אני כבר לא יכולה יותר...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני כבר לא יכולה יותר...
    שושי
    23/08/2011

שלום,
    אני נשואה 5 שנים + שני ילדים מקסימים מהמגזר הדתי.
    לפני הנישואין בעלי היה הכי חם ורגיש וממש כמעין דמות אב (דבר שלא ממש היה לי בחיים וזה מאוד מצא חן בעיני). לאחר הנישואין היו מעט קשיים, בעיקר בגלל לחץ מצידו להביא ילדים (שגם אני מאוד רציתי, אבל לא הלך, מה לעשות). כשנכנסתי להריון הכל נרגע והיה ממש כיף.
    אחרי הלידה שוב הוא השתגע וזה לקח קרוב לשנה עד שנרגע - עם המון שיחות מצידי והבהרת כוונות.
    כל כמה זמן ישנה איזו התפרצות שבה הוא צורח ומעיף חפצים בבית (כן, הכל שבור ולא מהילדים) ואז נרגע והכל חוזר להיות בסדר. עיקר הבעיה היא שהוא מאוד אוהב להתלונן ולקטר על כל מה שאני לא עושה מבלי להתחשב בעובדה שהוא כמעט ואף פעם לא בבית, הוא עובד בעבודה כזו שהוא עושה לילות (שכוללים שינה ולא עבודה בכלל) וסופי שבוע ולפעמים הוא יוצא לשבוע שלם. אני כל הזמן לבד בלי עזרה משום הורים או מטפלת ועדיין איך שהוא חוזר הביתה, תמיד מתלונן עוד לפני שאומר שלום.
    ככה גם היה עם לידת הבת שלי. היו כמה וכמה חודשים קשים, גם מצידה שהיתה תינוקת מאוד קשה ובכיינית וגם מצידו עם התקפי העצבים שלו.
    אגב, אני צריכה לציין שגם כשהוא בבית הוא לא משחק או מטפל או מחליף איזה טיטול חס וחלילה. הילדים הם אחריות בלעדית שלי.
    לאחרונה הכל חזר להיות נעים וטוב בבית. עשינו שוב שיחת תיאום ציפיות והבנו אחד את השניה. אני גם החלטתי להחליק את רוב השגעונות שלו ופשוט להתעלם מהם.
    היום שוב פיצוץ. הוא נשאר עם הילדים בבית ואני הלכתי לעבודה. השארתי לו הכל מסודר, בקבוקים שטופים, מנות מוכנות במחלק המנות, תיק מוכן שאם ירצה לצאת איתם - הכל. פתאום אני מקבלת ס.מ.ס עצבני ממנו שאני לא בסדר שלא הטענתי את המצלמה כי הוא רוצה לקחת את הילדים לגן חיות ולמה הוא צריך תמיד לדאוג להכל בבית (ממש.. את כל הסידורים והחשבונות והארגונים והרשמות לגנים אני עושה). דיבר ממש לא יפה ואני כולי הייתי עצבנית כל היום ופשוט לא יכולה להירגע.
    למה זה ככה? אני מכינה לו הכל ומקבלת כאלה תלונות? מתי פעם אחרונה הוא שטף איזה בקבוק ועזר לי להתארגן לקראת יום עם הילדים???
    בכל מקרה, הוא יצא עכשיו ונעלתי את הדלת. כתבתי לו שאני מצפה לסליחה ועד אז הוא יכול לישון אצל ההורים שלו.
    זו היתה טעות? אני לא יודעת. אני פשוט לא יכולה יותר. נפשית כ"כ קשה לי איתו.
    אני באמת לא דורשת ממנו כלום - ממש מינימום וגם זה רק אם נוח לו לעשות אחרת אני עושה אז למה מגיע לי לחיות ככה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני כבר לא יכולה יותר...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ובצדק, אבל אפשר לטפל בהכל

עדי בדיחי
    23/08/2011

ערב טוב שושי,

היטבת לתאר מה עובר עלייך, לא פשוט.. את מתארת מצב בו כל האחריות על הילדים נופלת עלייך, ונדמה שזה היה עוד בסדר ומקובל בעינייך אם הוא רק היה יודע להגיד מילה טובה ולא להתלונן על כ"כ הרבה דברים.
    מצד אחד את מתארת זוגיות סטנדרטית בה יש עליות, ירידות, שיחות פיוס ורגיעה.. ושוב גל. מצד שני, כשיש גל כזה- הוא מאוד עוצמתי ואפילו אלים (כשאדם כועס וזורק חפץ הוא בעצם מעתיק את הכעס שלו עלייך- לאותו חפץ. כלפי החפץ הוא לבטח היה אלים, כאשר המקור לכעס הוא לא ממש החפץ).
    כתבת שלפחות בהתחלה הוא היה אבא עבורך. אני מסיקה מכך שיתכן ויש לו תכונות של רצון לשלוט, אולי להיות זה שמושך בחוטים, שמפעיל, יתכן? התקפי העצבים האלו נובעים מאיזשהו מקור טעון, ויהיה כמובן קשה לעלות על זה כאן. בכל אופן עם התקפי זעם אסור להיות שאננים, כפי שאמרתי זו אלימות לכל דבר. מעבר לכך הילדים סופגים את האוירה הזאת וזה כשלעצמו מאוד חבל ובעל השפעה שלילית עליהם.

מה שמעודד במה שאת כותבת הוא שיש גם שיחות ותקשורת של פיוס ביניכם. מכאן אפשר להבין שכן ניתן להגיע איתו לרמה מסוימת של הסכמה, ועובדה שאח"כ הדברים נרגעים. לכן, אך ורק כשאת שוב מגיעה איתו לשיחת פיוס כזאת (ואולי היא תגיע לאחר שתקבלי אותו חזרה הביתה) ורק כשאת חווה כי זה הזמן המתאים (את כבר תדעי), במקום להגיד לו "אתה לא נכנס הביתה בלי סליחה", נסי להגיד לו שאת לא מתכוונת להמשיך באוירה הזאת ללא יעוץ מסודר, עבור שניכם, ולא להוציא את עצמך מהאחריות על האוירה שנוצרה. ז"א, לא לתת לו את ההרגשה שהוא הבעייתי והוא האשם, אלא לדבר במונחי הזוגיות- שלנו, אנחנו, יש לנו בעיה.. וכו'. התקפי הזעם יעלו מן הסתם במשך הזמן וגם עליהם ניתן לעבוד (ותתפלאי- יש טיפולים מאוד יעילים לזה).

העינין הוא הגיוס שלו לתוך תהליך זוגי שאתם צריכים לעבור כדי לא להגיע למצבים האלו. כשאת נועלת את הבית ואת בעצם מבקשת מקלט מכל הבלאגן והצרות, את כבר במצוקה כזאת שאין מנוס- צריך לברר איפה מקור הבעיה, איפה מקור הזעם, מה בדיוק קורה ולא קורה בזוגיות- ולטפל. כי על פניו- אהבה נראה שיש, תקשורת יש, רצון לשפר יש. רק צריך לדעת איך ולקבל הכוונה.

לגבי האם צדקת כשהוצאת אותו מהבית- אני מניחה שעשית את זה מתוך הלחץ, המצוקה והתסכול. רצית פתרון מהיר שירגיע אותך כמה שיותר מהר כי הרגשת שהגיעו מים עד נפש. כמובן זה לא פיתרון "אידיאלי" בשום מצב. זה עלול להשאיר אותו מאוד מאוד כועס ונעלב, מאידך זה כן יכול ליצור את האפקט ש"הזוגיות שלי בסכנה ,אני צריך להנמיך את האגו ולהתנצל". אבל- האם ההתנצלות הזאת מגיעה מתוך מקום של חשבון נפש או מתוך מקום של לחץ- שהנה, אנחנו קרובים לפיצוץ.
    לכן, חשוב לקיים שיחה טובה כפי שאתם יודעים ולהבהיר חד משמעית שלאור הכלים השבורים בבית ולאור התנהגותו חסרת ההתחשבות ומפילת כל האחריות רק עלייך- את מבקשת להסביר כמה את פגועה ומתוסכלת, ולכן בתחושות כאלו לא ניתן לשמר זוגיות בריאה. בשיחה זו עמדי על טיפול זוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי-

בני
    23/08/2011

תשובה חזקה ביותר!
    הלוואי ויכולתי להגיע לרמה כזו של ניסוח שמכסה הכל, אבל ממש הכול!

ולשואלת שושי, כל מה שאת עושה זה נכון, חוץ מדבר אחד שכדאי לעבוד עליו לפחות מעכשיו,
    זה שלקחת על עצמך את כל העבודה בבית שימי לב למילות הסיום במכתב שלך
    > אני באמת לא דורשת ממנו כלום - ממש מינימום וגם זה רק אם נוח לו לעשות אחרת אני עושה אז למה מגיע לי לחיות ככה??
    את שואלת למה מגיע לי לחיות ככה ???
    מה שאנו משדרים לעצמנו ולאחרים, זה מה שאנו מקבלים!
    רוצה לשנות את זה?
    הבשורות הטובות שזה בידיים שלך, אז קדימה לעבודה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו