אובססיביות וקנאה מצד הגבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובססיביות וקנאה מצד הגבר
    חברה אנונימית
    27/07/2011

אני שואלת בשביל חברה:
    שלום אני בת 23 ויש לי חבר בן 27 מזה כשנה.
    הקשר שלנו מאוד בעייתי אע"פ שאנחנו אוהבים וממש סגורים על זה שאנחנו מתאימים מבחינת הכל- דת, עדה, תכונות משותפות וכו.. ואף מדברים על חתונה.. הוא נורא לחוץ על חתונה .
    אבל עם כל האהבה שלו אליי והדאגה שלו אליי והכבוד שלו אליי ואל משפחתי הוא נורא אובססיבי וכפייתי אליי ונורא נורא קנאי וחשדן, פעם הוא לא הסכים לי ללכת לים שמא איזה גבר יתחיל איתי היום הוא כבר יותר מתחשב ..הוא אוסר עליי מועדונים וידידים. אין לי ידידים כיום ואני לא יוצאת למועדונים בגללו .
    אם גבר מתחיל איתי הוא מתחרפן , הוא ממש שומר עליי מפני גברים. מצד אחד זה מחמיא לי כי הוא עוטף אותי ושומר עליי ורוצה שאני אהיה רק שלו, מצד שני זה כבר מתחיל לעצבן כי אם איזה גבר פונה אליי ביחסי עבודה הוא מתערב או אם לקחתי סוכריה ממישו מהעבודה הוא מתעצבן, אם אני מקלידה משהו במחשב הוא זורק לי את בטח מתכתבת עם ההוא....כמובן אני רוצה לציין שיש סיטואציות שהוא מקלל ומאיים לדוגמא כשאני מציעה פרידה אז הוא יכול לקלל כי הוא טוען שצריך להביא סיבה מוצדקת לפרידה ואי אפשר לזרוק אותו כמו כלב שהוא כבר מאוהב, או נגיד שאנחנו רבים (אני טיפוס מאוד קשה ורגיש וקל לעצבן אותי ואני יכולה לריב על שטויות שמעצבנות אותי והרבה העירו לי על זה גם במשפחה ) ואז הוא מנסה להשלים ואני לא רוצה להשלים ישר אז הוא מתחיל לאיים...והאמת שאפשר גם להבין אותו כי קשה להסתדר איתי ,לא החזקתי קשר יותר מ4 חודשים הוא הראשון שאני בקשר ארוך של שנה. והוא החזיק קשר של שנה וקשר של שנתיים.
    האם יהיה לי קל איתו בחיי נישואים?
    האם הוא הזיווג שלי? מה עליי לעשות?
    חשוב לי להזכיר שהוא עבר חוויה מאוד קשה של פרידה לקראת חתונה (שכבר נקבעה) בגלל שהאקסית התאהבה בידיד שלה וכיום הם נשואים ... זה קשור נכון?אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לברוח

עדי בדיחי
    27/07/2011

שלום חברה אנונימית,

כן, חוויית הנטישה והבגידה קשורה למה שקורה איתו כיום, אבל- מדובר בבן אדם (נשים רגע הכל על השולחן) שלא יודע לבלום את עצמו, לא מילולית ואולי בהמשך פיזית. הקללות, האיומים, הסירוס מאפיינים אדם שחייב להיות בשליטה, גם אם השליטה תגבה מכולם מחיר יקר.

האם הוא הזיווג- זה בטח לא אדע, אבל אני חושבת שצריך לחשוב מחדש על כל הקשר.

העובדה שהוא "הצליח" לקיים קשרים יותר ארוכים מארבעה חודשים לא מלמדת כלום במקרה הזה ואין מקום לתחרות על הרקע הזה של "מי שרד יותר". יתכן והוא תמיד מצא לעצמו בנות זוג ששרדו את התוקפנות שלו כי האמינו באמת ובתמים שהוא שומר עליהן, יש נשים שזה נורא מחמיא להן עד שמגיעה הסטירה הראשונה, וגם אז הן לא תמיד עוזבות. לכן בבקשה לא להתייחס לכמות החודשים שכל אחד שרד בקשר.

כן, גם לבחורה שבקשר אולי קשה להמשיך קשרים, אך אלו סיבות אחרות ואני מניחה שלא קשורות לאלימות ותוקפנות ושליטה. אולי ההפך. אולי הסיבות קשורות לחוסר ביטחון, רגשי נחיתות וכד'.

יש נטיה לכל אחד מאיתנו למצוא את המשלים שלנו. אבל לא בכל מחיר. מבחינתי, מבחינת הפרטים שקיבלתי בהודעה זו- הנכון יהיה לא להמשיך את הקשר ולחפש את הסיבות ללמה קשה לי ליצור קשר לטווח ארוך, ולמה התחברתי דווקא לאדם שתלטן, שלקח ממני את הבילויים, היכולת לבחור באופן חופשי וכו'. עכשיו זה אולי נסבל, בהמשך, בזוגיות ובנישואין- הפרמטרים האלו של רצון לשליטה באופן כה קיצוני, לא רק בעייתיים אלא מסכנים הן את האשה והן את הילדים שיהיו בהמשך. אז נא לחשוב פעמיים עם מי לבנות בית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו