תסכול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תסכול
    מלי
    13/08/2011

היי , אני נשואה כ3.5 שנים +2, עובדת וגם בעלי ...אני הפכתי לאחרונה למין סוג אישה שכל הזמן יש לה טענות , ששום דבר לא טוב לה - אני לא יודעת להינות מהחיים וכל הזמן מוצאת דבר כזה או אחר שמפריע לי- למשל היחסים שלי עם גיסתי מאוד מפריעים לי לאחרונה , אך תמיד זה היה - פשוט עוד התגבר :ההערות שלה מפריעים לי , הפרצופים, העזרה שהיא מקבל מהורים של בעלי או יחס אחר שהילדים שלה מקבלים מסבא וסבתא - אני לא מצליחה להחזיק את זה בפנים והכל מספרת לבעלי - זה לא מטיב על היחסים בינינו - הוא מציע לי לא להתייחס , להתרחק ולחיות את החיים שלי ולא של אחרים... כיצד עושים זאת? איך לא להתייחס לדברים שמפריעים ? איך לראות רק דברים חיוביים - אני מרגישה שזה גדול ממני ואפילו אני כבר מתוסכלת מהמצב.... עזרה בבקשה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסכול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזדהה

לירונה
    14/08/2011

שלום רב!
    מאוד הזדהיתי עם מה שכתבת....גם במשפחה של בעלי יש אפליות והמון תככים ובלאגן ולי קשה לעמוד מהצד...הבעיה היא שאני כל הזמן ממורמרמת ומוצאת אץ עצמי במריבות עם בעלי בגלל זה...באמת מה עושים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים בחשיבה חיובית

דורית כהן
    14/08/2011

מלי היקרה, אני מסירה את הכובע בפנייך! התפעלתי מן המודעות העצמית הגבוהה והרצון שלך לשנות את ה"מוסיקה" התלונתית ואת החשיבה השלילית. בדרך כלל בן הזוג הוא שסובל וכותב לנו שכבר נמאס ואי אפשר לשמוע את התלונות של אישתו...
    נתחיל ממה שקורה כיום:
    כיום את מאוד בקלות רואה את חוסר הצדק, משווה ומתקוממת. האם את מודעת לכך שכאשר את "לובשת" את הפרצוף של "זה לא פיר!" ומגיעה למשל לביקור אצל הורי בעלך, זה כבר יוצר רתיעה וריחוק מצידם. וכך את מאוד בקלות נכנסת לתוך מעגל קסמים: הם מתרחקים ממך ונוח להם יותר להתקרב לגיסה, ואת רואה זאת וזה מקומם אותך עוד יותר, ואז הם מתרחקים עוד יותר.

עכשו - מה עושים???

מה שנדרש הוא שינוי בחשיבה עצמה, שיביא לשינוי בצורת ההסתכלות שלך על דברים ובהתייחסות שלך וישפיע בין היתר גם על צורת הפנייה והדיבור שלך לאנשים.

כל אירוע שקורה - ניתן (לפחות תיאורטית) להתייחס אליו בצורות שונות. אם תשימי בחדר 10 אנשים ותשאלי אותם מה קרה ואיך הם מרגישים עם מה שקרה - יש להניח שלא תקבלי תשובות זהות. עצם הידיעה שניתן לשים על מה שאירע פרשנויות שונות - כבר מקהה את העוקץ ומקטינה את עוצמת המשמעות שאת בעצמך שמה עליה.
    הצעד הבא, אחרי ההבנה הזאת, הוא שניתן להחליף במוח את הפרשנות האוטומטית, הראשונית שאנחנו שמים על משהו שאירע. אני קוראת לכך - "להקפיץ פרשנויות", כמו לוליין שמקפיץ כדורים...
    זו בעצם מודעות עצמית גבוהה יותר וניהול "בנק המחשבות" שלך: כאשר את שמה לב שנוצרת אצלך מחשבה תלונתית, תתפסי אותה בזמן, ונסי" להקפיץ" מייד פרשנות נוספת. את יכולה לתרגל זאת לכיוון המגוחך אפילו. חפשי פרשנות עוד יותר מחמירה וטראגית מכפי שהאוטומט שלך יצר. רק לצורך התירגול, כמובן...אחר כך תיצרי פרשנות
    הכי חיובית שיכולה להיות על אותו דבר שקרה.
    את תראי - אם תצליחי בכך - שעצם הקפצת הפרשנויות היא זו שמוציאה את העוקץ וזה יהפוך אותך ליותר קלילה, פחות כבדה...
    תירגול מסוג אחר הוא למצוא זמן קבוע יומיומי - בבוקר או בערב או בזמן הנסיעה לעבודה, ולחפש במחשבתך דברים שמשמחים אותך שקיימים בחיים שלך, כמו הילדים שלך, יופיים, חוכמתם, העבודה שלך, בעלך האהוב, הבריאות שלך, דברים שאת אוהבת בעצמך. להריץ אותם במוח. למצוא לפחות 10 דברים שאת שמחה עליהם בחיים שלך. זוהי תירגולת שמביאה חשיבה חיובית ויש מחקרים שמראים שככל שעושים זאת יותר - זה משנה את מבנה המוח!!!
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול

mosha
    14/08/2011

היימציעה לשנות אורך חיים ...להיות יותר עם חברות קפה מסעדות ...לעשות ספורט הליכה ממושכת עם מוסיק שאוהבת...לנסות להיתעלם מהגיסה והמשפחה ..לבקר שם שההורים לבד...אל תדברי על הנושא עם בעלך ...תנסי לפנק את עצמך בכל דרך אפשרית....בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו