מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובה, האם הוא לא רוצה להתחתןנטע2428/08/2011
אני בת 24 ונמצאת במערכת יחסים יציבה בשנתיים האחרונות.
אנחנו משכירים דירה לבד, הוא בעל עסק מתחיל ומצליח. אני מכירים את המישפחות אחד של השני. ונושא החתונה פשוט לא עולה. חברים שואלים אותנו והוא נבוך ואומר שברור שבקרוב. אבל בלב יש לי הרגשה שזה לעולם לא יקרה.
הוא בא ממוצא בוכרי ומתרבות שונה אני לא מאותו חינוך או עדה.
זה לא מפריע לו אבל ניראה לי אני יהיה מאותן הסיפורים שאחרי 5 שנים הבחור מוצא בחורה בוכרית מסורתית וכמו כולם מיתארס בחודש.
כשאני מדברת איתו על העיניין של טבעת אירוסים הוא טוען שזה בדרך מבחינה כלכלית זאת לא בעיה פשוט זה כבר בדרך יוצר מחצי שנה. הוא מתחמק.
מה עלי לעשות?
ויש לי הרגשה שאמא שלו ממש לא מחבבת אותי...אם יש קשר לדבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויי
eby28/08/2011מה את צריכה דבר כזה??אחרי חתונה רוצים ילדים,חס וחלילה יהיה בת-יסתקלו עלייך גרוע...וכמה שיותר בנים...זהו יעודך כביכול...לא לעבוד,לא כלום,רק ללדת ולהיות בבית כל החיים...
את צריכה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי דעתי...
מיכל28/08/2011בקשר למה ש eby כותב, לא הבנתי מה הקשר? זאת אומרת אם נטע רוצה להתחתן עם בחור בוכרי מה הבעיה? חסר זוגות שבאים מעדות שונות, וואלה לא מבינה את הכוונה שלך "יתכלו מוזר עם תיוולד בת?" אני באה מעדה שדומה מאוד לבוכרים ורוצה לומר, זה שטויות!! כבר לא קיים מזמן. אני לא מבינה מה יש לך נגד חתונה... אבל טוב נעזוב
לנטע, מבינה את הבעיה שלך, קשה לחיות עם גבר שמפחד להתחיייב, כנראה שז הבעיה, למרות שלפי דעתי להתחתן ולחיות ביחד זה אותה רמת התחייבות, אבל שוב לכי תביני גברים. אם הוא בטוח בף ובאהבה שלך אז מה בעצם עוצר אותו, זו שאלה שמעסיקה הרבה בחורות. רציתי לדעת האם את בעצמך אי פעם רמזת או אמרת לו משהו בעניין?
אולי הוא מרגיש לחוץ וזה מה שעוצר אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב זו הבעיה שלי גם...
מיכל28/08/2011תראי את ההודעה שלי, למרות שהמצב שלנו שונה אבל גם אותי זה מאוד מתסכל אז אני מבינה אותך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שאתם בשלבים שונים של החיים
דורית כהן28/08/2011נטע היקרה, לא ציינת בן כמה הוא. נראה לי ששניכם עדיין צעירים מאוד. המשימה המרכזית שלו עכשו היא לבנות את העסק שלו, כך זה נראה. להתחתן זה ממש לא בטווח הדברים שנראים לו חשובים, וזה שונה מאשר אצלך.
בנוסף, יתכן שיש משהו בדברייך - שכאשר הוא ירצה להתחתן - הוא אולי יחשוב על מישהי מסורתית יותר, מחוברת יותר ומתאימה יותר לעדה שלו.
אני מאמינה שכאשר גבר אוהב וברור לו שהוא רוצה - הוא עושה את הצעד הזה ומציע נישואין.
מה שקובע זו ההתנהגות בפועל, לא המילים.
הרי הוא יודע שאת מצפה לכך ולמרות זאת לא פועל בכיוון.
