מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשבותאלונית28/07/2011
האקס שלי נפרד ממני לפני חודשיים כמעט. אך רק לפני שבוע אני זו שאמרתי לו שאם הוא בחר להיפרד הוא חייב לעמוד מאחורי ההחלטה שלו ולהפסיק להתקשר אליי ולשאול לשלומי- כי אני בסדר, ושיפסיק להגיד לי שהוא אוהב אותי ומת לחבק אותי , כי הוא לא. ושכבר אין לי עניין לשמוע על צרות היומיום שלו ואני לא מרגישה צורך לספר לו על שלי (דבר שהוא כמובן שקר מוחלט אך אין סיבה שיידע את זה)..:) הייתי דיי תקיפה.
הוא אמר שהוא מבין ומאז עבר שבוע וקצת והוא לא ניסה להתקשר.עד היום הייתה לי ממש הקלה שאמרתי לו את זה.ממש שמחתי וממש הרגשתי שירדה לי אבן מהלב.
אבל פתאום היום נחתה עליי העצבות.אני באמת מתגעגעת אליו ופתאום במבט לאחור של כמעט חודשיים (כמובן שאני לא חושבת שהיתי לא בסדר, ולא ירד לי הביטחון מהעניין. אני יודעת מי אני ולמה אני מסוגלת וכמה אהבה וספייס אני מסוגלת לתת. אף פעם לא הגבלתי אותו וכמעט ולא היו בינינו סכסוכים כי "ידענו לריב".כל אחד הבין את השני ונתן את דעתו בעניין ויחד הצלחנו תמיד להגיע לפיתרון.
עד שיום אחד אחרי חופשה בחו"ל (קצרה) הוא החליט שהוא צריך ספייס.וממש בכיתי ,כי לא הבנתי למה הוא התכוון בספייס. ישר חשבתי על פרידה ואמרתי לו או שאנחנו ביחד או שלא. הפסקה זה כמו פרידה בשבילי. אבל בסופו של דבר הבנתי ונתתי לו את הספייס הזה. יום אחרי הוא התקשר אמר שהוא רוצה לדבר איתי ושהחליט שהוא כן רוצה שננסה להישאר ביחד. וכמובן שהסכמתי. הוא אהבת חיי ואני לא מכירה הרבה אנשים שהיו אומרים "תן לי לחשוב על זה" רק כדי לשחק אותה קשים להשגה. לא אחרי קשר של למעלה משנה. שבוע אחרי שוב הוא התחיל עם התהיות. ואז כבר לא יכולתי יותר ונפרדנו. ואני, אולי בטיפשותי, מרגישה פתאום שהאשמה עליי.עד היום לא חשבתי ככה. אבל אולי לא נתתי מספיק ספייס?אולי נתתי מעצמי יותר מדיי?רציתי בזמנו שיחה לדעת למה אבל ויתרתי עליה כי הבנתי שאין לו תשובות וזה רק יהיה קשה יותר אם ניפגש ושאני צריכה לתת לו את הזמן שלו לחשוב. הוא בעצמו אמר שהוא לא יודע למה הוא נפרד. הוא הרגיש שנהיה לו קצת חנוק ולא טוב בקשר.האם אחרי חודשיים זה זמן מספיק לחשוב ואני צריכה לעזוב את זה? או שאולי רק בגלל שלפני שבוע ממש ניתקנו את הקשר אז לראות מה קורה עוד חודשיים?אני כל כך אוהבת אותו ולא רוצה לוותר עליו. כבר יצאתי לדייטים,אני כן רואה שהלב שלי יכול להיפתח לאחרים אני לא "תקועה" על האקס)שאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות.. לא רוצה לפספס אותו .. האם כדאי לי לדבוק בהחלטה של לא לשמור על קשר או לדבר איתו ולהגיד לו "איזה מפגר אתה, בוא נדבר גלוי על הדברים ונבין מה המשמעות של ספייס בשבילך".באמת שהיה לנו טוב ביחד וכל אחד הרגיש איך הוא צומח מהקשר הזה.גם אחרי שנפרדנו הוא אמר שכל הביטחון שלו ירד ושהוא מרגיש שהוא כלום ועזב את העבודה. ושכשהוא היה איתי הוא הרגיש שהוא יכול "לכבוש את העולם". שהוא יכול לדבר על כל הבעיות שלו ולדעת שיש מי שיקבל אותן, ובכז החליט לוותר על הקשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינת פרטים חשובים
דן28/07/2011כמו מה גילכם ואילו קשרים היו לו לפני..
לדעתי הלא מקצועית תמשיכי בשלך, אם הוא אוהב אותך הוא יחזור אם לא תדעי שלמזלך לא בזבזת את זמנך. בכל מקרה, לא ליצור קשר כרגע אם הוא ירצה להשיג אותך הוא ירים את הטלפון ואם צריך גם יבוא אליך מתחת לבית.
אני הרגשתי בדיוק כמוהו שאני נחנק ואלי יש שם משהו אחר בשבילי ולי זה לקח שבועיים של נתק כדי להתעורר וכשהתעוררתי אחרי שבועיים של מחשבות והבנתי מה אני רוצה זה היה מאוחר מידי כי האקסית היתה כבר במקום אחר.
מי יודע אולי הזמן יעבור וגם את תהיי במקום אחר וכבר לא תרצי, קחי את הזמן הזה ותחשבי מה על עצמך ומה את רוצה מעצמך ומהחיים שלך, בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדןןןן תודה לך !
אלונית28/07/2011אני 23 והוא 25, לי כבר היו כל מיני סוגים של מערכות יחסים ולו מעט.. לי כבר הייתה מערכת יחסים ממושכת שנגמרה.. בגלל זה גם לקח לי זמן להיפתח לאקס הנוכחי מה שעושה את זה יותר קשה- כי עד שהצלחתי שוב להיפתח לאהבה חדשה, שוב סיימו איתי.
אולי הוא לא מתקשר כי הוא מכבד את ההחלטה שלי שננתק כל קשר?.
הוא בפירוש גם אמר לי שהוא רוצה "להתנסות" עוד... למרות שאני, באמת עברתי כמה וכמה קשרים.. עד שמוצאים משהו שבאמת טוב לך בו, זה כל כך חבל לאבד את זה בגלל המחשבה של "מחכה לי משהו יותר טוב". סיימת את זה למרות שעדיין אהבת אותה מאוד והיה הייתה חסרה לך והבנת שהיית אידיוט? (חח אתה ממש לא אידיוט, סתם מה שאני חושבת על האקס שלי ).. חח
המון תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף
אלונית28/07/2011קצת אחרי שנפרדנו הוא אמר כמה שהוא מתגעגע אליי וכמה שאני חסרה לו ושיש ככ הרבה דברים שהוא רוצה לספר לי כי אני היחידה שמבינה אותו ומקבלת אותו כמו שהוא. אבל הוא בשלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מזכירה לי את עצמי
דן29/07/2011את צריכה פשוט לכבד את ההחלטה שלו כרגע, תאמיני לי ניתוק או לא ניתוק אם הוא ירצה אותך הוא ינסה ויצליח למצוא דרך ליצור איתך קשר אפילו ימצא תירוץ. עד אז תני לו לעשות מה שהוא רוצה ותחיי את החיים שלך, עוד מעט את תביני שכל הניתוחים הללו לא עוזרים לך אלא רק מבזבזים את הזמן היקר שלך והחיים הקצרים שלך, די להילחם הוא יודע שאת אוהבת אותו אם הוא אוהב אותך הוא יחזור.
