דעתכם...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דעתכם...
    אני
    16/08/2011

החבר שלי בן 28 ובתול. לא מוזר? אני מודעת לזה שהוא ביישן והכל ומופנם... אבל זה לא מוזר? אני לא יודעת מה לחשוב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דעתכם...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעט פרטים, ובכל זאת-

עדי בדיחי
    16/08/2011

שלום אני,

המעטת בפרטים, ועל סמך מה שכתבת- בהחלט יכול להיות שיש בעיה של ביישנות או חוסר ביטחון, חוסר ניסיון קודם, פגיעה מאשה בעבר, דחיות בעבר, וכתוצאה מכך הוא נמנע.

יכולות להיות גם סיבות אחרות- רפואיות, פיזיות, גופניות, דתיות (?), נפשיות, פחד מאינטימיות... די קשה לנחש.. בכל אופן יש כל מיני סיבות.

אני חושבת שיש לבדוק כמה דברים- כמה זמן אתם יחד והאם בהדרגה יש הטבה בנושא האינטימי ביניכם (גם בלדבר על זה), האם הוא מוכן לפתוח יותר מה הסיבות והאם את מוכנה לשאול אותו קצת יותר על הסיבות (במילים אחרות- פתיחות וכנות). בפרספקטיבה של זמן אולי תוכלי לתת לעצמך יותר תשובות עד כמה זה מוזר וחריג בעינייך והאם את מוכנה להיות סבלנית לשינוי או להחליט לגבי המשך הקשר.

אם תרצי לפרט קצת יותר, כמובן זה יעזור ונוכל גם לתת תשובה יותר מקיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

Eldar
    16/08/2011

כמו שעדי ציינה יכול להיות הרבה סיבות למה הוא בתול.
    מוזר זה שאלה יחסית והשאלה היא, האם את חושבת שזה מהווה מגבלה בקשר בינכם?

את צריכה לשאול את עצמך, מה את מרגישה כלפיו, איך הקשר שלכם זורם, איך הוא בזוגיות, האם את מרגישה ממנו חוסר ביטחון?

מה שאני בא להגיד, נסי יותר לשפוט אותו על פי אופיו והכימיה שלכם בזוגיות ופחות בגלל סיבה זו, כי הכל יחסי. ותלוי מה הסיבות שלו, ואיך את רואה בזה שהוא בתול גורם מפריע בקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה!

עדי בדיחי
    16/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו .. כמה תוספות

אני
    17/08/2011

כל העניין הזה שהוא בתול פחות מפריע לי. יותר מפריע לי מופנמות שלו. התקשורת בנינו לא מי יודע מה. כאילו אני הדברנית הוא פחות מגיב לדברים יותר מקשיב והכל . פחות ממדבר ומביע דברים. משהו שמתסכל אותי. מצד שני זה גבר שאני יכולה לסמוך עליו בעיניים עצומות. סוג של רוגע בחיים.... עכשיו לאחרונה חזרתי לקשר עם ידיד טוב שלי שאני מכירה כמה שנים. שאני יודעת שאוהב אותי. התקשורת בנינו מדהימה. אני פחות נמשכת אליו אבל... התקשורת בנינו פשוט מדהימה. אני מרגישה בנוח לשתף אותי בדברים והוא ייתן עצה והכל. הוא גבר גבר כזה במובן שהוא ייגן עליי בכל דבר. כאילו אני מרגישה את זה- אבל הוא יש לו אופי כזה שאי אפשר לדעת מה לצפות. וגם איתו צפים לי רגשות.
    אני בדילמה רגשית... ולא בא לי לעשות טעות ולפספס.

אני נורא רוצה לשתף ולדבר עם מישהו... אני פשוט לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפעמים ה"סוגריים" הם כל הסיפור

עדי בדיחי
    17/08/2011

הי אני,

אלו תוספות מאוד מאוד משמעותיות. את כרגע בשלב בחייך בו משתקפים לך שני צדדים או שתי תכונות שאת מאוד צריכה בבן זוג, אבל בשני אנשים שונים (אין צדק..). חזרת לקשר עם הידיד, אני מניחה, מבחירתך. יש לזה משמעות רבה. המשמעות מאחורי הדברים היא שכנראה התקשורת שאת מדברת עליה כ"כ חסרה לך- שלפעמים אנחנו פועלים מתוך אוטומט והולכים לדברים שאנחנו מאוד מאוד צריכים. זה מה שקורה בד"כ. לכן יש בני זוג שיגידו "אני לא יודע מה אני עושה איתה, אבל יש בה משהו.."- יש בנו משהו שזקוק לתכונה קיימת אצל בן הזוג ולא תמיד יש לזה הסבר. הפעם, היא לא קיימת אצל החבר שלך אבל היא קיימת "יופי" במקום אחר, ואת מנותבת לשם כמעט אוטומטית- וזה לגמרי טבעי.

אבל- עם כל הטבעיות וההצדקה, בסופו של דבר את יוצאת מאוד מבולבלת כפי שכבר קורה. את כרגע מתנודדת לך בין שני מתרסים והנה, עלית על זה, הנושא האינטימי הוא רק פרט מסוים שמייצג לך משהו גדול בהרבה- תקשורת. בטח שמעת על כך שיחסים אינטימיים בין בני זוג הם מראה מסוימת של התקשורת בתוך מערכת היחסים ולכן הם בלתי נפרדים מהקשר. הם 'אפילו' יכולים להיחשב "מדד" בקשר. ולכן מה שאת חווה הוא בפשוטו- החיסרון העיקרי של הקשר והוא נושא התקשורת. כל עוד תהיי בקשר עם הידיד הוא ימשיך לדרוך לך על המקום הזה. איתו את חשה את כל מה שחסר לך במערכת היחסים- אבל כביכול אי אפשר לגעת בזה, אפשר רק להסתכל כמו מבעד לחלון ראווה.. ולאכול את הלב.

העובדה שהוא אוהב אותך ואת לא כ"כ נמשכת אליו גם בעייתית, אבל בגלל שאת חיה כרגע במערכת יחסים- את כולך צריכה להיות מנותבת לשם. ורק לשם. לנטרל את כל הגורמים כמו הידיד שמבלבלים (יהיה קשה אבל שווה) ולחשוב- או שיש משהו בבחור הנוכחי שאפשר ללכת איתו לקראת שינוי (גם אם זה כרוך בעזרת גורם ג'), או- שזה גמרי לא שווה את ההשקעה ותצטרכי לקבל החלטה ממשית להמשך הקשר. ברבות הזמן אם תרצי תבדקי את הקשר עם הידיד. משיכה, את יודעת, יכולה לצוץ גם במהלך הקשר לאחר היקשרות רגשית מאוד גבוהה.
    בכל אופן, את חייבת להתנקות מכל מה שקורה מסביב ולהחליט, באמת להחליט- האם אני משקיעה בקשר הנוכחי, אומרת את אשר על ליבי, שמה את זה על השולחן ומצפה לשינוי (ביחד), מתייעצת, הולכת לעזרה, וכו' (ז"א- האם הוא שווה את זה? או שהיתרון שלו מסתכם בהבאת רוגע לחייך?).. או שאני מחליטה שזה לא שווה את ההשקעה, שהידיד שיקף את מה שלא יהיה לי עם הנוכחי- ואני מסיימת את הקשר. ככל שתמתחי את הזמן- יהיה לך קשה יותר ויותר.. ואת תהיי יותר חסרת אונים. לכן עצרי את עצמך- וקבלי החלטה. האמיני לי שתוך זמן די קצר את גם תדעי את התשובה לשאלה- האם הידיד הזה הוא רק ידיד שבא להעלות לי את הביטחון כי יש איזה רגש והוא עושה לי את זה ברמה הרגשית, או- שיש לי משהו אמיתי אליו שאני רוצה לבדוק.

ככה תרוויחי כפול- תקבלי להכל תשובות. חוסר הוודאות הזה "הורג" כל חלקה טובה בסופו של דבר, וכדאי לעצור את זה.

בטוחה שתצליחי.. אנחנו פה לסיוע נוסף :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מקסימה... תודה רבה

אני
    19/08/2011

אממ נכון לכרגע הבחור מרגיש לי כאילו זה לא מישהו שאני אצטרך לבדוק איפה הוא ומה הוא עושה מישהו שאפשר לסמוך עליו. וזה נורא חשוב.... אני מקווה שתקשורת זה משהו שאפשר לפתח אצלו ככה יותר.. כי אם לא אני לא יודעת. אני אקבל החלטה ואלך בכיוון אחד. תודה רבה עדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

עדי בדיחי
    21/08/2011

שלום לך שוב,

אני שמחה שיכולתי למקד אותך.

זכרי שהכל בקצב שלך- שום דבר לא בורח לך ואת יכולה ורשאית להחליט בקצב שלך מה נכון לך. רק חשוב להיות מודעת גם לתהליכים האחרים (רגשות לאחר שצצים פתאום ולמה וכו').

אני בטוחה שתמצאי את הדרך. בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו