מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי לספר להוריםTTYY01/09/2011
שלום,
אני בת 36 , היה לי בןזוג 7.5 שנים ונפרדנו, לא היה לי קשר אמיתי כ-2.5
לפני 3.5 חודשים הכרתי משהו והקשר מתפתח יפה, אנחנו כל הזמן אחד אצל השניה וישנים ביחד ( גרים יחד רק בלי ההגדרה המלחיצה...)
מתוך הכרות שלי עם משפחתי שממש לחוצה על כך שיהיה לי בן זוג ולקראת בואם של החגים החלטנו עדיין לא לספר למשפחות על הקשר כיוון שאני לא רוצה ליצור "לחץ חגים"
שיבוא לארוחות ולמה אני לא הולכת וכו'.
אחרי החגים זה יהיה משהו כמו 5 חודשים שלנויחד וזה כבר מתחיל להיות משמעותי, מצד אחד אני מרגישה לא בנוח שאני לא מספרת להורים שלי , אולי זה ירגיע אותם ואולי זה יגרום ללחץ מיותר,
אבל מצד שני אני באמת רוצה לדעת ולהיות בטוחה לפני שאני גורמת לציפיות במשפחה.
האם זה נראה נורמלי , האם לדעתך לא יהיה כעס של הוריי שלא סיפרתי כ"כ הרבה זמן?
אני באמת מרגישה שזה הכיוון הנכון ומאמינה בכך, אבל למה יש לי רגשות אשם כלפי המשפחה כאילו אני מסתירה סוד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרקוד לפי החליל שלך
עדי בדיחי01/09/2011שלום TTYY,
קודם כל בהצלחה בזוגיות החדשה. נשמע שטוב לך איתה.
לאורך הודעתך את מביאה הרבה סיבות שמסבירות באופן הגיוני למה לא לספר למשפחה על הקשר החדש. את סבורה מתוך היכרות ארוכה שלך איתם כי זה יגרום להרבה לחץ, לציפיות, רצונות לראות עם מי הבת שלהם יוצאת, ואכן- אלו בדיוק מסוג הדברים שעושים בלב שלם, מתוך שיקול דעת ורק כשמוכנים. את לא לגמרי מוכנה, ולא בגלל שיש לך ספקות לגבי הקשר.. אלא יש עינין של תיזמון. את לגמרי צודקת שצריך לחשוב על הנקודה הזאת.
אז נורמלי זה לגמרי נורמלי. מעבר לזה זה היה נורמלי גם אם לא היית מספרת יותר מאוחר, מה שנורמלי צריך להיות תלוי במה שאת מרגישה. כשאת מרגישה לא לחוצה, בטוחה מספיק וש"הגיע הזמן" זה הכי טוב עבורך שאפשר. את מרגישה שזה הכיוון- לא להילחץ, לחכות, ובכל זאת את מרגישה אשמה מולם.
עינין האשמה כנראה נובע מכך שאת יודעת כמה הם רוצים שיהיה לך, רוצים בטובתך, מאידך, הרצון והאהבה הזאת לא פעם באמת גורמים להרבה בלבול. בקשר שהוא עדיין חדש זה יכול להכניס יותר "לכלוך" ובלאגן מאשר לחוות את הקשר "נקי". חוות הדעת שלהם אף הן יכולות להשפיע על הקשר. חגים זאת תקופה מלחיצה כשלעצמה להרבה אנשים, לא הייתי מכניסה עוד לחץ לשם.
עצם גילך והבגרות שבאה עם הגיל אמורים להשפיע עלייך לטובה ולתת לך תחושה של יותר שליטה ב-מתי לספר. אין סיבה שיהיה כעס על דבר שהוא רגשית לגמרי שלך ואת שולטת ומחליטה מתי כל דבר צריך לקרות. מעבר לזה אני מניחה שהם יבינו את השיקול למה המתנת, בעיקר לנוכח הקשר הקודם שהיה מזמן והיה מאוד ארוך. אם תסבירי להם את זה יתכן ומראש תימנעי עלבונות של "למה לא סיפרת קודם". את לא באמת מסתירה סוד כיוון שהם ידעו על זה בשלב מסוים, את סה"כ חיה את החיים שלך, את לא ילדה, מותר לך לשמור דברים לעצמך ואפילו בריא. אל תרגישי חייבת, גם לא להורים. כבודם במקומם- אבל חיי את חייך, עשי הכל בקצב (רק) שלך ולא לרקוד לפי חלילים אחרים..
אני בטוחה שתמצאי את הדרך לספר בזמן שלך, החשוב הוא שטוב לך איתו והפעם- שזה יהיה זה. אמן. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)