התחביב של בעלי פוגע במשפחתיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התחביב של בעלי פוגע במשפחתיות
    ענת
    30/07/2011

שלום רב,
    בעלי ואני נשואים מזה 14 שנים ויש לנו שני ילדים בני 12 ו-8
    בעלי חיפש לעצמו במשך תקופה מאוד ארוכה תחביב ואכן לפני קצת פחות משנה הוא מצא- מצנחי רחיפה, מאוד שמחתי על כך, למרות הסיכונים הכרוכים בתחביב שכזה, כל עוד הדבר גורם לו הנאה זה משמח אותי.
    לתחביב יש ערך מוסף של חבר'ה מאוד איכותיים, שגם אני באופן אישי מאוד מחבבת ונוצרו קשרים חברתיים.
    עד כאן הכל נחמד ונשמע בסדר, הבעיה שהתחביב הזה גורם לבעלי כל יום שישי ובקיץ בעיקר כל יום שבת, לצאת מהבית בשבע בבוקר ולחזור בשעה שמונה-תשע בערב.
    כמעט כל שבת אני נשארת לבד עם הילדים, במשך השבוע בעלי עובד הרבה שעות, הוא כמעט ולא נכנס הביתה לפני השעה שמונה בערב- כך שאין לו יותר מידי זמן לבלות איתנו כמשפחה, הוא עובד ברוב המקרים גם בימי שישי, אלא אם כן הוא נוסע צפונה למצנחי הרחיפה.
    ואז בשבת הוא לא נמצא איתנו כל השבת, נסענו יחד איתו מס' פעמים לצפון כדי להיות איתו, אבל זה קשה לי ולילדים לחכות בחום או לחלופין בקור על ההר שממנו הוא טס מס' שעות לא מבוטל, אז כך שזה לא כ"כ קוסם לנו לנסוע איתו.
    אני מרגישה שהתחביב פוגע במשפחתיות שלנו ושוחחתי איתו על כך מס' פעמים, אבל הוא אומר שהוא חייב לטוס כל שבוע כדי לשמור על המיומנות.
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקבוע שיחה ולדון בנושא

דורית כהן
    31/07/2011

ענת היקרה, צר לי לשמוע על מה שאת מתארת. אין ספק שלצאת פעם בשבוע באופן קבוע ולעזוב לכל כך הרבה זמן את המשפחה - זה מזיק בכמה בחינות: ראשית הוא מנתק עצמו ממה שקורה לך ולילדים. שנית - הוא מעורר את כעסך כלפיו ומגדיל מתחים ביניכם.
    אני יכולה להבין שבשנה הראשונה הוא יצא כל שבוע כדי לרכוש את המיומנות ולהשתלט על כך. אבל נראה לי שעכשו חשוב שתגיעו לשיחה רצינית בנושא ותציגי בפניו את הקשיים שלך ואת הנזקים שזה גורם לך ולילדים.

חשוב מאוד לנהל את השיחה הזאת בצורה מתוכננת!
    כלומר לקבוע איתו זמן בו תשבו ותשוחחו על הנושא.

הסכנה היא שאם זו תהיה שיחה לא מתוכננת אלא מתוך התפרצות - של כעסים ותסכול אצלך - אתם שניכם עלולים "לטפס על עצים" שלא תוכלו לרדת מהם. לכן חשוב לקבוע את השיחה מראש ולהגיד לו מה הקשיים שלך ומה הדאגות שלך - דווקא בלי להיות ביקורתית ולכעוס. להציב מטרה של פתרון הבעייה ולא של ביקורת.

בשיחה חשוב שכל אחד יגיד מה חשוב לו, ממה הוא מודאג, ומה הוא מציע - לפי הסדר הזה, ותחפשו פתרונות שבאים לקראת הצרכים של כולם.
    שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו