מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהליי11/08/2011
שלום.
יש לי בת נשואה +1 .
לצערי בעלה שולט בה היטב וקובע כל דבר בבית ובתי נכנעת לכל רצונו (היא בגדול סמרטוט) .
כשלש שנים הם גרים בדירה שכורה , לא מרוויחים הרבה ולא מסוגלים להגיע לדירה משלהם ., גם היום הם לא סוגרים את החודש ללא חובות .
לאחרונה הגיע בעלה והציע לקנות שטח חקלאי ששוחרר לבניה ולבנות עליו בית כך שהעלות המתוכננת תהיה כ-1 מליון שקל וסכום כזה הוא לוחץ על בתי שיקחו משכנתא .
ההורים משני הצדדים עובדים בשכר ממוצע ולא מסוגלים לעזור בסכומים כה גבוהיים .
לדעתי וזאת אמרתי לבתי וגם לחתני הם לא מסוגלים לעמוד בהחזרים כאלה והם יכנסו לחוובות שעדיף להם לקנות דירה קטנה ולא להכנס לכאלה חובות שלא יהיו מסוגלים להחזיר .
מאחר וחתני ממרר לבתי את החיים בנושא ולא יורד מהרעיון של קניית שטח ובניה עליו ושולח אותה כל יום לדרוש כספים מאיתנו אני שואלת מה עלי לעשות .
אין בידי סכומים כה גבוהיים לעזור להם וגם אם אקח חובות על מנת לעזור להם נראה לי כי אני זורקת את הכספים בגלל חובות שהם יכנסו בעתיד ויפסידו את הכול .
מה לדעתך עלי לעשות , להתערב בשיחה עם חתני , כי הוא אותנו לא מערב בתוכניות שלו ורק דורש שבתי תביא כסף מאיתנו וזה בלחץ , באיומים ובמריבות .
בנוסף חיי הזוגיות שלהם אינם חמים והם רבים כל הזמן , חתני מדבר אל בתי בצורה לא יפה , פוגע בה , מתיחס אליה בגסות וגם חיי המין שלהם על הפנים .
תודה
צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
עדי בדיחי12/08/2011שלום צביה,
אכן לא קל. גם שכירות דירה עולה היום לפעמים יותר מהחזר משכנתא, כך שמבחינת "רווח והפסד" אני לא יודעת מה עדיף. מיליון שקל, לפי מה שקורה היום, זה סכום שנחשב עוד בגדר סביר לקניית בית. כל שכן בית חדש, עם תשתית חדשה ולא מתפוררת.
מניסיון אני יכולה להגיד לך שהמחירים נעים בין כמעט מיליון ללמעלה ממיליון אם רוצים לרכוש היום דירה במצב טוב, מספיק גדולה למשפחה זה בערך הסכום בהפרש של 100-200 אלף לפה או לשם. זה לפחות ממה שאני מכירה היום בשוק.
כל העינין הזוגי שאת מעלה, וזה הדגש- את מעלה. ז"א, לא הבנתי מהו רצונה האמיתי של ביתך. האם היא צריכה או רוצה סיוע זוגי, האם טוב לה בזוגיות, האם נוח לה עם המצב כפי שהוא- ולא כפי שנראה לך. ז"א, כאמא מהצד אני בטוחה שאת רואה דברים שלא מוצאים חן בעינייך ובאופן טבעי את מגנה על הבת שלך. אך מנגד- אם משהו צריך להשתפר שם הוא יבוא רק ממנה, מהם. הם צריכים להבין שמשהו לא תקין (או היא) והיא אמורה לפנות הלאה אם היא רוצה להציל את הקשר. גם מהבחינה הכלכלית, איפשהו הנושא הזה הוא נושא "שלהם", ואת יכולה במקרה הטוב רק לייעץ (לה) מבלי להתערב בזוגיות שלהם. כי זה לא באמת יעזור, זה יותר ילחיץ.
לשאלתך, אם יש לך דברים חשובים שכדאי לך שהיא תראה- ההעלבות שלו, היחס שלו וכלה העינין הכלכלי- חשוב שתשבי איתה לשיחה מסודרת בה תגידי לה שאת מאוד דואגת לה ותתני לה דוגמאות אובייקטיביות מדברים שחווית לאחרונה שקשורים אליה. רק ככה את תוכלי לשפר משהו אם בכלל. אם בכלל- כי לא בטוח שהיא תחליט לעשות עם זה משהו. בזוגיות של אחרים, אפילו של הילדה שלך, את צריכה לנקוט במשנה זהירות. כי הזוגיות היא נטו שלה.. כלה לגבי יחסי המין- אין לך מנדט להיכנס לשם. יש גבול מסוים שלדמויות משמעותיות וקרובות ככל שיהיו כמו אחים והורים- אין שום סיבה להתערב.
כל החלטה שהם יעשו תהיה החלטה שלהם. אם תצליחו לסייע ברכישת הבית מה טוב, לא בטוח שהם כפי שאמרת שוב יכנסו לחובות ויהרסו את הכל. אפשר גם לחשוב אופטימי יותר שלפחות המשכנתא היא כסף שמביא להם בסוף נכס משלהם וזה טוב יותר מאשר להיות תקועים בשכירות שנים. לגבי עזרה מצידכם, היא לא חייבת להגיע בסכומים גדולים, אפשר לנסות לסייע בדברים קטנים יותר או בסכום חודשי מסוים - כדי להרגיש שאתם בכל זאת מסייעים, מבלי לקחת הלוואות.
אבל חשוב שתדעי, שכאמא, הדבר היחיד שתוכלי לעשות זה לייעץ, מהצד, ולתמוך בה בכל החלטה שהיא תקבל. כי הזוגיות הזו היא שלה, ושלו. והיא מחליטה מה היא בוחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה ?
ליי13/08/2011תודה .
האם לדעתך אני צריכה לתמוך בהם כספית כאשר אני חושבת שהדרך שלהם לא נכונה , לא מתאימה למצב הכלכלי שלהם והם יכנסו לחובות שלא יצאו מהם .
דברי ודעתי והמלצותיי נאמרו מספר פעמים לשניהם אבל זה כנראה ל עוזר וחתני בשלו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה ? - תגובה
עדי בדיחי14/08/2011בוקר טוב,
אני לא חושבת שאת צריכה לתמוך בהם אם זאת לא נראית לך הדרך. כתבתי זאת בהנחה וכן תרצי לסייע.
כפי שעשית- הדבר היחיד הוא אכן לדבר עם הבת. איתו אני לא חושבת שזה יהיה יעיל, הוא כנראה חווה את זה כהתערבות יתרה במערכת היחסים. בעוד ביתך היא יותר "שלך" ויכולה יותר להיות במקום שמקשיב לך כאמא. חשוב הוא שתסבירי לה מה את רואה שהיא מפספסת.. ולבדוק איך היא מרגישה עם זה (כל מה שתארת על היחס המזלזל וכו'). כי זה הרבה יותר חשוב אני מניחה מהאם הם יקנו או ישכרו בית. חשוב שהיא תהיה מאושרת, וכשזה יקרה, אולי גם כל היתר יוכל להסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצביה
mosha14/08/2011היה לנו מקרה דומה במשפחה...חד משמעית לא לתת כסף לכלום.זה ייצור תלות בהורים ויראה להם קל מדי. בקיצור גם צינת שמע היחסים בניהם לא משהוא..זה יתפוצץ בסופו של דבר ...תני להם להיתמודד לבד .ויבינו שעלו על עץ גבוה..ומבקשים מההורים לעזור......בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)