טיפוס ביתי....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפוס ביתי....
    מיואשת ועצובה
    14/08/2011

שלום, אני כותבת את זה ובוכה בגלל שקשה לי, והתייאשתי. אני צריכה ייעוץ בקשר אליי ולחבר שלי, שנינו בני 18, ויש לו בעיה שלפי דעתי היא נורא מפריעה לקשר שלנו.
    אני אוהבת יציאות, והוא טיפוס ביתי-ההפך ממני. כל הזמן אני מכריחה אותו שייצא איתי לעשות סיבוב, או שילך איתי למסעדה או סרט. הוא לא עבד, ולא היה לו כסף לצאת איתי למסעדות אז ביקשתי ממנו שיימצא עבודה והוא לא רצה, 3 חודשים הוא "חיפש".
    עכשיו יש לו כסף, אבל הוא עדיין לא רוצה לצאת איתי, וכל פעם יוצא שאני מוותרת לו ואנחנו נשארים בבית או רבים.
    וגם היום יש לנו שנה ויום האהבה (זה מחר אבל אנחנו מציינים את זה היום), וקניתי לו המון מתנות והוא לא קנה לי כלום, והוא יודע שזה הכי משמח אותי. אני מרגישה שאולי הוא מנצל אותי.
    במשך כל הקשר שלנו רק אני יוזמת, ומתרוצצת, קונה לו מתנות, משקיעה וציירתי לו ציורים והכנתי לו המון דברים והוא נח...
    אני רוצה לפחות יום אחד לנוח ולחשוב שהוא ידאג להכל, ישמח אותי ויפנק אותי.. אבל זה לא ככה.
    אני אוהבת אותו ולא רוצה לאבד אותו בגלל זה, איך לשכנע אותו שיבין אותי גם. מה לעשות..? :(((((((

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפוס ביתי....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסתכלי על זה אחרת...

מיכל
    14/08/2011

אומנם אינני יועצת או פסיכולוגית אבל אני מבינה לליבך, מה שקורה בינך לבין החבר שלך דבר שכיח מאוד, שמעתי על המון זוגות שהעדיפו לבלות ולנוח בצורה שונה, הוא בבית והיא במסיבה או להיפך. דבר אחד שאני יכולה להגיד לך הוא שאינך תוכלי לשנות אותו, אם הוא טיפוס ביתי אז זה עניין של אופי, וכמו שידוע ןהגיוני אנשים לא באמת יכולים להשתנות, יש אנשים שפשוט מעדיפים להיות בבית וזה הכיף האמיתי שלהם, תתפלאי יש הרבה כאלה, מה שאני יכולה לייעץ לך הוא קודם כל לא לריב איתו על זה, בשום אופן, כמו שאמרת את לא רוצה לאבד אותו, אז אל תגרמי לכך. אם יש אהבה ביניכם אז אתם לא צריכים להגיע למצב של פרידה בגלל עניין כזה. פשוט תקבעו ביניכם ששישי אחד תהיו בבית ושישי לאחר מכן תצאו לאנשהו, או שפשוט תהיי איתו קצת בבית ואז תלכי עם חברות שלך קצת (הרי זה שיש לך חבר לא אומר שאסור שיהיו לך חברות). אם את אוהבת אותו תקבלי אותו כמו שהוא ושהוא יקבל אותך כמו שאת.

בקשר לדבר השני שאמרת שהוא לא משקיע, גם פה אני ממליצה לא לריב, ולא לבכות חלילה, אל תקחי את זה קשה כל כך, כן אני יודעת שזה לא נעים וזה לא כיף כשאת משקיעה ואילו חבר שלך לא. דברי איתו אולי, ברוגע ובשלווה ותסבירי לו שאת רוצה יחס, אין בזה שום דבר פסול.
    המלצה שנייה היא שאולי את צריכה להפסיק כל כך להשקיע בו, לכי תדעי מה יהיה כשהוא פתאום ישים לב שאת לא נותנת לו את היחס שנתת, אולי אז הוא יתעורר ויקלוט שעלול לאבד אותך, ולכי תדעי אולי זה מה שיגרום לו להשנות את היחס שלו כלפייך, הוא צריך להבין שבקשר כדי שהוא יצליח צריך להשקיע. הרבה בחורות מתוסכלות מזה שחבר שלהן לא משקיע בהן ולא קונה מתנות, פשוט לא כל הגברים מבינים או רואים בזה עניין חשוב, אל תשכחי שאנחנו הנשים חושבות אחרת ומה שחשוב לנו לא בטוח חשוב גם להם.
    פשוט תפסיקי לדאוג ולבכות, אל תריבי איתו ותבחרי לך את הדרך הנכונה לפעול, אם הוא אמור להיות איתך הבעיה שלך תיפתר ואם לא אז יגיע מישהו אחר.
    מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפוס ביתי.... - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    15/08/2011

