מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החלטה גורליתמתוסכלת...14/08/2011
שלום.
אני נשואה טרייה (חצי שנה). אני ובן זוגי יחד 3 שנים. אני אוהבת אותו מאוד כאדם ומבחינתי הוא החבר הכי טוב שלי. אני מאמינה שזכיתי בגבר מדהים ושהמזל האיר לי פנים מבחינת החיים המשותפים. הוא גבר מיוחד, אוהב, מקשיב, חווה דעה, תומך, שמח בשמחתי וכואב את כאבי, אמיתי, רציני, אחראי... בקיצור, הגבר הנכון!
הבעיה היא שעם כל האהבה בינינו שהיא עצומה ומיוחדת יש בעיה קריטית והיא שחסרה רומנטיקה מהצד שלו. אני לא מתכוונת לנרות ופרחים אלא לחיבוק, ליטוף, פרגון (מחמאות), אני לא מרגישה איתו נשית והאהבה שלו אלי מתבטאת בדרכים אחרות (הענקה חומרית כמו קפה כל בוקר, דאגה, אכפתיות). הוא לא יודע לגעת בי והמיניות היא אסון. ליל הכלולות וירח הדבש היו אכזבה גדולה ועצוב לי שאין לי חוויה טובה איתו בתחום. דיברנו על הדברים (כבר 3 שנים מדי חודש) והוא כל הזמן גורם לי לקוות ומבטיח הבטחות. אני כועסת על עצמי שלא עצרתי את זה מזמן. אני רואה בשיחות איתו כמה עצוב לו והוא מאוד רוצה לשנות. ההסבר הוא תמיד אותו הסבר- אני לחוץ, אני נבוך, אני מוטרד. דברים לא משתנים. אנחנו אפילו לא עושים דברים משותפים יחד. אני מאוד אוהבת אותו אבל מרגישה שאני נשואה לחבר טוב שאין התאמה בעניין הזוגי רומנטי.
הצבתי תאריך בו אנחנו אמורים להחליט סופית אם נשארים או נפרדים. עד אז החלטתי שאני רוצה לבחון את עצמי האם אני יכולה לחיות בזוגיות בה אין מגע רומנטי אלא רק יחסי חברות. הוא קיבל הוראה מפורשת לא להתקרב אלי (מבחינת חיבוק, נשיקה או אף יותר מזה). הוא מאוד רוצה שוב לנסות לשנות אבל אני כבר לא מוכנה לאפשר זאת (לאור האכזבות בין ליל מיום ההבטחות והדמעות).
אני לא בטוחה שאני עושה את הדבר הנכון. מצד אחד הדבר הכי טוב שיכול לקרות לאישה זה שהגבר שלה יהיה שם בשבילה, ער לה, תומך. מצד שני אני לא בטוחה שחיי השגרה מתאימים לי ללא ריגוש, מגע, התחשבות מינית, הענקת תחושה של ביטחון בנשיות שלי.
אשמח לחוות דעת כי המצב כרגע שמאמש הוחלט לבחון זוגיות חברית ולא זוגיות רומנטית.
לעזרתכן אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמתין לתגובתה של דורית
מוניקה הרשקוביץ15/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכו לייעוץ סקסולוגי
דורית כהן16/08/2011מתוסכלת יקרה, האם אני מבינה נכון שלא שכבתם לפני החתונה? כלומר שהנסיון המיני המשותף שלכם הוא רק בן חצי שנה?
מאוד קשה לי לתת לך כיוון מבלי לשאול אותך המון שאלות לגבי הנסיון המיני שלך ושלו, האם היה נסיון עם פרטנרים אחרים - לך ולו,וגם - האם ניסיתם להתייעץ עם איש מקצוע, כלומר סקסולוג.
אם מדובר בהתנסות ראשונה רק אחרי החתונה - עלי לומר לך שהרבה מאד זוגות נתקלים בבעיות בתחום זה. יש שמצליחים להתגבר בכוחות עצמם, עם המון סבלנות והימנעות מביקורת הדדית, פשוט ללמד זה את זו מה עושה לנו טוב. ויש שנעזרים בסקסולוגים.
אני חושבת שממש אין טעם בזוגיות חברית במקום רומנטית. שניכם צעירים והחוויות המיניות הינן חלק מרכזי וחשוב בבניית הזוגיות וזו טעות ללכת בכיוון הזה.
ההצעה שלי היא ללכת ביחד לייעוץ מיני בהקדם האפשרי, לפני שכל האהבה הזאת תתנדף לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשנינו נסיון מיני קודם
מתוסכלת...17/08/2011העניין הוא שאין בינינו התאמה מינית בעיקר וכן התאמה בציפיות ממין ומרגש.
לשנינו ניסיון קודם. אנחנו משוחחים על כך כבר 3 שנים ודבר לא משתנה. ממנו הבנתי כי הבחורות עמן היה לא ציפו לדבר ואף לרוב הסיטואציה הייתה ביוזמתן ולהגדרתו זה היה קצר ולעניין. אצלי דווקא החוויות היו אחרות ויש לי למה להשוות (למזלי). הפעם גם אמרתי לו שהזיכרונות המתוקים שלי במובן של השקעה של גבר מבחינה מינית הם לא ממנו אלא מאחר. ניסיתי להסביר מה עשה שגרם לי לחוש ביטחון בעניין המיני ובכלל, פרטתי מה אהבתי ומה פחות. ניסיתי לזעזע את בעלי ולכוון אותו תוך כדי.
משיקול דעת החלטתי שלא יהיה נכון לא לאפשר לו לשנות ואני לצערי לא מאמינה בזוגיות חברית אפלטונית. החלטתי לאפשר לו להשתדל אבל ביומיים האלה הוא אומנם מנסה אך נראה שהדברים ייקחו יותר מדי זמן. אציין שוב כי כבר 3 שנים יחד והצעדים שמצליח לעשות מאוד מינוריים ואיטיים והסבלנות שלי פוקעת.
הצעתי בעבר כמה פעמים ייעוץ מיני אך אין מצידו הסכמה. אגב זה היה אחד התנאים לליל הכלולות שנדחה בשבוע עד שכמובן הצד הסלחני והנשי שבי ריכך את האווירה. ושוב אכזבה.
אנחנו נשואים חצי שנה ואני מאוד מודאגת מהמצב. ראיתי הכל לפני אבל האמנתי שיהיה בסדר. ובסך הכל, מי מבטיח לי שיש עוד גברים מיוחדים כמוהו ולהם גם רומנטיקה כדובדבן בקצפת.
מנסיון, כל הגברים סביבי לא קשובים לנשים שלהם מה שכן קיים בינינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשנינו נסיון מיני קודם - תגובה
דורית כהן19/08/2011מתוסכלת יקרה, לאור העובדה שהיה לשניכם נסיון מיני קודם, ולאור מה שכתבת לגבי ההתנסויות הקצרות והמוגבלות שלו - זה באמת נראה כמו משהו בעייתי אצלו, ואם הוא לא מוכן להיעזר בייעוץ מיני - נראה לי שהפער שישנו ביניכם יאמלל את שניכם עם הזמן.
נכון שיש לו המון יתרונות בתחום התקשורת איתך וההבנה כלפייך, אבל זה טוב להגדרה של "החבר הכי טוב", ולא מספיק טוב ליחסי אישות בריאים. יש כאן משהו שמטריד מתחת לפני השטח, והוא אינו מוכן להכיר בבעייה שיש לו - וזה ממש לא סביר מצידו. כאילו הוא מסרב להכיר במציאות ולהתמודד איתה.
הסיבות לתפקוד הבעייתי שלו יכולות להיות אחדות:
יתכן שהוא צבר נסיון מיני טראומטי שגרם לו לחוסר בטחון ולחרדה שמפריעה לו לתפקד.
יתכן שיש לו ליבידו מיני נמוך, והעניין שלו בסקס הוא מועט.
יתכן שאין לו משיכה לנשים אלא לגברים והוא לא מודע/מכיר בכך
יתכן והוא לא מספיק נמשך מינית אלייך- כלומר את לא הטיפוס שלו.
את כל האפשרויות הללו ניתן לבחון רק באמצעות ייעוץ מקצועי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוסכלת
mosha17/08/2011ניראה לי את לא בטוחה בבחור שבחרת לחיות לצידו. אני לא מאמין בחיבור שבניכם תוך חצי שנה הזוגיות נישברה...עדיף להיפרד עכשיו שאין ילדים ואין רכוש......חבל כואב.אבל כדאי....זוגות נשואים החיזורים בניהם נימשכים קרוב ל 10שנים אח"כ יש דעיכה וילדים ומצב כלכלי קשהו כו" ...בהצלחה במה שתבחרי ציצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)