להתגרש או לא?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להתגרש או לא?
    מתלבטת
    25/07/2011

אני בת 38 נשואה כבר 17 שנה. רוב הזמן הייתי עסוקה בגידול ילדים. אהבתי את בעלי אבל לא פיתחנו שום מערכת יחסים או תחביבים משותפים. לפני שנתיים בערך החל לשעמם לי. הקטן שלי בן 10, עצמאי ופחות זקוק לי. התחלתי להתלונן בפני בעלי על חוסר הקירבה בנינו והוא לא מבין אותי. הוא אומר שאני לא יכולה פתאום להשתנות ולצפות לקשר אחר בנינו. טוב לו עם השיגרה שהיתה שהקשרים חברתיים שלנו היו עם חברים ולא אחד עם השני והוא לא מבין מה פתאום אני מדברת במונחים של אהבה וקירבה. הוא אומר שאני חיה בפנטזיה וחוזרת לגיל 17. משעמם לי ורע לי. פתאום כשהוא יוצא לשבת עם חברים זה מפריע לי שהוא לא מעדיף להיות איתי, זה יצר ריחוק ואנחנו בקושי מדברים ואפילו בחופשה האחרונה ישנו בחדרים נפרדים. חשבתי להתגרש ואמרתי לו את זה שאני רוצה קשר, אהבה, בילוי משותף.הוא אומר שהוא ישתדל אבל לא עושה כלום והכל נשאר שגרתי. אני מתלבטת מאוד אם להתגרש רק בגלל שמשעמם לי ושבעלי לא מעוניין בקשר רומנטי איתי. יש לי ילדים מולצחים מאוד ולומדים בבתי ספר למחוננים מבחינה כלכלית יש לנו עסק ואנחנו מרוויחים די טוב. אני לא יודעת מה לעשות חשבתי לחזור לאוניברסיטה ולשכוח מבעלי אבל אני לא מצליחה לא להתעצבן כל פעם שהוא מעדיף להיות עם חברים ואני נשארת בבית משועממת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להתגרש או לא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סדנאות, ייעוץ זוגי ועוד

דורית כהן
    25/07/2011

מתלבטת יקרה, את נמצאת במצב טוב יחסית, משום שיש בך את הרצון לעשות את השינוי יחד עם בעלך, ולא עם מישהו אחר.
    אבל ממה שאת מתארת - הוא התרגל לשיגרה מסויימת ואינו רוצה להפר אותה, אבל כנראה הוא לא מוצא מספיק עניין בחברתך בלבד ולכן מעדיף לצאת לבילויים בנוכחות חברים נוספים. בעובדה שישנתם בנפרד בחופשה מעידה על בעייה רצינית ביכולת שלכם להיות יחד, באינטימיות.
    יש שני דברים שאת יכולה לעשות - לפני שאת מחליטה להתגרש:
    לבקש ממנו ללכת יחד לייעוץ זוגי או לסדנאות זוגיות מסוגים שונים (יש סדנאות מגע, טנטרה, אימאגו ועוד).סדנאות אלו יתנו לכם רעיונות וכלים ויספקו לכם חוויות מרגשות ביחד.
    שנית - את יכולה בעצשמך לפנות לתחומים שמעניינים אותך ולפגוש אנשים חדשים, אלא שזה פותח פתח לעשייה לא משותפת. החשש שלי הוא שעד מהרה תמצאי מישהו שיתן לך אפילו קצת תשומת לב ואת תתאהבי כי זה כל כך חסר לו. חבל שהוא לא מבין זאת. (אולי תראי לו את התשובה שלי).
    סכנה אחרת יכולה להיות שהוא יפגוש מישהי שפתאום תרגש אותו וזה ינער אותו להבין שמשהו לא בסדר ביחסים שלכם.
    בקיצור - עליו להבין - לפני שזה יהיהמאוחר מדי ויהיה קשה לתקן את הנזקים - שחייבם לעשות משהו עם מה שאת מתארת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו