בחר ללכת עם הראש ולא עם הלב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בחר ללכת עם הראש ולא עם הלב
    דנה
    10/08/2011

היי, אני בת 21 והאקס שלי בן 25. הוא היה האהבה הראשונה שלי והיינו שנתיים ביחד. גם אני הייתי האהבה הראשונה שלו (ולפני זה היו לו 5 חברות רציניות בערך) אבל הוא אמר שרק כשהוא פגש אותי הוא הבין שזו אהבה אמיתית ושהוא רואה איתי את העתיד את המשפחה ואת הילדים יחד. ואז לפני 4 חודשים משהנו התחיל להטריד אותו הוא דיבר איתי ואמר שהוא במקום בחיים שלו שהוא עוד שניה בן 26, יש לו עסק מצליח (הוא לא למד באוניברסיטה אלא ירש עסק משפחתי) הוא יציב בחיים שלו והוא רוצה להתקדם הלאה ורוצה להקים משפחהוילדים... אני מן הסתם צעירה רק השתחררתי מהצבא והיה לי עוד תכניות של לימודים להוציא תואר ורק אז משפחה וילדים כמובן. הוא הבין שזה ככה ו-4 חודשים התחבט עם עצמו כי מצד אחד הוא אוהב אותי מאוד מצד שני הוא רוצה ילד עוד שנתיים והוא רוצה להיות אבא צעיר. בסופו של דבר אחרי 4 חודשים הוא אמר שהוא קיבל את ההחלטה והחליט שהוא פועל עם הראש ועם כל האהבה הוא רוצה שניפרד למען עתיד טוב יותר מבחינתו למען עתיד שהוא שואף אליו שזה ילד עוד שנתיים. אני הייתי המומה לא האמנתי הוא רק כל הזמן היה אומר שהוא לא יוותר עליי ושהוא אוהב אותי ושאני העתיד שלו בעצם ואני אמרתי לו בשיחה הזאת שאין לו מה לשאוד והעתיד איתי מובטח וגם אני רואה אותנו מתחתנים וילדים אבל כל דבר בזמן שלו ואני בטח לא יכולה להבטיח שזה יקרה עוד שנתיים אבל הכוונות שלנו זהות וחבל לוותר על הקסם הזה שיש ביננו ועל החיבור הזה. והוא אמר מצד אחד זה נכון מצד שני הראש לא נותן לי שקט וגם אם נמשיך כל חודש אני אקום עם המחשבה הזאת שאני על ניוטרל תקוע במקום מה נהיה אני ואת רק שנינו 7 שנים ורק אז ילדים? זה לא מספיק בשבילי ואני מחליט לוותר עלייך כמה שזה כואב ואני לא יודע מה יהיה. אחרי שהוא אמר ככה באמת אמרתי אוקיי אני צריכה לשחרר כי הוא אוהב אותי וטוב לו והוא מאושר אבל הוא מחליט לוותר עליי ועל האהבה בשביל איזשהו רצון עז לילד עוד שנתיים והוא לא מוכן לחכות לי (אפילו שאני כיבכול אהבת חייו). אז זהו אני די שלמה עם זה כי אני מרגישה שהייתי מושלמת בקשר הזה (הוא אמר את זה גם במילים האלה) וגם הייתי האהבה ה1 שלווהוא שלי אבל הוא החליט לוותר ואני לא משנה מה הראש אמר לי וספקות שהיו לי לפעמים תמיד הלכתי עם הלב ונלחמתי על הקשר הזה עד הרגע האחרון והוא פשוט לא הוא וויתר. מה אתם חושבים? האם אני אמצא מישהו שאני אוהב ככה ואפילו יותר? כמה זמן יקח לי להתגבר? מה אתם חושבים על מה שהוא עשה ובחר בסוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחר ללכת עם הראש ולא עם הלב - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    10/08/2011

דנה יקרה,

החשוב הוא שלמרות האהבה הגדולה והזוגיות היפה שיצרתם יחד היית נאמנה לעצמך, לרצונותייך, לשאיפותייך ולמאווייך. את רוצה ללמוד ולהתפתח באופן אישי ורק לאחר מכן לפתח גם את הפן המשפחתי.
    כל הכבוד לך! אני בטוחה שהתהליך לא היה קל עבורך וגם לא ההחלטה אשר בסופו של דבר לקחת.
    יכולת זו שלך להיות נאמנה לעצמך ולפעול מתוך שלמות אישית בלבד הינה מתנה גדולה אשר בוודאי תעמוד לזכותך בעוד צמתים רבות בחייך.
    בן-זוגך לשעבר מנהל עסק משגשג, כלומר התחום המקצועי שלו "מסודר" לעת עתה והוא חש צורך עז לפתח כעת את הפן המשפחתי. מעבר לזה, הוא לא למד ובכל זאת הוא מצליח לנהל עסק מצליח. אולי הוא לא מאמין בלימודי השכלה גבוהה כמוך ואולי אינו רואה את חשיבות העניין כפי שאת רואה אותו ולכן זו, כנראה, לא נראתה לו סיבה מוצדקת לדחות את רצונו לגבי משפחה וילדים. גם הוא מתנהל בדיוק כמוך מתוך נאמנות אישית לעצמו ולרצונותיו.
    את עוד צעירה וכל החיים לפנייך. כפי שהתרשמתי מהכתוב בפנייתך ניחנת ביכולות רבות. בגיל כה צעיר יצרת עם בן-זוג מערכת זוגית בוגרת ובשלה מתוך ראייה לטווח הרחוק. את מסוגלת לקחת החלטות אמיצות ולשחרר כאשר את חשה שזה הדבר הנכון עבורך, למרות הקושי הרגשי הכרוך בכך וכפי שציינתי בתחילת דבריי, את פועלת מתוך ערכייך (הדברים החשובים לך) ולא מתוך פחדים או חששות.
    לאור זאת יש לי תחושה שתדעי לקחת את ההחלטות הנכונות ולעשות את הדברים הנכונים ביותר עבורך גם בעתיד בכל מישור, האישי, המשפחתי והמקצועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, תודה על תגובתך והנה עוד

