מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עזרה בדחיפותמיכל29/08/2011
שלום, אני כותבת כי אני כבר אובדת עצות.
אני בחורה צעירה בשנטת ה 20 יוצאת עם בחור שמבוגר ממני ב6 שנים, אנחנו יוצאים כמעט 4 חודשים.
לפני שהתחלנו לצאת היינו ידידים טובים, כלומר רק בהתכתבות.
התחלנו לצאת בהפתעה כלומר לא היה מתוכנן ומפגישה אחת זה זרם לעוד פגישות.
באופן כללי אני בחורה שחוותה טראומת ילדות בקשר עם גברים, אבא שלי נטש אותי בגיל מאוד צעיר, היה מופיע ונעלם, פעם אחרונה שהתראינו הייתה לפי כמעט 15 שנה. לא היה לי בטחון עצמי אף פעם, הייתי חושבת שאני לא יפה ולא מוצלחת. בגיל מסויים לקחתי את עצמי בידיים, התחלתי להיות מצטיינת השכבה, התחלתי לעשות תואר שאותו אני אוטוטו מסיימת. בקשר לגברים אני התאהבתי פעמיים חזק, האחד היה אובססיבי איתי ועשה לי את המוות ואילו השני פשוט אכזב אותי נורא. הבחור שאני יוצאת איתו כיום בסך הכל בחור טוב, עושה בשבילי הכל, אני נורא נהנית איתו אבל בחודש האחרון נהיה לי פחד לאבד אותו, למרות שאין סימנים לכך. אני נכנסת לסרטים מכל דבר שהוא עושה, ומגיעה למצב שבו כל הגוף שלי רועד ואני בוכה כשאני בבית עם אימי ועם חברותיי. פתחתי בפניו את הלב שלי, וכך הוא עשה גם. הבעיה היא שכמה שהוא לא אומר לי שטוב לו איתי אני פשוט לא מאמינה, אני אומנם לא אומרת לו את זה, אבל שואלת המון, כשהוא לא מתקשר אני משתגעת ולעיתים ממש יוצאת עליו, למזלי עד היום הוא לא נתן לזה חשיבות, ואילו היום הוא אמר לי "תפסיקי להתלונן זה מתחיל להימאס את לא מעריכה כלום" הוא ביקש ממני שאני אפסיק, הבטחתי לו שאני אפסיק כי אני באמת לא רוצה יותר לעשות את זה, אני מפחדת שהוא יקום וילך כי עוד אכזבה אני לא מסוגלת לעבור, למדתי להיות אופטימית וזה מה שמשך אותו אליי, הוא אוהב את הצורה שבה אני מסתכלת על החיים והיום אני איבדתי את הבטחון שלי, אני לא מסוגלת לחשוב בבהירות, אני פשוט אחוזת אימה שגם הוא ילך, הוא מכיר את הסיפור על אבא שלי ואומר לי שטוב לו איתי והוא מאושר, מפריע לו ובצדק שאני לא מאמינה עד הסוף. אני שותה תרופות הרגעה מאחוריי גבו על מנת להסתיר את מה שעובר עליי אבל זה לא עוזר. הסביבה שלי אומרת לי לקחת את עצמי בידיים אבל אני לא מסוגלת, אני מראה לו את רגשותייי ללא סוף ואילו הוא לא תמיד עושה זאת, כשהוא לא עונה להודעה או לשיחה אני ישר משתגעת בתוכי, לא מליחה להעסיק את עצמי ולעבוד, הכל רועד לי. מה הייתם ממליצים לי לעשות חוץ מטיפול פסיכולוגי שזה משהו שאני לא אוכל לעמוד בו מבחינה כספית... איך לחזור לאותה בחורה עם בטחון שהעיפה אלפי מחזרים? איך להחזיר לחיי את האופטימיות שאבדה לי? איך לתת לו להבין שאני אותה אחת שבה הוא התאהב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתבתי בטעות מהמייל של חברתי
מיכל29/08/2011שכתבה פה בשם מלי אין קשר בין הסיפורים שלנו היא המליצה לי על האתר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עוברת בדיוק את אותו הדבר !!!!
גב' פלפלת29/08/2011גם איתי אבי הפסיק להיות בקשר בגיל צעיר מאד. כיום אני כבר בשנות העשרים המאוחרות שלי ובקשר זוגי עם מישהו שמאד אוהב אותי ואני מאד אוהבת אותו.
אבל גם אני, כמוך, פוחדת שהוא לא מספיק אוהב אותי, שיום אחד הוא פשוט יקום וילך, שמישהו יקרה, שאני אאבד אותו, וכבר נפרדנו וחזרנו מספר פעמים...
ולעיתים קרובות אני מוצאת את עצמי חושבת על זה, דואגת שהוא לא מתקשר, מאשימה אותו שהוא לא סתם עסוק בעבודה אלא עם נשים אחרות, מתלוננת המון ובוכה עוד יותר...!!! וגם הוא, כמו חבר שלך, אומר לי שאני מאד פסימית, כל הזמן מתלוננת ולא מעריכה את כל מה שהוא עושה בשבילי.
שיתפתי אותו במה שעבר עלי עם אבא שלי והסיבה שקשה לי לתת אמון בגברים בגלל זה והסיבה שאני כל כך פוחדת מנטישה בתת מודע שלי (כי אני יודעת שהוא אוהב אותי, אבל קשה לו עם הפסימיות המתפרצת שלי).
אני לא מצליחה לשלוט בעצמי ואני יודעת שגם אם עכשיו אני שמחה ומאושרת, אני אמצא כבר דרך להרוס את זה (לא שהוא טלית שכולה תכלת, אבל לי לא חסר). אף אחד לא מבין אותי, אולי רק את תצליחי להבין.... אני מאשימה אותו בהרבה דברים ומתקשה להתמודד עם זה. אין לי מושג מה אני עושה אבל אני יודעת שאי אפשר להמשיך כך. ליבי איתך מיכל, ואני מקווה ומאחלת לך רק טוב ! בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי מישהו יכול לעזור לנו?
מיכל29/08/2011אי והוא לא נפרדנו וגם לא רבים כלומר מנסים שלא הוא ישר מרגיע אותי העניין הוא שבדיוק כמוך אני נורא מפחדת לאבד אותו, הוא גםם לא קדוש ויש לו הרבה פאקים אבל אם כל זה אני אוהבת אותו, איבדתיי את הבטחון שלי לגמרי ואני צריכה ממנו חיזוקים כל הזמן, במיוחד בבוקר,הנהאתמול כתבתי פה ב3 וכבר לפני שעתיים הייתי על הרגליים, אני לא מצליחה לאכול ולשתות ומחכה לימי שישי שלנו ביחד כמו לנס.
אולי מישהו יוכל ליעץ לנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה שלנו בניגוד אליך...
גב' פלפלת29/08/2011אנחנו כן רבים, כי הוא לא מסוגל לספוג את התגובה שלי ואז הוא מתקיף כדרך של התגוננות.
אני חושבת שאם אתם דווקא לא רבים והכל הולך חלק יחסית, אין כל כך מה לחשוש והרוב, אולי, (נדמה לי...) יותר בראש שלך.
אם תצליחו ביחד למצוא דרך להתמודד עם הבעיה ולהרגיע אותך איכשהו, אולי זה יפתר. אני מנסה אצלנו למצוא דרך שנדע להתמודד אבל נראה לי שמקרה שלנו זה משהו גדול יותר ומעבר לשליטתנו כבר. אני לא מצליחה להתמודד, הוא לא מצליח להתמודד עם חוסר ההתמודדות שלי ונהיה ריב גדול.
אם מרגיע אותך לדבר איתו בטלפון, פשוט תתקשרי אליו ואל תחכי שהוא יתקשר.. לא כל שעה, אלא "במינון סביר והגיוני".
חוץ מזה, אני לא מכירה אותך ואת עיסוקיך, אבל אולי תנסי למצוא איזשהו תחביב או עיסוק אחר שהוא לא יהפוך למרכז העולם שלך.. אני יודעת שזה מאד קשה, תאמיני לי... ותנסי לא לדבר עליו כשאת פוגשת חברות, אלא על נושאים אחרים שלא קשורים ליחסים שלכם.
והכי חשוב - לא להלחיץ אותו, זה מה שאני מנסה בחוסר הצלחה. זה מבריח אותם !!!
אני יודעת שזה מה שצריך לעשות, אבל אין לי הכלים לכך...
תמשיכי להישאר אופטימית, זה יוביל אותך למקומות טובים יותר.
ואני מקווה שמישהו פה באמת יוכל לעזור לנו להתמודד... בהצלחה שוב ! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי
מיכל29/08/2011תודה על התגובה שלך, כן אצלנו המצב הוא שהכל בראש שלי, אנחנו לא רבים בכלל, גם אתמול כשהוא התלונן לי בפעם הראשונה שקשה לו עם התלונות שלי זה היה באוירה רגועה מאוד. הוא יודע שיש לי את הפחד הזה מהילדות לכן אמר לי לא פעם שטוב לו איתי והוא מאושר איתי, הוא אומנם לא אומר אבל אני מרגישה שמפריע לו שאני לא בטוחה בו שהרי לפי דעתי זה מה שמונע לעשות ממנו את הצד הבא, דיברנו על אירוסים לפני זמן מה, אך אולי הזה שהרגע הזה לא מגיע גורם לי עוד יותר להרגיש חסרת בטחון לגבי מה שהוא מרגיש. אני יודעת שאולי תגידו לי "אז מה את מתלוננת?" אבל נמאס לי כבר מעצמי,נמאס לי מזה שאני לא מסוגלת להיפרד מן התחושות הללו, תחושות שהורסות לי את החיים, הפחדים האלו החרדות האלו פשוט עושים אותי חולה, אני כבר יומיים בלי להכניס שום דבר לפה, לא מסוגלת לצחוק ולהירגע.
כל התחבבים שלי לא מרגיעים אותי אני לא מסוגלת להפסיק לחשוב, גם כשאני רואה טלויזיה הראש שלי לא שם, אני רק חושבת "רק שיתקשר ויתן לי את ההרגשה שהוא איתי והוא לא ילך".
אני כבר מתחילה להימאס על עצמי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה בדחיפות - תגובה
מוניקה הרשקוביץ29/08/2011מיכל יקרה,
נראה שנכון לתקופה זו בחייך החסמים/החששות/הדאגות שלך הם אלה אשר לקחו פיקוד על חייך והם אלה אשר מנהלים אותך, את התנהלותך את מחשבותייך ואת תחושותייך. למרות שבעבר הצלחת להתגבר עליהם, בכוחות עצמך, נראה שהפעם כדאי שתשקלי לפנות לעזרת איש מקצוע אשר יוכל לסייע בידך לראות את החזקות שלך, להנחות אותך כיצד לעשות בהם שימוש נכון ולתת בידך כלים והתמודד עם החששות הגואים בך, בעזרת החזקות הטמונות בך.
לגבי התשלום הכרוך בכך, ציינת שלא תוכלי לעמוד בנטל הכלכלי הכרוך בטיפול. לאור זאת אולי תרצי לשקול לבדוק טיפול דרך קופת החולים אליה את שייכת. התעריפים מוזלים ומסובסדים ואני מקווה שהם יתאימו ליכולותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך כך אפעל....
מיכל29/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)