מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מתגברים על געגוע?.אלונית05/08/2011
לפני מס' חודשים, בן הזוג נפרד ממני אחרי שנתיים וקצת נפלאות יחד. תמיד אומרים ש"בטוח היו סימנים" ו"בטוח קרה משהו".. אך לא. טיילנו במשך כמה ימים (שביל ישראל) ויום אחרי שחזרנו מהטיול הוא התקשר וביקש שאבוא אליו (!). באתי אליו כולי מחוייכת ומאושרת לתת לו את הדיסק עם התמונות שלנו מהטיול. והוא אמר לי- שהוא רוצה להיפרד. הוא בכה מאוד. אמר שהוא מת מפחד לחשוב על עצמו בלעדיי אך כך הוא החליט. שנהיה לו לא טוב בקשר. וכמו שראיתי שהרבה כאן כותבות- אני לא יודעת למה. פשוט נהיה לו לא טוב. הוא מבולבל. כמה נדוש.
את הדיסק שברתי (לא השתגעתי. שברתי בעדינות ל-2), נתתי לו אותו והלכתי משם. בלי להגיד כלום ובלי להזיל דמעה. נפגעתי שהרגשתי כאילו שנהייתי משותקת לכמה רגעים. ועוד הייתי צריכה לסוע הבייתה. נסיעה של 40 דקות.
אח"כ הוא עוד שלח לי הודעות שזה יותר קשה ממה שהוא חשב. אבל כל הזמן הרגשתי כאילו שהוא מרחם עליי. עצוב לו מזה שנפגעתי יותר מזה שהיה עצוב לו שנפרדנו. ככה זה הרגיש לי.
בכל אופן, אני מתגעגעת אליו מאוד. רוצה לדעת מה קורה איתו. מה הולך איתו. למזלי מחקתי אותו מכל מקום שרק אפשר כדי לא לעשות לעצמי את זה ואני עומדת בזה יפה מאוד. הבעיה היא שהמקום היחידי והכי חשוב שלא הצלחתי למחוק אותו ממנו, זה מהראש. הגעגוע כל כך חזק. עברו 3 חודשים. יש ימים טובים ויש פחות, אבל ביומיים האחרונים הגעגוע הזה פשוט השתלט עליי. האם יש טעם לנסות להתקשר אליו? לבקש להיפגש? לנסות להחזיר את הקשר שלנו ולהבין מה קרה שם? אנחנו לא מדברים כי ביקשתי ממנו שלא יפנה אלי יותר לעולם. הוא רצה בשלב מסויים לתת הסברים ואני פשוט לא הייתי מסוגלת לשמוע. לא רציתי להיפגע עוד.
האם כדאי לי לבקש ממנו לדבר או שזה כבר ייראה נואש? האם יש סיכוי בכלל אחרי פרידה לחזור להיות ביחד? .. ואם לא, איך מתגברים על געגוע? אני יוצאת ומבלה ועושה ספורט ולומדת...אבל הוא תמיד שם. מספרת לו בראשי את כל הדברים שהייתי רוצה. את כל הימים שעברו עליי. איך "נגמלים" ממנו.. :-\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגירת מעגל חיובית
דורית כהן07/08/2011עדנה היקרה, תודה על המכתב המרגש! ממש אפשר להרגיש כמה את אוהבת אותו וכמה ליבך נשבר.
כאשר מתאהבים ואוהבים באמת מישהו, אין מה לעשות...זאת אחת התוצאות האפשריות: כאב הלב הזה כאשר האחר מפסיק את היחסים ואת עדיין אוהבת.
מכיוון שמבחינתך כל מה שהיה היה כה טוב ונפלא, לדעתי אין כאן מה לכעוס עליו או להתאכזב ממנו. הוא בדיוק אותו בן אדם שאהבת אלא שעבורו האהבה כלפייך לא היתה מספיק טובה. נדמה לי שלא עוזר לנסות להבריח את המחשבות עליו. אני מציעה לך בדיוק ההיפך: תני להן להיות שם, היזכרי בדברים הטובים והיפים, כי עם הזמן הזכרונות הללו יתעמעמו - אני אומרת לך זאת מנסיון...נסי ליצור עבור המחשבות האלה עליו מקום לגיטימי, כפי שראוי להן. למה זה ראוי להן? כי האהבה הזו היתה לך מאוד חשובה ומרכזית בחיים. לא טבעי להבריח אותה ולהניס אותה בבת אחת. רגשותייך הכאובים מעידים על עומק האהבה ומעידים עלייך בתור בן אדם שמסוגל לאהוב ולהרעיף אהבה. אם את רוצה שהתכונה הזאת תישאר אצלך - אל תתכחשי אליה. כמעט אצל כל זוג שאני מכירה - יש אחד שאוהב קצת יותר את האחר מכפי שאוהבים אותו. לפעמים זה הגבר ולפעמים זו האישה. אני יכולה להגיד לך שאם היית שואלת אותי - אני אישית מעדיפה לאהוב מישהו יותר מאשר להיות נאהבת, כי חוויית ההתאהבות והידיעה שאת אוהבת מישהו היא ייחודית ומציפה את האוהב בהמון אהבה לכל העולם.
עכשו, מכיוון שהיית כה ברורה ונחרצת בחיתוך של היחסים - יתכן שסגרת בפניו את האופציה לנסות לחזור כי הוא משוכנע שפגע בך קשות. נדמה לי שפשוט אין דרך "יפה" לסיים קשר כאשר מישהו עוד מאוד אוהב. זה תמיד יהיה פוגע.
מה דעתך להתיישב ולכתוב - את כותבת כה יפה - קודם כל לעצמך - מה היא האהבה הזאת בשבילך. לתת לה את המקום הראוי לה בעולם שלך. ואולי לאפשר לו לדעת זאת על מנת שהיחסים שלכם יישארו שלמים. כלומר במקום שכל אחד יזכור רק את רגעי הסוף הטראומטיים לשניכם - ראוי לזכור את כל השנתיים היפות ולהכיר עליהן תודה.
ואם תדגישי את הטוב שהיה ותשלחי לו מכתב סיכום / סיום מטעמך (משום שאת לא השמעת עד עכשו את קולך כלפיו אלא רק שתיקה וניתוק) המכיר בכך, ואפילו להגיד לו תודה על החוויות החיוביות שהיו לך איתו, אז אולי - אם משהו ישתנה אצלו - זה יתן לו פתח לנסות שוב אצלך.
אני חושבת שלחפש את החיובי ולהשלים את מעגל היחסים במילים טובות זה יעשה טוב לשניכם, במקום שתיתקעו רק עם החווייה הטראומטית של הסיום. זו גם תהיה עבורך סגירת מעגל רגשית וסביר שיהיה לך יותר קל להתגבר על הגעגוע לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית תודה...
אלונית10/08/2011גם כשנפרדנו וגם קצת אחרי יצא לנו לדבר פעם אחת שבה אמרתי לו שאני לא כועסת עליו ושאני מבינה אותו ושמותר להיפרד אם מרגישים שזה לא "זה" יותר.
הוא יודע שאני לא כועסת עליו.. אבל אחר כך הוא רצה שנמשיך להיות בקשר של "ידידים" ולזה אני כבר לא הסכמתי ולכן אמרתי לו שלדעתי כדאי שננתק כל קשר. שאם זה לא ביחד, אז זה פשוט לא. ברור שזה כואב ופוגע. אני לא מסוגלת להיות ידידה שלו, לפחות לא כרגע. אני רוצה אותו. אבל אני מניחה שאם זה באמת לא הדדי והוא לא רצה כמוני- לכן נפרד (רצה לטעום עוד מהבחוץ).... אז כנראה שזה חסר סיכוי.
לא נפרדנו עקב ריבים או לחצים.. תמיד היינו מדברים על הכל.. גם אם היינו מתווכחים או מדי פעם מרימים את הקול ישר היינו נרגעים ומדברים על הדברים כך שהקשר הזה באמת הסתיים יפה. אבל שורה תחתונה- הוא הסתיים ואני לא חושבת שזה היה הדבר הנכון לעשות... הוא כל כך התלבט כל הזמן למרות שכל הזמן הייתי אומרת לו שהקשר לא הולך לחתונה, ולא מחכים לנו ילדים.. לאט לאט..אולי חבל שאמרתי לו "מתי שרוצים אפשר לקום ולעזוב".. וכנראה ששכחתי להוסיף "אבל לדבר על זה קודם" ..:)
אם אכתוב לו מכתב זה לא ייראה צעד נואש קצת? הוא זה שנפרד ממני. הוא זה שצריך לחפש אותי לא? אני לא רוצה שהקשר הזה יתפספס רק בגלל שהוא חושב שאולי נפגעתי.. מצד שני אני לא רוצה שלרגע יחשוב שאני מחכה לו. כי אני יודעת להרים את עצמי ולהמשיך הלאה. אבל עד כמה שזה נשמע מצחיק- לא תמיד אני רוצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכתב בתור "סטייטמנט"
דורית כהן11/08/2011עדנה יקרה, לדעתי דווקא חשוב כן לכתוב לו, לא כהצעה, אלא כ"סטייטמנט" - אין לי מילה טובה לכך בעברית. להגיד לו תודה על מה שהיה ועל החווייה הטובה שהיתה לך איתו.
נדמה לי שמילים כאלו יבהירו לו שאת כבר לא במקום של הפגיעה האנושה, שהתאוששת ואת יכולה לראות את היחסים ממרחק רגשי מסויים ולהעריך את מה שהיה.
אם בכל זאת ישתנה משהו אצלו - מכתב כזה יאפשר לו לפנות אלייך שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה מה שכתבתי..
אלונית11/08/2011עוד לא שלחתי ויש עוד דף וקצת למכתב אבל אלו הם המשפטים המסכמים:
אני אסיים ואומר שאני מקווה שאם תגיע לתשובה-למה נפרדנו ושזה משהו שאפשר לעבוד עליו ולתקן (וכמעט הכל אפשר), אז תדע שאני עוד כאן. בינתיים. אם אתה מרגיש שאני האחת בשבילך, אני לא רוצה שתהסס לנסות. (כמובן רק אם אתה בטוח).
מקווה שהחיים יפתחו לך דלת להרפתקאות חדשות ולעתיד טוב יותר. מקווה שלא תפחד להעיז, שתקבל את עצמך ללא תנאים כי אתה באמת משהו מיוחד, ואני יודעת, אם רק תרצה, שתצליח בכל מה שתעשה. תקבל החלטות ותעמוד מאחוריהן ואל תהסס לפעול. בטוח יש עוד המון דברים שפספסתי אבל זה בהחלט הרוב. וזהו.
זו הייתה כוונתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה מה שכתבתי.. - תגובה
דורית כהן12/08/2011עדנה יקירתי, השאלה היא מה כתבת בחלק הראשון שלא ראינו.
בתחושה שלי הפיסקה הראשונה היא טיפה יותר מדי "להתשטח".
נדמה לי שאם תכתבי משהו בסגנון שזו בשבילך היתה ועודנה אהבה נפלאה ושלמה, וכי צורת הסיום לא שינתה את רגשותייך, הוא יבין מזה שהדגש שלך הוא על האהבה ולא על הסיום הכואב, ויש בכך מספיק פתח מבלי "להתבזות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמעתי בעצתך
עדנה12/08/2011ואכן שיניתי קצת את רוח הדברים.
מן הסתם בחלק הראשון יש כעס.. כעס על זה שבמקום להיפרד ואז לחשוב על הדברים, הוא בחר להמשיך בקשר ובהתלבטויות שלו בתוך הקשר. על חשבוני. שזה לא היה פייר לגרום לי להרגיש כאילו שהכל בסדר בינינו כשבעצם לא במיוחד כושבמהלך הקשר ניסיתי לתת לו את ההרגשה שאף אחד לא כבול פה ושאפשר ללכת אם מרגישים שזה לא "זה" יותר, בלי להרגיש רע (ואז לנסות לדחות את הקץ עד שמרגישים "מוכנים" כדי לא להרגיש רע עם הפרידה). הרי להיפגע נפגעים לא משנה באיזו דרך נפרדים. זה קשה וזה כואב. אז צריך להפגין הגינות עד כמה שזה כרוך בכאב ואפילו בפחד, ולהציג את כל הקלפים.
לצערי, כשאתה בתוך הקשר, ועד כמה שניסיתי כן לתת להתלבטויות האלה מקום, אי אפשר להגיע למסקנות. מסקנות כאלו מגיעים אליהן רק עם הזמן. ועצוב לי שהיינו צריכים לסיים את הקשר הזה בשלב שאולי כבר אין דרך "להחיות" אותו. שהוא לקח את הזמן יותר מדיי. זה הכעיס אותי שהוא לא נתן לי תשובה ונשאר להתלבט בתוך הקשר בעוד שאני בטוחה שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
עדנה12/08/2011חשוב לי לציין אבל שלמרות הכעס שעלה מן המכתב, הצגתי גם הרבה אמפתיה כלפיו והבנה. שמותר להיפרד אם לא מרגישים שזה מה שנכון. שאני רוצה שהוא יתנסה. שיכיר עוד עולמות. שזה בסדר. שלא ירגיש רע עם הבחירות שלו. (ואין לי זכות לגרום לו להרגיש רע עם הבחירות האלה כי אני בטוחה שגם לו לא היה קל מעמד הפרידה והבעתי את הערכתי כלפיו שהוא כיבד את הפרידה הזו, ונפגש איתי ובאמת אמר שהוא שם בשבילי אם אצטרך). כעסתי ועם זאת הבנתי והערכתי אותו שהוא עשה בחירה לא קלה ועשה את זה בצורה הכי יפה שאפשר. ואולי זה מה שבעצם גורם לי כל כך להמשיך לאהוב אותו עדיין. כי הוא באמת בן אדם טוב. ואני מאמינה לו שהוא באמת צריך להתנסות עוד כדי להעלות לעצמו קצת את הביטחון.. ו"לגרש" את ההרגשה שהוא מפספס משהו... בגלל זה גם כל כך קל לי "לשחרר" אותו כי עכשיו בלי שום קשר אלינו, אני רוצה שיהיה לו טוב באמת. איתי או בלעדיי. כי הוא פשוט בן אדם מדהים ומגיע לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבתי את התוספות
דורית כהן14/08/2011עדנה יקרה, קראתי את שני מכתבייך האחרונים ואני שמחה עליהם, כי הוצאת בהם את מחשבותייך האמיתיות כלפיו ואמרת לו את כל הדברים שרצית להגיד אך לא יכולת כי היית כל כך בשוק מן הפרידה הבלתי צפוייה שהוא הפיל עלייך.
אז כל זה בתוספת ההבהרה שרגשותייך לא השתנו וההערכה הרבה שאת מרגישה אליו - זה בעיני פתח מספיק ברור לכך שאם משהו ישתנה אצלו - הוא ירגיש שיש לכך סיכוי.
אני באמת חושבת שזה עוזר לא רק לך - לסגור את המעגל ולהיות יותר שלמה עם עצמך ועם כל מה שקרה, אלא עוזר מאוד גם לו, ונותן לך המון נקודות קרדיט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)