דנה
    11/08/2011

היי, תמיד ידעתי שאני אלמד ואוציא תואר וברור שזה חשוב לי, מצד שני כמו שאמרתי אני מאוד רגישה והולכת אחרי הלב וזה לא שהוא הציע לי נישואים והכל וסירבתי ובחרתי בלימודים הוא אמר לי: תראי אני מכיר אותך ואת צריכה ללמוד וזה המסלול החיים הנכון בשבילך ואני לא מסכים שתשני שום דבר בו כי אני יודע שלא תהיי שלמה עם זה ב100%. אבל בכל מקרה כשנפרדנו אמרתי לו שאני אוהבת אותו הכי בעולם והוא אהבת חיי וזה טעות להיפרד ואנחנו נתגבר על זה ביחד ואנחנו נחכה ששנינו נהיה בשלים לזה ולא רק צד אחד. וכל הזמן הזה אמא שלו ואח שלו התקשרו אליי ואמרו לי מה לא יכול להיות שנפרדתם בטוח אפשר לעשות משהו את עושה לו ממש טוב הוא אוהב אותך ואח שלו לדוגמא אמר לי אני אומר לך שהוא יהיה מוכן לחכות לך גם 10 שנים שתהיי בשלה למשפחה. אבל זה לא נכון וזאת הבעיה זה לא מה שהוא עצמו אמר לי וממנו הבנתי שזה סופי הפרידה מבחינתו וזה פשוט עצוב לי מאוד כי זה מרגיש פספוס גדול לאור האהבה שהייתה לנו ואפילו שהיינו שנתיים ביחד הקשר לא דעך ולא לרגע.... פשוט כואב לי שהוא לא פועל מהרגש כמוני.. אז את חושבת שהוא כן עשה את המעשה הנכון? כי קשה לי לראות את זה ככה ואני לא מבינה למה אם נהיה רק אני והוא בזוגיות בה"כ 7 שנים ורק אחר כך יהיו ילדים למה זה לא מספיק לו?? יכול להיות שבסופו של דבר זה רק לטובה ואני אכיר מישהו שהוא אולי יותר בשבילי ויותר בראש שלי אל עדיין הקסם שהיה שמה קשה כל כך לוותר ועכשיו אני חייבת... ואיך אני אתגבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    11/08/2011

דנה יקרה,

שניכם פועלים אך ורק מתוך ערכיכם, מתוך הדברים החשובים לכם, מתוך רצון לממש את רצונותיכם ושאיפותיכם ומתוך שלמות אישית בלבד. בן-זוגך לשעבר השכיל להבין זאת ולאפשר לך לפעול בהתאם.
    הוא לא רצה לגרום לך לעשות משהו שהוא בניגוד לדפוס פעולה זה, המאפיין, כאמור, את שניכם. התנהלות זו שלו גם מעידה על אהבתו הגדולה אלייך ומתוך אהבה זו הוא לא רצה לכפות עלייך את רצונותיו ושאיפותיו בעת הזו.
    אני מאמינה שהוא פעל מתוך אמונה שלמה שמעשהו הוא המעשה הנכון עבור שניכם.
    אני מציעה שתאפשרי לזמן, אשר עליו נאמר שהוא הרופא/המרפא הטוב ביותר, לעשות את שלו. אין לדעת מה צופן העתיד. אולי הוא יבין שלמען אהבתכם הגדולה "שווה" לו להמתין, אולי את תחליטי שלמען אותה אהבה תהיי מוכנה להקים משפחה בזמן הלימודים....לגבי דברים הקשורים לרגש "סופי" ו"החלטי" הם פחות סופיים והחלטיים מאחר ולעיתים הרגש מעפיל על השכל ומה שנראה הכי נכון בעולם בנקודת זמן מסוימת מקבל פרופורציות אחרת לאחר זמן מה ובוודאי כאשר הרגש לא נמוג ולא מרפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו