איך לשמור על קשר ולהשאר מאושרת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך לשמור על קשר ולהשאר מאושרת
    גילי
    14/08/2011

שלום רב,

לפני כשנה וחודשיים הכרתי בחור נחמד. הוא בגיל 40 ואני בגיל 36. אציין כי נוצר בנינו קשר עמוק.שהכרנו הוא לא היה גרוש ואני גרושה מזה כ- 7 שנים.
    בנוסף אנו גרים בערים שונות במרחק של כשעה וחצי נסיעה...
    הוא מגיע אליי עם רכב חדיש מהעבודה ואני בנסיעות באוטובוסים.
    יצאנו חמישה חודשים אולם הייתי וירטואלית בקשר. ילדיו לא ידעו עליי משפחתו לא ידעה עליי והחברים ידעו פה ושם- אבל מעולם לא הוצע לי לפגוש אותם.
    מהצד שלי הוא פגש את ילדיי ואת חבריי.
    כל פעם שהוא היה עם ילדיו לא זכיתי לשמוע ממנו והוא היה "נעלם"...

כל עוד שתקתי הקשר "היה בסדר", אולם באיזשהו שלב זה התחיל להפריע לי- הוא מצידו לא היה מוכן לשינויים ונפרדנו. בתקופת הפרידה הוא התגרש.
    לאחר כחודשיים הוא ביקש שנחזור והבטיח שהפעם זה יהיה שונה – השינוי היחידי היה – בכך שפגשתי פעם או פעמיים חלק מחבריו- יתר ההבטחות היו לשווא ונפרדנו שוב.
    מעבר לכך הרגשתי שהוא לא משקיע בקשר, לא מטפח ולא מפנק. אני מצידי השקעתי יותר.
    התחושה שלי היא כי הוא מרגיש כלפיי משהו עמוק אבל הוא לא נותן את עצמו ב- 100%.

לאחר כחודש הוא שוב ביקש לחזור וחזרנו, אולם הפרידה לא איחרה לבוא.
    מבחינתי זה היה אמור להיות באופן סופי אבל שוב הוא יצר קשר והפעיל לחץ לחזור- אחרי שהבין שהוא אוהב אותי- כך לדבריו...

הפעם הוא היה זהיר ולא הבטיח הבטחות ועל פניו נראה כי הוא עושה שינוי.
    לבינתיים פגשתי את ילדיו- ואחותו. את אביו פגשתי בדרך אגב שהגעתי אליו הביתה והאבא היה נוכח...
    אבל באופן כללי -הוריו מחוץ לתחום.
    לגבי ילדיו- שמזה הוא הכי חשש הוא הבין שהשד לא נורא כל כך והם אפילו פרגנו לו ומאד מחבבים אותי.
    עד היום שהוא עם ילדיו הוא "נעלם" ויש תחושה שאם הוא יוצר קשר לשיחה בת 3 דקות זה כדי לסמן V

אציין כי אני אוהבת אותו אם כי עדיין לא מרגישה בטוחה בקשר. אני לא מרגישה שהוא שם ב- 100%. אני לא מרגישה שהוא מטפח או מפנק אותי....או בכלל נותן מעצמו.

השבוע הוא עושה חנוכת בית- והזמין את משפחתו- לי הוא כמובן לא הציע להצטרף (די נעלבתי) .

אותי יזמינו לחנוכת הבית שתיערך לחברים...

נוכח העובדה שאנו נמצאים יחד תקופה ארוכה- אני כבר לא יודעת אם להמשיך לשתוק או להגיד את מה שאני חושבת...(מהחשש שזה יוביל לויכוח)

אני מרגישה שאני הופכת להיות אפטית וזה מדאיג אותי.

אודה להתייחסותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לשמור על קשר ולהשאר מאושרת - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    15/08/2011

גילי יקרה,

אתחיל מהסוף. לדעתי את חייבת לומר את אשר על ליבך. אתם מכירים מספיק זמן על-מנת שתחושי בנוח לערוך עמו שיחה כנה ופתוחה ולומר את אשר על ליבך. גם אם השיחה הזו עלולה להתפתח לויכוח זה יהיה עדיף על-פני האדישות שאת חשה שאת מתחילה לחוש בקשר.
    אם ברור לשניכם שהקשר שלכם אינו על בסיס חברי אלא על בסיס זוגי את ראויה להשתתף באירועים המשפחתיים ולא רק באירועים החברתיים. בן-זוגך צריך להבין שהדבר מאוד חשוב לך ושאת נפגעת ונעלבת בכל פעם מחדש בגלל שהוא לא מתייחס אלייך בהתאם לציפיות שלך ובניגוד להתנהלותך בקשר שהרי ציינת שהוא כבר פגש את ילדייך ואת חברייך.
    מאוד ייתכן כי הוא חושש לפתח ציפיות, גם אצלו וגם אצל ילדיו, אחיו והוריו בנוגע לקשר שלכם וזאת לאור הניסיון הזוגי שלו בעבר. יחד עם זאת, כפי שציינתי קודם, אם ברור גם לו שהקשר שלכם זוגי, עליו לנסות ולהתגבר על כך ובאופן מדורג ובתדירות הולכת וגדלה עליו להביא לכך שתפגשי את משפחתו וחבריו. זאת ועוד, ככל שהוא יפנים שאת חלק מהמשפחה ויתנהג בהתאם הוא יאפשר לעצמו לתת את עצמו לקשר, להתמסר יותר ופחות להישמר ולהיזהר.
    נראה כי הוא פתח כלפייך רגשות לא מבוטלים ובכל זאת חושש להיפגע שוב. במסגרת השיחה הכנה שתערכי איתו שתפי אותו ברגשותייך כלפיו ותני לו להבין שהקשר הזו יצליח וזה יכול לקרות כאשר שניכם תעשו כמיטב יכולתכם על-מנת שזה יקרה, מה שאומר שתתנו לקשר הזה הזדמנות אמיתית ממקום של רצון, אמונה בקשר ואמון זה בזו ולא ממקום של חששות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו