מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבקש את דעתכם ותגובותיכםיורם20/08/2011
לפני כשמונה שנים חליתי ובמחלה חשוכת מרפא ומאז תיפקודי המיני נפגע , המחלה והתיפקוד רק מתדרדרים , וזה הגיע למצב שבו לא קיימתי יחסי מין עם זוגתי למעלה משלוש שנים . אנחנו חיים באושר , היחסים הזוגיים בינינו מעולים אך הסקס בצרות . בחודשים האחרונים אני חושב לעודד את אישתי לקייים יחיסים עם גבר איר , מכיוון שהיא מרגישה בחוסר . בשיחה בינינו העלתי את הנושא והיא אמרה כי הי די מתגעגעת למשגל . היא לא קיימה יחסים עם גבר אחר חוץ ממני , לכן אני מנסה לעודד אותה לשקול את נושא בחיוב , אני חייב לציין כי אין לי כל בעיה עם הנושא אני אפילו מפרגן לה ומוכן להיות נוכח בכל הפגישות . העלינו מספר הסתייגויות , כל אחד ציין את הנקודות שיפריעו לו . אולם עדיין אישתי לא מנסה פילו לשקול את הנושא . אני לא יודע מהיכן להתחיל , כל הנושא די מעלה שאלות ותהיות , לכן פירסמנו הודעה זו , בכדי לשמוע תגובות, המלצות ואזהרות לגבי הנושא . אני חייב לציין כי אין זה נובע מפנטזיה מינית כי אם מבעיה אמיתית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת תגובות מן המשתתפים והמנהלות
דורית כהן21/08/2011אתייחס לשאלתך המעניינת בהמשך - אני רוצה להקדיש לכך זמן ומחשבה שאין לי עכשו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת דעתי ומחכה גם לתגובת האחרים
עדי בדיחי21/08/2011שלום יורם,
ראשית אני מצטערת לשמוע על מצבך ומאחלת לך בריאות שלמה.
ניכר כי אתה מאוד אוהב ודואג לאשתך- אתה מעוניין שיהיה לה טוב, מנסה לספק אותה בכל המישורים, מוכן להקריב לא מעט מעצמך ואין לי ספק שהיא מעריכה את זה.
ניתן להפריד בין שני דברים- האחד הוא העובדה שבאת והצעת הצעה יצירתית ו"נדיבה", כזאת שמתחשבת מאוד במצב הזוגיות הנוכחי וכזאת שרואה אותה במאה אחוזים שלה, אותה ואת צרכיה.
השני הוא ההסתייגות שלה וההחלטה שהיא אמורה לקבל בסופו של דבר- האם היא הולכת על זה או לא. כי אתה "את שלך" כבר הצעת, כאשר זה מגיע לשלב בו אתם אמורים לקבל החלטה סופית (או היא לצורך הדיוק) הדברים מקבלים משמעות אחרת- יש השלכות לא קלות על הקשר. אם תעשה חיפוש פה בפורום תמצא שזוגות מעלים רעיונות כאלו ובתשובות שניתנו להם כאן בפורום מצויינות גם ההשלכות של העינין (וזה מבלי הסיבה הרפואית אלא כרעיון ל"שדרוג" היחסים).
אני מניחה שהסיכון שיש בכך הוא ברור לשניכם- הדבר יכול להביא לתהפוכות רגשיות בעיקר מצידה, בהמשך גם מצידך. העובדה שאתה הצעת הצעה כזו היא מעודדת מחד, מאידך אנחנו לא יודעים איך באמת תרגיש בפועל כשזה יקרה. נשאלת השאלה- האם ניתן להחזיר את הגלגל אחורה לאחר מעשה כזה?.. כמובן את כל אלו יש לקחת בחשבון.
כדי לשמור על היחסים וגם קצת עליכם, הייתי מציעה ללכת דווקא לכיוון אחר- של ייעוץ בנושא הזה תוך שימת דגש על כל המגבלות. אולי דווקא כן אפשר להשאיר את אשתך בתוך מערכת היחסים האינטימית- וכן מסופקת, למרות הכל? אולי יש דרך יצירתית מסוימת לחשוב עליה? הכי חשוב לומר- שכל עוד יש התלבטות אם כן או לא- עדיף לא ללכת על זה, ולחכות להחלטה שלמה.
אני מקוה שהצלחתי לסייע במשהו וכמובן מזמינה את החברים ומוניקה גם להגיב, זה יכול רק לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיורם-
בני22/08/2011כשם שלא יעלה על דעתך למלאות במכוניתך חלב עיזים משובח במקום דלק וזאת רק משום שאתה סומך על הוראת יצרן, כך אל תנסה לשנות סדרי בראשית אפי' באיצטלא של עשיית חסד עם אשתך!
הרצון האמיתי שלך לשחרר את אשתך מהמצוקה שבה היא כביכול מצוייה, ראוייה מצד אחד לכבוד, במעשה אצילי זה אתה מראה עד כמה אתה מתחשב בה ובצרכיה, אבל מצד שני אתם זוג לטוב ולרע, והגורל חיבר בניכם כדי שתעברו גם את המשבר הזה ביחד!
הקושי הוא שלכם ולא רק שלך או שלה,ולכן חשוב שתתמודדו ותעברו את המכשול הזה ביחד,
-
אני מצטרף לדבריה המופלאים של עדי בדיחי שאתם צריכים לנסות לפתור את הבעיה ביחד, כל ניסיון אחר רק ירחיק אתכם זה מזו, ואז ח"ו תאבד את כל מה שבניתם בעמל רב,
-
אין זה אומר שאתה צריך לומר לה מעתה, גבירתי אכלת אותה, התחתנת איתי וגורלך נקשר בגורלי עד שניפרד, אלא אתם צריכים לדבר על הנושא ולהפתח עד שתגיעו להבנות ולפתרונות שיוכלו להכיל בכל זאת את הצרכים של שניכם,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיורם
mosha22/08/2011אל תכניס למיטה גורם אחר שעלול להעיב על כל חיי הנשואים..שגם כך קשים בעיקבות מחלתך......אבל אתה יכול לענג אותה וליצור אוירת סקס יש ויברטור איכותי .ואפשר עם הידיים והלשון ...והיא תגיע לסיפוק מימך. זה חשוב לגבריות שבך תעניק לה בכל דרך אפשרית....גם אם הפין לא עומד זקוף תנסה להחדיר לה ...תאמין לי זה יעזור ויגרום הנאה לפחות חלקית...אבל זה אתה שיצרתה את זה בהצלחה ובריאות ואריכות חיים אמן ציצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנת התאהבות
דורית כהן22/08/2011יורם היקר, אכן דילמה לא פשוטה. צר לי על המצב שנוצר. קראתי את מה שעדי כתבה לך ואני מאוד מסכימה איתה. זה כמו פתיחה של תיבת פנדורה. משחררים כאן דבר מה ואין לדעת לאן זה יוביל. רוב הנשים לא מסוגלות לקיים יחסי מין מבלי לפתח רגשות אהבה כלפי הפרטנר. ואם תתפתח אהבה - אולי אשתך תרצה גם לחיות עם הפרטנר החדש. איך תרגיש בפועל אם זה יקרה? אין שליטה או תכנון מראש במצבים של הלב.
מצד שני כאשר הדברים נעשים בהסכמה וביוזמה שלך, זו אינה בגידה אלא יחסים בהסכמת הבעל. ואולי אפשר לפתח מודל זוגיות ייחודי לכם, שיהיה מוגבל למפגש חלקי שלה עם מאהב, שיספק את הצרכים המיניים ואת החווייה המינית שחסרה לה. כלומר יש אפשרות שמה שאתה מציע יתממש וזה כן יתאים לה. פשוט צריך להביא בחשבון את הסיכונים שהמצב יצא בשלב מסויים מכלל שליטה ולא ניתן יהיה להחזיר את הגלגל אחורנית.
כלומר יש כאן סיכון מחושב, ורוב האנשים שהגיבו לך כאן מזהירים אותך מפני הסיכונים.
אולי באמת כדאי להגיע להתייעצות זוגית על מנת לשקול את הדברים מכמה כיוונים שאולי אינכם מודעים לכולם. בייעוץ ניתן גם לברר את העמדות ואת הרעיונות יותר לעומק, כולל האפשרות של מפגש פרטי עם כל אחד מכם על מנת לשמוע איך הוא באמת חושב ומרגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה נוספת בשיקולי הבעל
יורם23/08/2011תודה על כל התשובות , בהחלט יש פה הרבה נקודות למחשבה .
נקודה נוספת בשיקולי הבעל , היא יכולת שליטה במצב , כעת יש עדיין יכולת מסוימת להפגין איזשהי יכולת שליטה ולהציע פתרונות , ולא להמתין להתדרדרות במצב בוא הבעל הופך לחסר אונים , ואין לו כל יכולת או כושר להפגין שליטה , אפילו סמלית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)