מיואשת עצובה יקרה,

אתחיל במה שנראה לי מהותי יותר, חוסר ההדדיות בקשר שלכם. נראה לי שבן-זוגך נהנה מן ה"מנוחה" הזו, כפי שקראת לזה, המתאפשרת לו. הוא לא צריך להתאמץ, את עושה הכל. במקום שהשקעתך תביא לכך שהוא ירצה לתת מעצמו כמה שיותר נוצר מצב אבסורד בו הוא חש שאת עושה מספיק בשביל שניכם.
    זה יכול היה ל"הסתדר" אם לא היית בחורה כל-כך רומנטית בעלת יכולת נתינה גדולה כל-כך. אולם מעצם היותך מי שאת לא רק שמגיע לך, בזכות, יותר תשומת לב, השקעה ופרגון אלא שאת ממש צריכה את הדברים הללו על-מנת להיות מאושרת. לכן, אני מציעה שתלמדי את החבר שלך, באמצעות האהבה הגדולה שאת חשה כלפיו ויכולת ההענקה שלך איך עליו לנהוג בך וכלפייך. בכל פעם שאת עושה משהו עבורו הזכירי את העובדה שהיית שמחה לקבל גם הפתעה/תשומת לב, בכל פעם שאת קונה לו משהו, שאלי אותו מה הוא קנה לך. עשי זאת מתוך אהבה ואל תנסי להוכיח אותו על שלא עשה.
    אתם "בנויים" אחרת,כך שעל-מנת לקבל ממנו גם, יהיה עלייך לא רק לתת לו אלא ללמד אותו "על הדרך" לתת גם.
    זאת ועוד, מאחר ואת כה זקוקה לפינוקים הנ"ל, כל עוד הם לא ישכנו דרך קבע בקשר שלכם את לא תוכלי לחוש מאושרת בזוגיות הזו במתכונתה הנוכחית.
    לנושא השני שהעלאת, היותו טיפוס ביתי, אני מסכימה עם המאוהבת אשר הגיבה לפנייתך. ישנם אנשים אשר הבילוי הביתי "עושה להם את זה" ולאו דווקא היציאה מהבית. אם את חשה שאת צריכה לצאת על-מנת להרגיש בילוי, את יכולה להיפגש עם חברות, כפי שהציעה המאוהבת, לערב בנות כזה וכמו כן, במסגרת ההדדיות אשר תצרי בקשר שלכם, הביאי למצב בו לעיתים תצאו, עבורך, לעיתים תישארו בבית, עבורו. גם כאן עלייך לנהוג בעדינות ומתוך אהבה וזאת על-מנת להימנע מחיכוכים מיותרים אשר ירחיקו ביניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו יכול לענות לי בבקשה???!!??!?!

מיואשת ועצובה
    23/08/2011

בבקשהה זה נורא חשוב לי!! אני מחכה לתשובה שלכם כבר 10 ימיםםם!!!@!#

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבהה לכןן!

מיואשת ועצובה
    23/08/2011

לא הופיעו לי התגובות שלכן... רק עכשיו ראיתי...וזה באמת עזר, אני צריכה לשנות את ההתנהגות הנחמדה מידי שלי, כדי שחלק יבוא גם ממנו..
    וגם נעשה שישי אחד בבית ושישי אחד יציאה :)
    אני מקווה שהכל יסתדר... תודה רבה לכן!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו