מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהמיכל22/08/2011
יש לי חבר שאני נורא אוהבת והוא אוהב אותי
אנחנו גרים לא רחוק אחד מהשנייה, כ5 דק הליכה. נפגשים בשישי.
בגלל שאנחנו יחסית בתחילת הקשר האהבה שלי מתגברת כלפיו ואני מאוד רוצה שניפגש יותר, למשל גם בשבת או באמצע השבוע - לפעמים זה קורה פעם באמצע השבוע.
בשבת רציתי להיפגש איתו והוא אמר לי שהוא עייף, וזה התירוץ התמידי שלו.. אני יודעת שהוא אוהב קשה ובשבת משחק כמה שעות כדורגל.
בכל אופן בשבת נהיה לו סוג של ריב, ואמרתי לו "אתה מרחיק אותי מעצמך" ואתמול כנפגשנו הוא אמר לי שאני גורמת לזה. חשוב לציין שאנחנו מנסים לא לריב, הוא גם תמיד אומר לי שיגיע יום וומרוב שנהיה ביחד הוא ימאס עליי כבר.
אני לא רוצה לאבד אותו, ולא רוצה לחנוק, הסברתי לו שזה נובע מאהבתי אליו ומגעגועים.
אולי אני צריכה לתת לו ספייס? כלומר לא לבקש להיפגש, פחות להתקשר (לרוב הוא מתקשר, אני בדרך כלל שולחת לו אסמאס).
אני לא רוצה שניפרד ורוצה שהוא ימשיך לאהוב אותי ולא יחשוב שאני תלותית..
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ22/08/2011מילי יקרה,
הרצון שלך לפגוש את חברך בתדירות גבוהה יותר אינו מעיד על היותך תלותית כלל. זה נראה לי טבעי לחלוטין. את אוהבת אותו, אתם בתחילת הקשר, כפי שציינת, שזהו זמן ההתאהבות והחיזור (בד"כ...), זמן התהוות הרגשות, עיצוב מערכת היחסים, היווצרות מהות הקשר והעמקת ההיכרות שלכם. יחד עם זאת לכל אחד יש את הקצב שלו, היכולת שלו להכניס שינויים בחייו, המוכנות שלו להכיל קשר זוגי והרצון שלו לתת לרגשות ל"הוביל" אותו.
נראה שאת יותר רגישה, כלומר, מאפשרת לרגשותייך להוביל אותך, מסוגלת להכיל מהר יותר שינויים המתרחשים בחייך ולהגיב אליהם בהתאם, מוכנה ומסוגלת לארגן את זמנך מחדש, לאור אותם שינויים ומוכנה להכיל זוגיות בחייך. לעומתך בן-זוגך רגיל לשגרת חיים כלשהי (עבודה, כדורגל בשבת וכד') ממנה הוא מתקשה "להיפרד" עדיין או לחילופין היכולת שלו להכיל את השינויים בחייו נמוכה משלך ולכן הוא "נצמד" לניהול הזמן אליו היה רגיל.
ציינת שאת יודעת וחשה שהוא אוהב אותך ובמקביל הוא זה אשר לרוב מתקשר אלייך. לאור זאת הייתי מציעה לך להיות מעט סבלנית בקשר אליו ולנסות לא ליצור חיכוכים סביב הנושא. אני מאמינה כי ככל שהוא ייהנה יותר בחברתך וככל שהוא יחוש שאינך "מאיימת" על "תכנון הזמן שלו", אליו הוא רגיל, הוא יחפש את קרבתך וירצה לבלות עמך יותר ויותר. נסי לאפשר לו להתקדם בקצב שלו.
אני משוכנעת שהוא נהנה לקבל ממך מסרונים, תשומת לב וגילויי אהבה ועדיין...הוא זקוק לזמן שלו על-מנת להתאים את עצמו לשינוי בחייו ולהכיל את הזוגיות החדשה בחייו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל
מיכל24/08/2011זה כל כך קשה לי לחכות שהוא יעשה צעד אני ממש מתגעגעת אליו וקשה לי להסתיר זאת... אני רוצה לראות אותו יותר ופשוט מתאכזבת כל יום מחדש כשהוא לא מציע לבוא אליי. אני לא רוצה להגיע למצב שבו אני מתחננת אליו שיבוא... לא רוצה להשפיל את עצמי ולהיראות מסכנה בעיניו. מה לעשות עם הרגשות הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל - תגובה
מוניקה הרשקוביץ24/08/2011מילי יקרה,
זה בסדר להציע, לעיתים, שתפגשו, להזמין אותו אלייך, להציע לבוא אליו או לחילופין ליזום בילוי משותף. אולי אפילו לקנות כרטיסים לסרט, להזמין מקום במסעדה או משהו אחר, משהו אשר כרוך בהזמנה מראש, כך שהוא יעמוד מול עובדה מוגמרת ויהיה לו קשה יותר להתלבט עם עצמו או לסרב לך ולהצעה אותה את מציעה.
אם ניסיון כלשהו מבין הנ"ל יעלה יפה, תוכלי להמשיך ולעשות זאת בתדירות כזו או אחרת. אם זה לא יעלה יפה ולא יהיה שום שינוי בגישתו תוכלי להעלות את הנושא שוב במטרה למצוא פתרון המתאים לשניכם, הסכמה משותפת.
הוא אמנם זקוק לספייס שלו כמו גם לזמן להכיל את השינוי או החידוש הזה בחייו אבל גם את צד בסיפור הזה ואת זקוקה ליותר מה"יחד". לכן, יהיה עליכם למצוא נוסחה המתאימה לשניכם או לשקול הפסקה או פרידה. את ראויה לכך שצרכייך ורצונותייך מהקשר יתמלאו בדיוק כמו שהוא ראוי לכך ונכון להיום הוא מספק את צרכיו ואצלך הם על "HOLD", את מתאפקת שלא להתקשר ולא להציע למרות שזה מה שאת רוצה. לא תוכלי להיות מאושרת, לאורך זמן, בזוגיות בה את מוותרת על עצמך למען ה"יחד" המועט מידי עבורך שמתאים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)