מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קינאה באקסית - עזרתכן!!דןדן14/09/2011
שלום,
אני נשואה מזה שנתיים + ילד + ילד נוסף בדרך.
לבעלי יש שתי אקסיות, שמידי פעם הוא מעדכן אותם על ססטוס בחייו (נולד לנו בן), או שולח SMS מזל טוב בימי הולדת. אפילו התעקש להזמין אחת מהן לחתונתנו, כיוון שהיא אחות של חבר ילדות וחלק מהחבר'ה.
מאוד מפריע לי שהן חרוטות בזיכרון שלו, לאחרונה הוא החליף מספר טלפון ודאג לעדכן אותן במספר החדש שלו. מאוד צובט לי בלב שהוא זוכר לעדכן אותן ולא יכול להתנתק מהעדכונים הללו או משיחות מזל טוב בימי הולדת.
בעבר כבר דיברתי איתו והבהרתי חד משמעית, מספר פעמים כי זה מאוד מפריע לי. עדיין זה חוזר על עצמו, וכשזה קורה, זה מוריד לי את המוטיבציה מהזוגיות שלנו.
איך לדעתך עליי להתייחס או להתמודד עם זה?
האם אני מגזימה? האם דרישתי "לסגור את הדלתות" מהעבר לגיטימית?
תודה מראש על העזרה,
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינאה באקסית - עזרתכן!! - תגובה
מוניקה הרשקוביץ14/09/2011דןדן יקרה,
אם אני מבינה נכון, אזי הקשר של בעלך עם שתי האקסיות הנ"ל (למעט ההזמנה לחתונתכם של אחת מהן) הוא קשר נדיר, לעיתים רחוקות מאוד, ורק כאשר יש לו עדכון משמעותי, כזה או אחר, לגבי חייו, מה שקראת עדכון סטאטוס, דוגמת הפיכתו לאבא ושינוי מספר הנייד שלו. הן לא לוקחות חלק בחייו, הן לא מלוות את חייכם ואינן נוכחות ביניכם.
במידה ובעלך נוהג לשמור על קשרים, גם אם לצורך עדכון בלבד, עם אנשים שונים בחייו, מתקופות שונות בחייו, במידה וזו דרך התנהלותו, לא נראה לי שיש לתת חשיבות מיוחדת דווקא לכך שהוא מעדכן גם אותן, יחד עם כל השאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
דןדן14/09/2011תודה רבה על התגובה המהירה!
אכן, אין קשר רציף כלל בינהם.
אך למרות זאת זה חורה לי שלמרות שהסברתי לו שזה צובט לי בלב, הוא ממשיך לעדכן אותם. מין קשר כזה שקשה לנתק, לשכוח.. במקום להתרכז בטוב שקיים היום...
המשך יום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. - תגובה
מוניקה הרשקוביץ14/09/2011דןדן יקרה,
בראייה שלי ושוב, למיטב הבנתי את ה"תמונה" בכללותה, מתוך מעט הפרטים שמסרת כאן, אני חושבת שדווקא את מתקשה ל"שחרר" ולנתק במקום להתרכז בטוב שקיים ביניכם היום....
הוא רק מעדכן אותם בדברים מהותיים וחשובים עבורו וזה קורה לעיתים רחוקות מאוד.
איתך הוא בחר למסדר את הקשר, איתך הוא בחר להקים משפחה ולהרחיבה ואיתך הוא בחר לחיות את חייו, לא עם אף אחת מהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדןדן
רינת15/09/2011היי
דעתי האישית שאין לך מה לדאוג ,
אין לך מה להתרגש , בעלך איתך התחתן איתך , יש לו שני ילדים ממך .
רק הפירוש "אקסיות" צריך להגיד לך הכל .
זה זהם נישארו בקשר , זה נורמלי לגמרי , זה מראה על אופי לא קשה של בעלך .
כלומר הם היו בחייו , תרצי או לא תרצי זכרונות אלו אי אפשר למחוק מחיים של אדם, גם עם ימחחק המספר טלפון .
גם לך היה עבר וגם לך היו אקסים .פשוט בדרך כלל נהוג לא להישאר עם אקס בקשר .
אני אישית בקשר מדי פעם עם האקס גם בימי הולדת וכדומה . וזה בסדר זה אנושי ,ואין לי רגשות אליו .הייתה בינינו חברות ואין סיבה שאני ימחוק בן אדם מחיי , כי הוא היה שם .
הוא לא מסתיר ממך כלום , עושה את זה בפתיחות . עם היה עושה זאת בסתר זה משהו אחר .אז פשוט אל תתני לזה חשיבות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)