להישאר ביחד או להיפרד?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להישאר ביחד או להיפרד?
    אנונימי
    27/07/2011

אני וחבר שלי בני 18, ואנחנו יוצאים כבר שנה ו-8 חודשים.
    בשנה הראשונה שלנו היו פה ושם בעיות אבל הצלחנו לתקן אותם והמשכנו ביחד.
    ב-3 חודשים האחרונים המערכת יחסים שלנו מאוד שונה, אנחנו עושים סקס כיאלו שאנחנו מחכים שנגמור ונילך לישון, אנחנו מתנהגים כמו זוג נשוי, ביגלל חוסר בכסף יוצא שאנחנו לא יוצאים הרבה לבלות ואם כן אז לאותם מקומות, עכשיו אנחנו בהפסקה לשבוע, בין היתר אני מרגישה שהוא אוהב אותי הרבה יותר ממה שאני אוהבת אותו ולכן מפריעה לי הרצון שלו להיות כול הזמן איתי, אני הראשונה שלו ולעומתו אני כבר הייתי עם גברים אחרים בחיי, ואני חושבת שאנחנו צעירים מידי מכדי להיות רק אחד עם השני, כי אני באופן אישי רוצה לקבל יותר נסיון ולהיות עם אחרים, זאת אחת הסיבות שאני יותר עם הרגליים על הקרקע ואני לא בטוחה אם אני רוצה לישאר איתו או לא, אני חושבת שאני פשוט מאוהבת ב"ביחד הזה" שנוצר, ובמערכת היחסים שלנו ולא מאוהבת בו, כבן אדם וכבן הזוג שלי, כיאלו שאני איתו רק כדי לא להיות לבד, אבל אני לא בטוחה שזה ככה, מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להישאר ביחד או להיפרד?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רווח והפסד

עדי בדיחי
    27/07/2011

שלום אנונימי,

את מתארת מצב שהרבה זוגות חווים. זה לגמרי בסדר שאת לא בטוחה שזה הקשר הנכון. את צודקת גם שיש את התופעה הזאת של להתאהב בביחד ובאינטימיות אבל לא באמת באדם עצמו. העובדה שנעים לנו איתו לא מלמדת תמיד על העובדה שאנחנו מאוהבים בו.

את מרגישה שחיקה וצורך להתנסות בעוד קשרים. אני חושבת שאין מה להתבייש בזה. הוא כנראה מרעיף עלייך אהבה, אולי זה עוד אלמנט שגורם לך פחות להתרגש ממנו ולהרגיש שהקשר בר סיכון, ובמקום זה הקשר הוא מקום נורא בטוח להיאחז בו, ואז הוא יותר משעמם. אין מה לעשות. אנחנו רוצים מקום בטוח אבל בו זמנית שיהיה בו גם ריגוש ואקשן וחוסר ביטחון קטנטן, שיהיה מה שיניע אותנו להמשיך אותו ולבדוק מה יש בו.

העובדה שהמצב הזה נמשך כבר 3 חודשים מלמדת שזה לא משהו זמני, זה עינין שאת, על אף גילך, מאוד מודעת אליו, וזקוקה לספק את צרכייך השונים, ודווקא חשוב כי שאמרת שתעשי את זה בשנים האלו עד שתדעי מה את באמת מחפשת. אין טעם להישאר בקשר שאת נמצאת בו רק כי נחמד ונעים. כן, לא יהיה נחמד להיפרד, אבל לפחות את תחושי חופשיה באמת לעשות מה שאת רוצה. כי כרגע נראה שלצרכייך יש מקום חשוב בעינייך, וזה עליון יותר מלהיות בקשר מחייב. אני מרגישה שאת באמת זקוקה לזמן הזה.

אז בזמן שלך, אבל בקרוב, קבלי החלטה מעשית לגבי המשך הקשר, כאשר תשימי אותך בראש סדר העדיפויות: מה אני רוצה, מה אני צריכה, האם אני משלה אותו כשאני איתו, למה אני בקשר הזה? אם עדיין תגיעי לאותן תשובות שהבאת כאן, סביר להניח שאת זקוקה לחופש פנימי להתנסות בעוד חוויות. ומותר לך. כמובן לקחת בחשבון שלא בטוח שבן הזוג הבא יהיה מרעיף אהבה, תומך וכו' וכו'... בכל ויתור יש סיכון קטן. אבל נסי לעשות חושבים על כפות המאזניים בבחינת "רוח והפסד" עבורך. מה אני מרוויחה מפרידה ומה אני מפסידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו