מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תנו לי עצה בבקשהמיכל04/08/2011
אני יוצאת עם בחור כמה חודשים ליתר דיוק כמעט שלושה חודשים.
הבעיה היחידה שלי בקשר היא שמאוד מפריע לי שהחבר שלי מתקשר לעיתים רחוקות, כלומר יש ימים (כמו היום) שעד שמונה בערב הוא לא התקשר. אני מודעת לכך שהוא עובד לא קל, אבל בכל זאת קצת מפריע לי העניין הזה. אני התאהבתי בו מהר יחסית והוא מתייחס אליי יפה, בימים אחרים הוא מתקשר אליי בדרך כלל בצהריים ואז בערב כשמסים לעבוד, אני לא רוצה להישמע קטנונית אבל מבחינתי זה חשוב, אני רוצה לדעת שהוא מתגעגע ומתקשר, חייבת לציין שהיום זה מקרה יוצא דופן, כבר קרה שהוא לא התקשר עד 17 בערב אבל היום הוא עבר את הגבול.
אני מצידי מאוד פגועה ולא נעים לי, להתקשר אליו לבד אני לא רוצה כי כבר היה מצב שהוא לא התקשר עד הצהריים אז התקשרתי אליו. האם אני אמורה לדבר איתו על זה? ואם כן איך? בטלפון או פנים אל פנים? להראות לו שנעלבתי?
תיעיצו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה מהתנור
עדי בדיחי04/08/2011שלום מאוהבת,
אכן את מאוהבת. וזה בטח כיף עבורך לחוות את החוויות האלו. אני רוצה להסב את תשומת ליבך שלהרבה בני זוג, ביניהם גם הרבה גברים, לפעמים "מינון ההתקשרויות" מספיק כשהוא כזה, כפי שאת מתארת. הוא לא ייבש אותך יומיים שלושה, אלא יתקשר בסוף היום שלו. את מצידך, עושה משוואה. אם הוא לא מתקשר עד חמש= הוא עבר את הגבול ואולי לא מתגעגע. הוא מצידו- לא בטוח שזה מה שהוא מרגיש. לפעמים טוב לחכות לשיחות האלו, לפעמים טוב שזה לא דביק מידי.
לשאלתך האם לדבר איתו- בפירוש כן. הכנות שלך והרגשות שלך חשובים מאוד, על מנת שהוא יבין מה את חווה ומה עובר עלייך. כך הוא גם יוכל לדעת יותר מה את חשה כלפיו ועד כמה זה רציני. אולי הוא לא מאוד מודע לכך שאת מאוד מחכה לתשומת הלב שלו? מאוד חשוב שאת תדעי איפה הוא עומד בקשר, לפני שתהיי יותר מתוסכלת ומאוכזבת- דברי איתו ללא היסוס. ספרי לו אשר על ליבך ללא טון של האשמה, אלא לספר לו שאת מחכה לטלפון ועבורך שיחת טלפון היא מדד מסוים ורצינות או תדירות הקשר וגם למה שהוא מרגיש (שהוא מתגעגע למשל). אולי תופתעי לגלות שהוא מתגעגע באופן כללי, ולא תמיד שיחת טלפון נראית לו האופציה הכי טובה להביע את זה. כבר הכרתי אנשים ובני זוג שלא סובלים טלפון, בשבילם שיחת טלפון זה להעביר מסר קונקרטי.. והכרתי כאלו שלא סובלים SMS.. אולי אם תצליחי להכיר יותר את האופי שלו, תוכלי גם להיות רגועה. אני מרגישה שהכי חשוב לך לדעת- מה הוא באמת מרגיש כלפייך והאם זה הדדי. זאת שיחה שכדאי לעשות אותה, על מנת לחסוך ממך ספקות ותהיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
מיכל05/08/2011אכן פעלתי לפי עצתך ודיברתי איתו, אמרתי לו את אשר על ליבי. והוא הבין ואמר שהוא פשוט היה עסוק. הוא אמר לי שאני לא חייבת לחכות לשיחה שלו אלא יכולה להתקשר גם, הוא ניסה להבין מה אני מבינה מזה, והופתע לגלות שאצלי זה מעלה ספקות לגבי מידת הגעגועים והיחס שלו כלפיי.
העניין הוא שאני לא רוצה להישמע נדושה והיסטרית, אמרתי לו שאני מבינה את זה שהוא עובד קשה אבל בו זמנית אמרתי לו שהדרישות שלי לא כאלה גבוהות.. סך הכל אני מבקשת שיחה ולא ירח מהשמיים.
אני מקווה שפעלתי נכון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העדכון
עדי בדיחי07/08/2011הי מודאגת,
אני שמחה שהוא הופתע- כי חידשת לו משהו על החוויה שלך ורק בשביל זה היה לך שווה לעשות את השיחה הזאת, שהוא יכיר אותך ואת החוויות שלך יותר לעומק.
פעלת מאוד נכון לדעתי, אשמח אם תמשיכי לעדכן. אלו השיחות שאמורות לקחת את הקשר עוד שלב קדימה- כי הן טומנות בחובן כנות, אומץ וגילוי לב (כשהן נעשות בגובה העיניים ולא מתוך מקום של האשמה).
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)