זה מזכיר לי את הסיפור של האחים כהן על רופא שיניים שבמהלך אחד מהטיפולים שלו הכין גשר לאחד ממטופליו וכשהיציקה התייבשה הוא גילה של השיניים החותכות רשומה המילה "הושעיני" כלומר עזור לי הוא היה בהלם, במשך חודשים הוא לא הצליח לאכול ולישון והשתגע וחיפש תשובות בכל מקום, ביציקות של מטופלים אחרים, בשלו ושל אישתו, בגימטריה, בקבלה ומה לא. הוא פשוט היה חייב לדעת את התשובה לסימן שקיבל. הלך לרב שיתן לו תשובות מה אני אמור לעשות, מה התשובה. הרב אומר לו לא יודע מה התשובה אבל לעזור לאחרים בטח שלא יזיק. הרופא חזר לעבודה משך זמן מסויים המשיך לחפש תשובות עד שלאט לאט חזר לחייו, חזר לאכול ולישון ולהנות מהחיים.
האהבה של חיי נמצאת רחוק ממני וכבר עבר זמן רב מאז שדיברתי או הבטתי בה ואני ניסיתי גם לחפש תשובה, למה היא הלכה הרי תיכננו להתחתן והיה לנו כל כך טוב, למה היא בוכה לי אבל ממשיכה בשלה ומתרחקת..
אנחנו פשוט לא נקבל את תשובות טובות כי לא שאלנו את השאלות הנכונות. תפסיקי להתעסק בזה ותחזרי לחיות יום אחר יום, כרגע זה כבר לא בשליטתך את לא יכולה לשלוט ברגשותיו, ואת תראי שהוא יגיע גם אם לא האקס אז אחד אחר ואת תחזרי לחיות ותשכחי שאי פעם ביקרת בפורום הזה.
שיהיה בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך..
בכיינית31/07/2011נראהלי שהוא יכבד את הפרידה יותר מדיי ולא יצור קשר גם אם הוא ממש ירצה.. או שזה א עובד ככה אצל בנים חח אם הם באמת רוצים הם עושים.
אני גם ניסיתי לקבל ממנו תשובה אבל אמרתי לו שלא חשוב כבר ושאני אתמודד עם זה כבר בעצמי-למרות שהוא הראה נכונות להיפגש העדפתי שלא. לא רציתי שנחזור ממקום של געגועים או פרץ רגשות אלא מקום אמיתי מהרצון שאני/ הוא האחד/אחת באמת.
בינתיים אני אתן לו להתנסות. להכיר את עצמו.. ואז להבין בסופו של דבר מה הוא רוצה. חבל לי שבגיל כזה אנשים עדיין בוחרים לראות "מה עוד יש" במקום לקבל את מה שיש להם בידיים. שלוקחים דברים כמובנים מאליהם.
תמיד יש את המחשבה הזו של "הוא לא ימצא יותר טוב ממני" ו"הוא עוד יתחרט" ומי עוד תתנהג אליו ככה... מצד אחד אני מאוד מאמינה בזה. מצד שני, כבר היינו יחד והוא בחר לוותר על זה אז הסיכוי שהוא יחזור או יתחרט- קלוש ביותר :-\
הוא לא בן אדם קל. ואני באמת מקווה שהוא ימצא את מי שתוכל להכיל את חוסר הביטחון שלו ואת כל התמיכה הזו שהוא צריך, בלי לוותר על עצמה. ואולי זה לא מה שהוא מחפש. מי יודע אולי הוא מחפש גם מישהי חסרת ביטחון שתוותר על עצמה למענו? כל מה שאני יודעת זה שאני הייתי בסדר ומניסיון זה עובר. אבל זה לא מקל על המצב הקיים..
הוא עוד יחפש אותי. אני מקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיים מפתיעים
דן31/07/2011וההימור שלי שהוא כן יחזור אבל אם כן הוא אם לא את מבחינתך חייבת להמשיך הלאה, לשנות גישה ולהתחיל לקדם את עצמך. הוא בחר כרגע לוותר אז למה את צריכה להילחם?
ואני חושב שאם הוא יגיע לתובנה שהוא רוצה אותך הוא לא רק יראה נכונות להיפגש הוא גם יגרום לך להבין שהוא רוצה אותך, ניתוק או לא ניתוק כשריצה אותך חזרה את תדעי טוב מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)