לי זה די ברור שלפחות עכשו זה לא מתאים לו מרצונו החופשי זה לא יקרה בעתיד הקרוב (אלא אם הוא מחפש איך להפתיע אותך ולהפיק הפקה גרנדיוזית מהצעת הנישואין, מי יודע?)
השאלה היא האם לך זה כן בוער? האם את בטוחה שאת מספיק אוהבת? שהוא הגבר איתו את רוצה להביא ילדים? להזדקן?
לדעתי עלייך להבין ששניכם לא באותו מקום או שלב בחיים. את מתרכזת בנושא הבטחון והחתונה, ואילו הוא ממש רחוק מכך. אינך יכולה לכפות עליו את הלחצים שלך. הוא לא פנוי לכך. עלייך להחליט בקרוב האם את מוכנה להתגמש ולקבל שהוא עדיין לא בשלב הזה ואילו את כן.
עכשו, יש הבדל אם את רוצה כבר ממש להתחתן או את רק רוצה לדעת בבטחון שיש לו כוונה עקרונית - ללא תאריך - להתחתן איתך. האם את כבר רוצה ילדים? או שמא יש לך משימות של לימודים וביסוס קריירה משלך? כדאי שתבררי לעצמך האם הלחץ שבו את נמצאת הוא באמת מתוכך, מבפנים, או אולי יש איזה לחץ חברתי מסביבך שאת מקשיבה לו ומושפעת ממנו. בכל מקרה - עלייך להקשיב לעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן לפעמים זה קורה
מיכל28/08/2011גם בעדה שלי, ולא שאני גאה בזה לפי דעתי זו בושה לגבר" שהוא יוצא עם מישהי כמה שנים ואז כשצריך להתחתן מחפש מישהי מאותה העדה.. הרבה חברות לא קווקזיות שלי נכוו כך כשיצאו עם קווקזי ובוכרי וננטשו ברגע שבבו עניין החתונה עלה אבל באותה המידה יש לי שלושה אחים שהתחתנו עם רוסיות ולא שמו על אף אחד.. אז לכי תדעי... אל תתיאשי...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע2429/08/2011אני יודעת שהוא בוגר והכל אבל אני חושבת שאמא שלו לא נותנת הסכמה. ואני רואה לפעמים איך הוא מסתכל על בוכריות דתיות ברחוב. חס וחלילה לא בצורה סוטה אבל כאילו זה מה שהוא צריך. למרות שבחורה בוכרית מסורתית לא תיקח מישהו כמוהו. יש לו עבר פלילי והמישפחה שלו לא אהודה בקהילה. אולי אני בררת מחדל? אני רוצה לציין שאני ניראת מעולה ואני מעניינת וכל החברים שלו אוהבים אותי וגם שואלים מתי חתונה. ושוב ניראה לי שזה קשור לאמא שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא בן 25 ו...
נטע2429/08/2011דיבתי איתו על זה בעבר והוא אמר ברור שכן אבל לא עושה את הצעד. רב החברים שלו נשואים והוא מציג אותי בתור הארוסה שלו ועדיין לא עושה את הצעד. כמו שאמרתי זה לא עיניין כלכלי. לעומת זאת אח שלו התארס עם בחורה שהכיר חודש. ואני שוב יעלה את המושא שאמא שלו לא מאמינה בקשר שלנו ניראה לי. הוא מאוד מחובר לאמא שלו ואנחנו גרים כמה בתים לידה. ואם זאת יום אחד הוא ישן עד מאוחר ולא עונה לטלפון והיא דואגת. או דואגת מה הוא אוכל ושותה על בסיס יומי. או אם הוא התקרר זה כי לא אמרתי לו ללבוש מעיל. הוא לא בן יחיד. ואנחנו גרים יחד ובהסכמה בחול ולא בארץ.אבל הפחד שלי שהוא לא באמת מעונין להתחתן איתי אלא בנתיים נח לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)