מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוף...אני29/07/2011
אני וחבר שלי כבר חודשיים... הוא נורא מופנם אבל אני רוצה להיות איתו. הבעיה כשאנחנו ביחד אני הדברנית ומשתפת והוא לא משתף אותי ברגשות שלו במחשבות שלו. וזה קשה לי קצת. כמו קצר בתקשורת. ני אמרתי לו אלף פעם שיתעורר אבל מצד אחד אני לא רוצה לפגוע בו בלהגיד לו זה ככה וזה ככה. כי הוא חמוד כזה. ומצד שני... אני עושה את כל העבודה. וזה מקשה עליי. הקצר הזה בתקשורת. החוסר תגובה שלו לפעמים לדברים שאני אומרת זה מפריע לי. אני לא יודעת כבר מה לעשות מה לחשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק חיזוקים חיוביים ולא ביקורת
דורית כהן31/07/2011אני היקרה, ללא ספק יש אנשים שהינם פחות תיקשורתיים וזה לא התחום החזק שלהם. פתרון אחד הוא למצוא פרטנרים חלופיים לצורך שיחות נפש, כגון חברה טובה. אבל זה כמובן לא מספיק.
הדרך החכמה דורשת סבלנות איתו. להבין שבעיית התקשורת היא לא נגדך...להבין שהוא מתקשה בביטוי עצמי וחסר בטחון בתחום זה. זה אומר שתפקידך הוא לא לדחוק בו וללחוץ עליו . זה יעשה בדיוק את התגובה ההפוכה אצלו. מה שאת יכולה לעשות זה להחמיא לו בכל פעם שהוא קצת מבטא את עצמו. להגיב על כך רק ב"חיזוקים חיוביים" כמו - היה לי מאוד טוב כאשר סיפרת לי על החווייה הזאת בעבודה שלך - סתם לצורך הדוגמה...
כלומר - עלייך "לרדת" לרמה שלו של התקשורת ולעלות יחד איתו בדרך סבלנית ומעודדת במקום להגיד לו שיתעורר - כי את יכולה להגיד לו אתזה אלף פעמים והוא לא יתעורר וגם ירגיש באותו רגע שאת ביקורתית כלפיו וזה רק יחליש אותו ויעצבן אותו.
גם תבדקי מה את עושה כאשר הוא כן מגיב לך. האם את אומרת איזה משפט מחץ שמשאיר אותו ללא מענה? יתכן גם שהוא לא ממש מבין את המשפטים שלך ומרגיש שאם הוא יגיד משהו הוא עלול לחטוף ממך ביקורת? אז שווה להקשיב לעצמך ולראות שמא יש משהו בתגובת שלך שמדכא את התגובות שלו. איזה חשש מה תגידי, איך תגיבי לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)