עזרא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרא
    לאה
    28/07/2011

שלום,
    אני לא יודעת איך להתחיל לכתוב.אני גם לא בטוחה שאני אשלח את ההודעה הזאת...
    אם למישהו יש סבלנות לקרוא את מה שאני כותבת, אולי זה יעזור לי...אני לא יודעת?
    אני בת 48.נשואה בשנית עם גבר "מקסים" שלא אוהב אותי.
    אני אמא לילד מדהים שעבר לגןר עם אבא שלו בצפון (אני מירושלים).כל החיים הסתובב סביבו עד שהוא עבר לגור עם אבא שלו.יש לו אחות קטנה מהאבא ומחברה של האבא.הילד שלי טוען שטוב לו שם כי לאבא שלו יש משפחה מאוד גדולה בצפון (המון דודים ובני דודים) אך איתי אין אף אחד.וזה נכון.אני מחו"ל, ואין לי משפחה בארץ....פשוט לבד..לבעל השני שלי 4 ילדים.מה שמעניין אותו זה רק הילדים שלו והגרושה שלו שבגדה בו עם צעירים בני 20 על ימין ועל שמאל.הוא פשוט כל הזמן מדבר עליה (הם כבר 4 שנים גרושים ואנחנו 3 שנים נשואים).
    לפני הנישואים הוא היה נסיך.הוא לא הפסיק להגיד שלאשתו הוא מוכן להכל, שמוסד הנישואים עבורו זה "שיא".שאשתו לפני כולם ש.....ובאמת כך הוא היה עם גרושתו, אבל לא איתי.
    איתי הוא חסר סבלנות, הוא לא מבין שקשה לי כי אין לי אף אחד.היחיד שהיה לי זה הבן שלי שעבר לאבא שלו.
    יש לי עוד המון מה לספר, אבל אני לא רוצה סתם.
    למרות שכתבתי שאולי אני לא אשלח את ההודעה הזאת, אני כן מצפה לתגובה כי אני זקוקה לזה.
    אם מישהו מוכן לקרוא ולחזור אלי, אני אשמח.זה רק יעשה לי טוב.
    אני פשוט לא יודעת לאן להמשיך?
    זו פעם הראשונה שאני מעיזה לכתוב משהו באינטרנט...
    בבקשה על תתעלמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• את כרגע יותר חשובה

עדי בדיחי
    29/07/2011

הי לאה,

אני שמחה שבסוף החלטת לכתוב לנו ולשתף.. ואנסה לעזור.

את מדברת קודם כל על הרבה מאוד בדידות ו"ריק" בעולם שלך. הסיפור שסיפרת לנו כאן סובב סביב התחושה שלך, מה יש לאחרים ולי אין, מה אני לא יכולה להציע לבן שלי (משפחה גדולה) ומה בעלי הקודם כן.. את חשה דחויה מכמה מוקדים- הבעל הנוכחי שאיתו התחלת את הסיפור, הבעל הקודם והילד. את במקור לא מכאן, מה שמחזק עוד יותר את תחושת הבדידות והריקנות הזאת.

אז עד כאן אני מדברת על מה שאת חווה, להערכתי.. ועל הקושי הגדול שבלהסתדר עם כל זה לבד.

את מכניסה אלמנט נוסף שהוא הבעל הנוכחי, שמשווה בעינייך את היחס לקודמת מול היחס אלייך, את מרגישה מופלית לרעה בעינין זה, שהוא עדיין עסוק בה, שהוא לא מבין ולא מקשיב לך מספיק ואף הרחקת עד "נשואה ל"מקסים" שלא אוהב אותי". האם זו פרשנות שלך או שזה משהו שברור וגלוי לשניכם בזוגיות הזאת= הצהיר על כך בפנייך?

אז יש פה שני סיפורים אמנם קשורים אך שונים זה מזה- הסיפור האישי שלך על חייך ועל תחושות הפספוס והדחיה, והסיפור על הזוגיות המאכזבת שאת חווה כיום.

אני חושבת שכדי לטפל בזוגיות יש קודם כל לעשות סדר ו"לטאטא אבק" לגבי מה שקורה אצלך בפנים. לך בפנים יש הרבה מועקות שלאו דווקא קשורות לזוגיות עם הנוכחי. את זקוקה להרבה הקשבה, לכתף תומכת ואת מבקשת מפורשות- אל תפנו לי גב, אל תתעלמו ממני, אני זקוקה לאוזן קשבת ולעצה טובה. העצה הכי טובה שאני יכולה להעניק לך היא להציע לך לגשת לאיש מקצוע שיתן לך את המתנה הזאת- קירבה, הקשבה והכלה. קודם כל את צריכה שיחבקו גם את הצער שלך. אח"כ כל היתר.. וכל היתר יכול לחכות עוד קצת. לא מן הנמנע שאם תטפלי קודם במה שאת חווה אישית בחייך (אני מתכוונת בעיקר כלפי הילד שזה נראה לי מוקד הצער)- תצליחי להפתעתך לטפל מצוין גם במישור הזוגי- אם זה להצליח לקבל החלטה או אפילו לשפר משהו שם בתוך המערכת הזוגית. אבל כפי שציינתי זה יחכה כרגע.

מטפל טוב יוכל להעניק לך את הזמן שיהיה רק שלך, ולמעשה כל מה שאת מבקשת- עזרה, הכלה, תמיכה ואוזן קשבת- את תוכלי לקבל גם בפן האישי שנוצר בטיפול, וגם בפן המקצועי ואז להרוויח גם תהליך אישי של צמיחה, ואת זה אף אדם לא יוכל להעניק לך פרט אם תעניקי לעצמך את זה- בטיפול או יעוץ אישי קבוע.

אני מקוה שהצלחתי לסייע לך במקצת. מאחלת לך בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לאה

פוחדת
    01/08/2011

המכתב שלך נגע לליבי. אני מבינה אותך ואת האכזבה (מהילד, מהבעל הראשון, מהבעל השני...). לפי דעתי (ואני לא מומחית) את עושה טעות -- לדעתי, את צריכה "לא לרדוף" אחרי הילד ו/או הבעל החדש. את צריכה כשהילד שלך בא אלייך שגם אצלך יהיה לו שמח ולבלות איתו ושירצה הוא לבוא. ואם לא רוצה לבוא ורוצה לגור אצל אביו את צריכה שיחשוב שאת שמחה כי הוא שמח וזהו..
    לגבי הבעל החדש- אם לא טוב לך אין לך שום סיבה להישאר. אין לכם ילדים ביחד, ין לכם שום דבר שמכריח אותך להישאר דווקא איתו.גם הוא, את כאילו "רודפת" אחריו ואחרי הקרבה ממנו (שלא מגיעה). דווקא בגלל שאת גרושה את יודעת שלא חובה להישאר בנישואין לא טובים. מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו