מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דעתכם לגבי ויכוח בין בני זוגאלון01/09/2011
שלום,
אני ובת זוגתי רבנו אתמול על דבר שנראה לכאורה סתמי, אך הוא למעשה משמעותי.
אנחנו חלוקים בדעותנו, ואשמח מאוד לקבל את דעתכם הכנה בנוגע לויכוח, על מנת להבין טוב יותר מדוע הוא התרחש.
הויכוח: עברנו לגור ביחד, ואז התחלנו לשים לב לפרטים הקטנים בהתנהגויות של כ"א.
אני שמתי לב למשל שהיא נוהגת לשים את הכפכפים ליד המיטה, דבר שהפריע לי.
אמרתי לה שמפריע לי לישון עם כפכפים ליד המיטה, וביקשתי שתשתדל לשים אותם במקום אחרי כשהולכים לישון.
היא התעלמה מהבקשה, וכששאלתי למה, הטענה הייתה שהבקשה שלי אינה הגיונית לפי ההיגיון שלה, ושהיא לא תעשה שום דבר שנוגד את ההיגיון שלה.
ניסיתי להסביר לה שכשחיים ביחד ובזוגיות, צריך לפעמים לעשות פשרות, ושזה אמור לבוא באופן טבעי. הרי אמרתי לה שזה מפריע לי, אמור להיות לה אכפת שזה מפריע לי, הבקשה אינה מוגזמת בשום אופן ואינה פוגעת בה בשום אופן, ולכן הייתי מצפה שפשוט תעשה את זה. אני רואה את זה כדבר פשוט. גם אם אין לי הסבר עמוק לגבי למה זה מפריע, זה פשוט מפריע, והייתי מצפה שהיא תעשה את זה.
מאוד פגע בי שהיא לא עשתה כי "זה נוגד את ההיגיון שלה" ולא הייתה מוכנה לעשות מעשה התחשבות פשוט עבורי.
מבחינתה, זה פשוט נוגד את היגיון שלה, וזהו, אין פשרות.
מה דעתכם? אשמח מאוד לשמוע..
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככה לא מבקשים
יובל01/09/2011הי אלון
בת זוגתך בחרה להתעלם מבקשתך ובתגובה להתעקשותך הסבירה ש"זה לא הגיוני ולכן לא עושה".
לא נראה לי שכדאי לך לנבור בתגובה שלה ולהוכיח אם היא ראויה או לא, ולשפוט מי צודק בריב הזה. בסופו של דבר היא הגיבה (אולי לא בצורה אופטימלית) למשהו שהטריד אותה.
כמה רעיונות למה הטריד אותה -
1. אמנם כתבת ש"ביקשת שתשתדל" אך ע"פ התגובה שלך והציפיה שלך "שתעשה את זה" מסתבר שבעצם אמרת לה מה לעשות. אף אחד לא אוהב שמצווים עליו מה לעשות - ובטח לא בן הזוג. העלת משהו קטן שמפריע לך אך בו במקום גם "פתרת" את הבעיה מבלי לקחת את האוטונומיה שלה בחשבון - פשרה עושים בשניים.
2. יכול להיות שהיא מרגישה שהיא מתפשרת לכיוונך בלא מעט דברים אחרים (ובינהם גם כאלה שהיא יודעת טוב מאוד מה ההגיון מאחוריהם ובכל זאת מתפשרת) ולכן פתאום הדרישה שלך להתפשרות נראת לה שלא במקום.
3. יכול להיות שהיא לא מרגישה שלקחת חצי שניה כדי להתחשב בה ובהרגלים שלה. אולי היא לא אוהבת להסתובב יחפה באזור המיטה..
כנראה שאין ברירה אלא לדבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט שמייצג את הכלל
עדי בדיחי01/09/2011שלום אלון,
יובל היטיב לעשות ומנה לך אפשרויות מה ייתכן ועובר בצד שלה. בסוף הוא המליץ לך לפתח תקשורת בריאה ולברר איתה בדיוק מה קורה. אהבתי את התשובה היסודית שלו ואני מזמינה אותך לאמץ אותה.
אכן כשעוברים לגור יחד פתאום הכל יוצא החוצה- בעצם האישיות האמיתית צצה על כל צדדיה, ומגלים דברים מאוד חדשים. צריך זמן וסבלנות להתרגל לכל ה"שטיקים" האלה, ואמנם לא כתבת כמה זמן אתם יחד- אבל צריך סבלנות רבה.
לגבי "נוגד את ההיגיון שלה", אם תנסה לכוון יותר למידת הרגש, ז"א, להסביר לה מה אתה מרגיש כתוצאה מהתגובה הזאת, אולי יהיה "הגיוני" יותר מצידה לא לפגוע בך או יותר להתחשב- כי הגיוני שבזוגיות זה יקרה. אתה צודק לגבי פשרות אבל כפי שיובל כתב לך- יתכן והיא חווה עצמה מתפשרת על דברים אחרים. עצם כך שאין לך הסבר עמוק ל-למה זה מפריע לך, אולי היא מצידה- לא רואה היגיון כי גם אין הסבר...
בשורה התחתונה עינין הכפכפים הוא פרט שמייצג את הכלל, שנקרא אכן תקשורת על אותם דברים קטנים ואולי חסרי משמעות. אבל כשאלו יהיו ויכוחים על דברים שהם יותר בגדר "הרי גורל" שם בדיוק תצטרכו את התקשורת שבניתם עד אז. ככל ש"תתאמנו" על כך מוקדם יותר, ממש עכשיו על עינין הכפכפים, כך תוכלו להיות מאומנים ל"קרבות" קשים יותר שינסו את טיב וחוזק הזוגיות שלכם. לכן חשובה גמישות, מצידה, ומצידך, לבוא בנועם ולהסביר באופן רגשי יותר, ולא לבוא ב"אני מצפה", אלא בבקשה, בהזמנה להתחשבות מצידה. אולי אם תמצא משהו אחר, שאתה יודע שמפריע לה וטרם שינית- ותשנה אותו עבורה- זה יקדם את העינין ויגרום לה להרגיש מפויסת יותר ונינוחה יותר לבוא לקראתך.
מה שחשוב- אל תהפוך את זה לויכוח של אגו. לא הרגשתי שאתה עושה את זה כרגע, אבל בהמשך, אין מה להיכנס למקום של "מי מוותר ראשון". זה רק יעיב עליך יותר. מה שכן- לדבר על מה שזה מייצג, וזוהי התקשורת, הפשרות ,הגמישות לשינוי של מעבר דירה וכל מה שהוא מייצג. נסה להציג את זה כנושא שהזוגיות תלויה בו באיזשהו אופן, ולא כנושא פעוט וחסר משמעות. ככה גם ה"מקרה הקטן" ייצג עבורה משהו משמעותי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)