זוגיות במשבר...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות במשבר...
    yonit
    09/09/2011

אני נשואה מזה 4 שנים סך הכל מי שרואה זאת כלפי חוץ הכל נראה בסדר גמור אנו חיים די טוב אבל מתחת לפני השטח אני מאוד מאוכזבת מבעלי, כשהכרתי את בעלי הוא היה בחור מלא ובריא אך עסק בספורט לפחות כל יום מה שהביא אותו למצב שהוא לא הכי רזה שבעולם אבל לפחות לא "מידלדל" לאחר 4 שנים אני מסתכלת עליו וממש לא בא לי לגעת בו, הוא עלה במשקל כמובן אין ספורט הוא נראה כמו חבית בערך כולו רוטט וזה מעצבן אותי ברמות שלא ניתן לתאר. עשיתי לו אלפי שיחות שאני מבקשת ממנו לקחת את עצמו בידיים ולהיכנס למשטר אבל זה עובר לידו הוא אומר כן כן את צודקת וממשיך בשלו, אני בהיריון שני שגם ככה מוריד לי קצת את החשק לסקס וזה רק מוסיף. אני רק אציין שהוא אישית שונא שמנות ותמיד אמר לי אוי ואבוי לך אם תהיי שמנה אחרי לידה... צחוק הגורל אני חזרתי לעצמי והוא העלה את המשקל. מה גם שבזמם החברות הוא היה מאוד אסטטי והקפיד על הסרת שיער בלייזר (הוא שעיר) ומאז הטבעת חלה הידרדרות וזה מאוד מרגיז אותי שאני צריכה תמיד להיות מתוקתקת (כי אני אוהבת) והוא שמן שעיר ומוזנח הצילו מה עושים???????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות במשבר...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי אחראית ונאמנה לעצמך:

דורית כהן
    10/09/2011

יונית היקרה, אני מסכימה אתך שיש כאן בעייה רצינית.
    אלא מה? את לא יכולה לשנות אותו, ואולי כבר עשית את הטעות שעשית איתו אלפי שיחות מוטיבציה, במקום משהו אחר.
    אני חושבת שהרצון לשינוי חייב להגיע ממנו. כל עוד את משמשת לו בתור "שוטרת" - הוא יתמרד כנגדך וישמור על האוטונומיה שלו ע"י התנגדות כלפייך.

אני חושבת שאם את רוצה שהוא ייקח את עצמו בידיים - היי אחראית רק לעצמך. כלומר שימרי על עצמך. זה אומר שאם מגעיל אותך להתקרב אליו ולגעת בו - פשוט אימרי לו שזה המצב ושאת לא יכולה לשקר לעצמך ולו ולא מתאים לך לגעת בו. במקום לנזוף בו למה הוא לא הולך למכון כושר או למה הוא אוכל הרבה - פשוט שימרי רק על עצמך ועשי מה שמרגיש לך נכון - בלי לחנך אותו.

חשוב מאוד שתגידי לו את הדברים הללו בשיחה שאת יוזמת ולא תוך כדי ריב! לא כתגובה על תלונה שתופיע אצלו כמו: למה את אף פעם לא רוצה סקס! זאת צריכה להיות שיחה רצינית, מתוכננת, שתתכונני אליה מראש, ותזמיני אותו אליה.

אני מאמינה שמצב כזה יתן לו מוטיבציה פנימית להתחיל לעשות משהו עם עצמו.אבל, אל תשכחי: כל אחד אחראי לעצמו ולגוף שלו. את לא יכולה לקחת במקומו אחריות או פיקוד על הגוף שלו!
    אם הוא ייקח עצמו בידיים - תשאלי אותו איך את יכולה לעזור לו.

אם תראי שגם זה לא עוזר - עלייך לתת לכך זמן - לפחות חודש - חישבי על איזה חיים את רוצה לעצמך ועלייך לבדוק ברצינות אם מתאים לך לחיות לצד בן זוג שדוחה אותך פיזית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית יקרה

yonit
    10/09/2011

דורית יקרה תודה על התשובה, השיחה הזו שאת מציעה לערוך נעשתה לא מעט פעמים בצורה רצינית ובצורה הייתי מגדירה היתולית.. ניסיתי לדבר ברצינות ואז ניסיתי גם קצת צחוק להכניס לעניין כדי לא להעכיר את האווירה אבל מצד אחד כמו שאמרתי זה לא שהוא לא מתייחס לדבריי הוא ממש כן ואף מצדיק אותי וטוען שזה גם מפריע לו אבל בפועל דגש על בפועל אין תוצאות. בהמשך לעצתך לשאול במה אפשר לעזור לו אני מבשלת לו מידי יום אוכל מבוקר ומזין בבית ושולחת איתו לעבודה. אני כבר השתמשתי ב"איום" לא נעים לי להיכנס עם אדם שמן ושעיר למיטה ומזה חודשיים וחצי אם לא יותר אין ביננו מגע ועדיין זה לא הגיע לכדי שייחה מצידו מה קורה או למה אין ביננו יחסים.
    אינני יודעת אם זה נובע מהתחשבותו במצבי ההריוני או שזה נובע מחוסר עניין במין.
    אובדת עצות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה את אחראית עליו?

דורית כהן
    11/09/2011

יונית יקרה,
    יש לי הרגשה שההריון משמש לו "פסק זמן", כרטיס שחרור מלהתעמת עם המצב.
    לדעתי היוזמה לשיחה צריכה להגיע ממך, על מנת להבהיר לו איך את מרגישה בצורה ישירה ולא דרך הומור סלחני.
    ולמה?
    כי כרגע - את היא זו המודאגת מן המצב ושוקלת את צעדייך. חשוב שהוא יידע עד כמה זה חמור בעינייך.
    כל עוד את לא יוזמת את השיחה, ומשתמשת בהומור (אני מבינה שעשית זאת על מנת לא לפגוע, אבל במקרה כזה שוב יש לו "פתח מילוט") - יש אנשים שעד שהאמת הברורה לא נופלת עליהם - הם לא מכירים בבעייה ודוחים את הטיפול בה, אולי זה יעבור מעצמו...
    הוא נראה לי כמו אדם שדוחה עשייה ונכנס לתוך העצלנות שלו.
    אם הוא יבין מה הוא עלול להפסיד - אולי זה ינער אותו לעשות מעשה מתוך המוטיבציה של עצמו.
    אולי שווה גם להגיד לו שעד עכשו יש לך הרגשה שאת היית האחראית עליו ו"טיפלת" בו למשל, הכנת לו אוכל בריא. אבל, שוב, יש בכך העברת אחריות אל עצמך במקום שהאחריות הבלעדית תהיה עליו - עם התוצאות הברורות מה יקרה אם הוא לא יקח אחריות.
    כדאי שתבדקי עד כמה הוא באמת לוקח אחריות על החיים שלו בתחומים שונים, ועד כמה את מחפה עליו ועושה במקומו - גם בתחומים אחרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחריות

yonit
    11/09/2011

בעלי הוא איש עסקים מכובד מאוד ויודע יפה מאוד לקחת אחריות על עסקיו אבל משום מה בדבר הזה העצלות משתלטת עליו וזה מה שמרגיז אותי שהוא יודע להיות בוס גדול בעבודה ואז בבית הוא הופך למדוזה. אני לא יודעת כבר באיזה חומרה לדבר איתו, כי בסך הכללי הוא בעל טוב ואבא טוב ומתנהג אליי בכבוד רב ויש ביננו המון אהבה והערכה ויחד עם זאת אני מאוכזבת. או שלא העברתי את המסר נכון או שאני לא יודעת להתמודד עם זה שהוא השתנה ואני בטח שאני לא רוצה לפגוע בו ולאיים בפרידה בגלל 10 קילו שומן, שלא תביני אותי לא נכון ותאמרי שאם כך זה לא מספיק חשוב לי....:) זה חשוב לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו