכל הולך חלק.
אז הוא חווה חוויות של כשלון במקום חוויות של הצלחה עם הבנות. בעיקר עם הגדולה.
מה שחשוב הוא שבמקום להתלונן ולקטר - כל פעם שהוא כן עושה משהו בצורה מוצלחת, אפילו משהו קטנטן - תני לו חיזוקים חיוביים, שבחי אותו. תגרמי לו להריש טוב ונוח סביב משימות הקשורות לילדות. חוויות של הצלחה חשובות מאוד כדי לגרום לשינוי אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)