מיואשת ממנו...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיואשת ממנו...
    אלונית
    17/09/2011

אז ככה.. היה לי חבר במשך שנה וחצי ולפני 3 חודשים בערך נפרדנו.
    לפני שבועיים הוא פגש במקרה חברה טובה שלי ושאל עליי שאלות מה קורה איתי איך אני והכל. יום אחריי זה, חבר טוב שלו מתקשר אליי סתם "לדבר"ובאמצע שואל שאלות דיי ישירות על אם יש לי כבר מישהו חדש.. אם אני מתגעגעת לאקס... אמרתי שמתחיל משהו ושאני מתגעגעת כמו שסביר להתגעגע כי אחרי הכל עברו 3 חודשים. "לא משהו מיוחד".

לפני יומיים הוא התקשר לחברה שלי לשאול מה תאריך יום ההולדת שלי כדי שלא "יווצר מצב לא נעים אם הוא ישכח"..

(היום בעולם הפייסבוק, אפשר לדעת את תאריך הלידה גם מבלי לדבר עם חברה הכי טובה שלי, שמן הסתם, תגיד לי על זה). יש לציין שביקשתי ממנו שבוע אחרי הפרידה (עוד המשכנו לדבר קצת)- ביקשתי שננתק קשר ושאני אפנה אליו כשאני ארגיש "מוכנה".

אני באמת לא מצליחה להבין מה הוא מנסה לעשות. הוא רואה שאני ממשיכה הלאה אז הוא מנסה להישאר בתמונה? (הוא נפרד ממני-אגב).

אמרתי לחברות שלי שאם הוא מתקשר שלא יגידו עליי שום דבר. ושיגידו לו שאם הוא רוצה לדעת משהו- שיפנה לחברים שלו או שיפנה ישירות אליי.

יש לציין כי אחרי הפרידה הוא בפירוש אמר לי- שהוא לא רוצה שנחזור. (לא רבנו לא קרה שום דבר הוא פשוט הרגיש שהוא רוצה להיות קצת לבד).

ועכשיו כל כמה זמן אני שומעת ממנו וזה מאוד מכעיס אותי. האם אני צריכה להגיד לו שביקשתי מפורשות שלא ייצור איתי כל קשר- וזה שהוא פונה לחברות שלי זה מזלזל בבקשה שלי? אני כיבדתי את הבקשה שלו להיפרד ואני מצפה שהוא יכבד את בקשתי שלא ליצור איתי קשר. ישיר- או עקיף.

או שעדיף פשוט להגיד רק לחברות ולעזוב את זה?

אני באמת לא מצליחה להבין מה הוא רוצה ממני או מה הוא מנסה לעשות. אמרתי לו שאני לא אהיה מסוגלת להיות ידידה שלו. לא בזמן הקרוב. אז איזו עוד סיבה יש לו לעשות כאלה דברים. לשלוח את חברים שלו "יעני בדרך אגב" ולשאול דווקא את החברה הכי טובה שלי- מה תאריך יום ההולדת שלי- כשהוא יכול לברר את זה בעוד אלפיי צורות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת ממנו...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי

מור
    17/09/2011

זה מקרה בדוק של אדם שחשב שיש יותר בחוץ. נפרד ממך, יצא עם אחרות במשך חודשיים שלושה ואז הבין שאת ממלאת אותו יותר מכל דבר אחר. אם את רוצה אותו , את בדרך הנכונה כי את, בהתנהלותך משחקת אותה קשה להשגה, אך אל תמשכי את זה יותר מידי ושתפי פעולה. אם לא היה באמת אכפת לך , לא היית כותבת לפורום. גוד לאק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אושרת

רינת
    17/09/2011

היי

מה זהוא מנסה לעשות זה ברור מאליו , הוא מנסה למשוך את תשומת ליבך .
    ומקווה את עמצאית תיצרי איתו קשר , כלומר הוא מבין שחברות שלך יבוא ויספרו לך הכל , וגם חברים שלו ייצרו איתך קשר .
    זה בסופו של דבר יימאס לך ואז את תרימי אליו את הטלפון ומשם יזרום לאן שיזרום .
    סביר להניח שאגו הגברי שלו לא נותן לו אצמעית לפנות אלייך בבקשה של לחזור או כדומה , מנסה להראות אולי את הגבריות שבו .כנראה שהוא מבולבל ועדיין לא כל כך מבין מה הוא רוצה , אני בטוחה שיום הוא רוצה לחזור אלייך למחרת הוא מתחרט , לכן גם לא יוצר קשר אלא מצפה שתיצרי את במקרה שהוא יתחרט למחרת וירצה להגיד לך שוב שהוא רוצה להיות לבד , את לא תוכלי לבוא ולהאשים אותו שמשחק כי הוא יענה לך בפירוש שאת יזמת את החזרה אליו .
    אני מקווה שהבנת למה אני מתכוונת , זה מין משחק של גברים .
    השאלה היא מה את רוצה ?? את רוצה לחזור אליו ? מה את מרגישה ?
    געגועים זה מצב סביר ונורמלי , אבל זה לא מעיד על כך שאת רוצה לחזור . תחשבי קודם מה את רוצה ממנו .
    עם את לא רוצה כלום פשוט אל תגיבי , כי הוא יושב ומחכה שתגיבי על כך שהוא יוצר קשר עם חברות שלך .
    גם עם את רוצה לחזור הצעה שלי (אבל זו דעתי ) לא להגיב , שהוא יחשבו גם מה הוא רוצה ואז הוא כבר יבוא אלייך אצמעית להחזיר את הקשר (או שימצא דרך )אבל יכול להיות מצב שונה לגמרי - אני מבינה שאת אכן נהנת מהחיזורם שלו דרך החברות שלך , למרות שאת אומרת זה מעצבן אותך , זה נעים לך .כי את עדיין מרגישה שהוא דואג לך ואת חשובה לו ,ועם זה יסתיים אז יהיה לך קשה להתמודד עם זה , כי את רגילה שהוא איפושהו שם באופק .
    יכול להיות פה אלף ואחת סיבות להתנהגות שלו , יכול להיות שפגעת באגו שלו (בגלל העובדה שהוא יזם את הפרידה )אז הוא ציפה ממך לתגובה אחרת , שתסבלי רצת יותר או בתקופה הראשונה תיצרי איתי קשר , הוא לא ראה את זה , לכן זה מאוד מפריע לו וככה גם מושך את תשמות ליבך .
    שוב פעם מה את רוצה מהבחור ? שלא יגיע למצב שאת תפגעי בו יותר בסיטואציה , תקשלי את זה עכשיו . ועם את לא רוצה כלום ובטוחה , אל תגיבי או שתבהירי לו באמת שאת לא מעוניינת וזהו .

לשיקולך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובות

אלונית
    17/09/2011

אני יודעת בפירוש שאני לא רוצה לחזור אליו. 3 חודשים זה לא זמן מספיק כדי להשתנות. ולכן אני מאמינה שגם אם היינו חוזרים הוא באמת היה מתחרט עוד פעם.
    יפה שאחרי 3 חודשים הוא אולי קצת מתגעגע או קצת סקרן לדעת מה קורה איתי אבל אני לא מעוניינת וכבר הבהרתי לו את זה קצת אחרי הפרידה שהקשר בינינו רק עושה לי רע ושאני לא מעוניינת לדבר איתו. לא כי אני כועסת אלא כי זה פוגע בי ומחזיר אותי אחורה.

ברור שאני לא יכולה להתעלם מהחיזורים שלו ושהם נעימים לי. מן הסתם- הם מאוד נעימים לי. אבל כן, זה מעצבן אותי שהוא מנסה למשוך את תשומת ליבי כדי שחלילה, אם לרגע עברתי הלאה, (הוא יודע שיצאתי עם מישהו-לא טרחתי להסתיר את זה מהחבר שלו.. אמרתי לו שכרגע יש משהו ואני לא יודעת לאן זה מתפתח)...

אין לי בעייה שהוא מנסה למשוך את תשומת ליבי זה אפילו מחמיא לי. אבל אם זה סתם כדי להרגיע את המצפון שלו- אז עדיף שיפסיק. אם זה כדי לנסות לחזור? היה עדיף שידבר איתי ישירות. הייתי מקשיבה. אולי באמת הייתי רוצה לחזור אולי באמת משהו השתנה למרות שאני לא מאמינה.. ב-3 חודשים האלה הכרתי המון אנשים חדשים והבנתי באמת כמה אני והוא לא התאמנו. אז הסיכוי שארצה לחזור הוא דיי אפסי אלא אם הוא עשה עם עצמו שינוי רציני. וזה שהוא מדבר איתי דרך החברים שלי/ שלו זה רק מעצבן אותי ומוריד מערכו בעיניי.
    גם עצם זה שהוא מנסה ליצור קשר למרות שבבירור הבהרתי לו שאני לא מעוניינת בשום קשר- זה מרגיש כאילו שהוא מזלזל בבקשה שלי. אני ממש לא רוצה לדבר איתו כי אני מפחדת שאם אשמע את הקול שלו אני לא אצליח להגיד את מה שאני כותבת כאן בכזו אסרטיביות. אבל באמת אני לא רוצה שום קשר איתו ואני לא יודעת מה לעשות. להגיד לחברות שלי שיגידו בשמי אם הוא מתקשר? או שעדיף שאני זו שאתקשר ושוב אבהיר לו מה הכוונה ב"לנתק קשר".

ושוב- תודה על התגובות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אושרת

רינת
    18/09/2011

היי

את בטוחה שאת לא רוצה עימו שום קשר? !!!!!! כי לפי מה שאת רושמת , את לא שלמה עם החלטה שלך , אחרת פשוט היית מתעלמת וזה לא היה מזיז לך שהוא יוצר קשר עם חברות שלך . עם את בטוחה במאה אחוז אז אין בעייה שתיצרי עימו קשר ופשוט תבהירי שזה לא נעים לך , שאת המשכת הלאה ולא מעוניינת שמשהו יזכיר לך אותו (אמרת שידידים איתו כרגע את לא רוצה להישאר).
    או שדרך שנייה שחברות שלך פשוט יגידו לו שהם לא מעוניינות לדבר איתו לגבייך והוא יבין . ועם חברים שלו יתקשרו אלייך אז תבהירי להם את אותו הדבר והפ יפסיקו להתקשר . זו טעות גדולה שאת אומרת לחברים שלו שיש לך קשר או את לא יודעת לאן זה מתפתח , אין צורך בפרטים האלה תאמיני לי .
    ודבר נוסף שאני רוצה להגיד לך שאנשים לא משתנים , תלוי באיזה מובן את רוצה שהוא ישתנה ?!
    מה הכוונה שלך שאת אומרת ב 3 חודשים אדם לא משתנה , אדם יכול לשנות את הגישה שלו דברים מסויימים , או להתפשר על דברים מסויימים .
    תחשבי טוב מה את רוצה , ההחלטה שלך תוכל להתשנות מיום ליום . ותמצאי תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינת..

אושרת
    18/09/2011

יש הבדל בין הדברים. זה שאני לא רוצה לחזור אליו, לא אומר שאין לי רגשות אליו ושלא אכפת לי ממנו. בגלל שיש לי רגשות אליו- אני מעדיפה שלא נהיה בקשר בכלל , לא משנה איזה כי זה סתם מקשה עליי לעבור הלאה.
    למה לא להגיד שמתפתח משהו? אני רוצה לסגור את הדלת הזו בפניו וזו היתה נראית לי דרך נכונה לעשות זאת. וישתנה בגישה שלו של "אני רוצה להתנסות".. ושיתחיל לקחת את עצמו בידיים קצת ויהיה אחראי למעשיו.

אני יודעת שאני לא רוצה לחזור אליו. (וגם אם הייתי רוצה- אני לא אנסה ליזום. הוא הגבר. הוא מנסה ליצור איזשהוא קשר- שיתקשר אליי ולא ילך מסביב דרך החברים שלי. רוצה לחזור? דבר איתי ת'כלס).

אני עדיין לא מצליחה להבין מדוע הוא מדבר איתם. סתם מבלבל אותי. שוב. כמו שהוא עשה כל הקשר. פשוט שיגיד מה הוא רוצה ודי!! "מה תאריך יום ההולדת שלה" נו באמת!! לא יודעת זה מרגיז אותי. מילא היה אומר אני רוצה לחזור אליה אז זה היה בסדר. אבל הוא אמר שזה סתם כדי לדעת!! אז למה את החברה הכי טובה למה?? שיתן לי לעבור הלאה!

אני יודעת שאם נחזור לא יהיה לנו טוב וזה יגמר. מצד שני אני בכלל לא יודעת אם זו הכוונה שלו..

אמרתי לחברות שלי שאני לא רוצה שיגידו עליי שום דבר. מקוו השהן יעשו את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת ממנו... - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    19/09/2011

אושרת יקרה,

קראתי בעיון את פנייתך כמו גם, את התכתובות השונות עם רינת. למיטב הבנתי, גם במהלך הקשר ביניכם חשת שאין זו הזוגיות האופטימאלית עבורך, בלשון המעטה, וכי הוא לא בן-הזוג אשר יביא לאושרך. התמזל מזלך והוא יזם פרידה. טוב עשית כאשר הסתכלת על פרידה זו כהזדמנות למשהו טוב, לזוגיות אחרת, הזוגיות הנכונה עבורך. טוב עשית שהמשכת הלאה והתקדמת בחייך.
    מאחר ואת נראית לי מאוד נחושה שלא לחזור אחורה, לא אליו, לא לקשר הזה ולא לזוגיות עימו, הודיעי לו בעצמך, באופן שאינו משתמע לשתי פנים, כי מבחינתך אין לו "מקום" יותר בחייך ושמאוד תעריכי אותו אם הוא יכבד את עמדתך ולא ינסה ליצור עמך קשר בדרך הכה אופיינית לו, באמצעות החברים הקרובים אלייך או אליו, או בכל דרך אחרת. אם את חוששת ששיחה ישירה עימו "תרכך" אותך ולא תצליחי להישמע אסרטיבית, כפי שאת חשה, כתבי לו הודעה אישית בפייסבוק. וודאי כי הודעתך תהייה עניינית בלבד, כלומר, הבהירי לו את רצונך וכוונותייך לגביו וזהו. אל תשתפי אותו בחוסר שביעות רצונך מכך שהוא מתנהל אך ורק על-פי תחושותיו ורצונותיו (ומתעלם באופן קבוע מבקשותייך, רצונותייך ו/או צרכייך) מאחר וזה עשוי לגרום לו לענות לך ולנסות לפתח עמך סוג של שיחה/תקשורת סביב נושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה להגיד..

אושרת
    19/09/2011

לשלוח לו "תקשיב ביקשתי שננתק קשר מהסיבה הפשוטה שזה קשה לי עדיין לשמוע עליך. משמעות ניתוק הקשר כשמו כן הוא- ניתוק. התנתקות. גם ממני וגם מהחברים שלי. כבד את רצוני בבקשה.

או שזה כבר יותר מדי פוגע. אני לא רוצה לפגוע בו אבל אני באמת רוצה לנסות לגרום לו להבין שזה עושה לי רע כל פעם שהוא יוצר קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אושרת

רינת
    19/09/2011

עם הוא לא ייצר איתך שוב פעם קשר דרך החברים וחברות כלומר עבר כבר זמן ואת לא שומעת ממנו , אז תמתיני עם התגובה .
    שייצור קשר םען הבא וזה יפריע לך , תרשמי לו פשוט מה שאת מרגישה וזהו .
    מה שהלב שלך אומר באותו הרגע לרשום , זו הצעה הכי טובה שאת יכולה לקבל ,
    פשוט מאוד את יכולה לרשום לו שהמשכת הלאה , ואת לא מעוניינת שייצור איתך קשר גם דרך חברים , שזה מקשה עלייך , וקיבלת החלטה סופית שאת לא מעוניינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי

אלונית
    19/09/2011

אני כבר יודעת שביומולדת שלי בטוח אשמע ממנו ומזה אני רוצה להימנע. הוא לא עושה לי טובה או "יוצא ידי חובה" בכך שהוא שולח לי הודעה. אם זה באמת הסיבה שבגללה הוא רצהלדעת את התאריך אז אני מעדיפה שלא ישלח שום דבר. אעריך אותו הרבה יותר מאשר סתם לשלוח הודעה כי "לא נעים אם לא". להיפך. לא נעים אם כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה להגיד.. - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    19/09/2011

אושרת יקרה,

כפי שהצעתי לך בתגובתי הקודמת כתבי לו בהודעה רק את המסר, ללא סיבות והסברים. את הרי לא רוצה שהוא ינסה לפתח איתך שיחה סביב הנושא, את לא רוצה שהוא יתנצל או ינסה למצוא את הדרך לליבך בדרכים אחרות, לכן היי עניינית בלבד. כתבי לו, בדיוק כפי שהצעת, שאת מבקשת שהוא יכבד את רצונך לשמור על ניתוק וניתוק פירושו חיתוך, סיום. בקשי ממנו שלא ינסה לדלות מידע עלייך מחברות שלך ולחילופין לא לשלוח את חבריו לאותה מטרה.
    נסחי את דברייך באופן ברור ונהיר שאינו משתמע לשתי פנים. גם אם הבקשה שלך נראית לך כאילו היא מנוסחת באופן מעט בוטה. לעיתים עלינו להיות מאוד ברורים וחדי-לשון על-מנת להשיג את מבוקשנו ומה שאת רוצה להשיג הוא ניתוק, ניתוק ביום ההולדת שלך, לפניו ואחריו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו