מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דפוס שחוזר על עצמוענת17/09/2011
שלום
אשמח לקבל דעה מקצועית על איך להתמודד במצב בו אני נמצאת.
הנני בחורה בת 31 גרושה + 1 יוצאת עם גבר בגילי רווק מערכת יחסים שידעה לא מעט עליות וירידות בכל תחום אפשרי. אני לא אפרט על כל היסטוריית העבר שלנו אלא על סיטואציה שאני נמצאת בה כרגע ואינני יודעת כיצד להתמודד עימה.
קרה וקרה שלא מעט שאני ובן זוגי נכנסנו לוויכוחים חלקם רציניים ומהותיים וחלקם סתמיים .דרך ההתמודדות של בן זוגי במצבים כאלו באם זה קורה בטלפון אז השיחה מסתיימת בניתוק טלפון מצידו כלפיי או באם הוויכוח מתחיל כאשר אנחנו יחדיו הוא פשוט מתעצבן ועוזב את הבית שלי בעצבים בורח טורק את הדלת ובשני המקרים נעלם ...ושאני אומרת נעלם אני מתכוונת לכך שמאוד פוגע בי המצב הזה של ללכת כאשר אני מדברת אליו או מקבלת טריקת טלפון בפרצוף אז כמה שכואב לי ואני לא רוצה להיפרד אני מרגישה שאם אתקשר בעצם גורם לי להתכוףף ולא ללמד אותו שמה שעשה זה לא בסדר ומאוד פוגע בי וככה נותנת לו את הלגטימציה להמשיך להתהג בצורה הזו אבל גם הוא לא מתקשר לא מתנצל על הדרך שבה התנהג ואיני יודעת עד מתי זה יימשך כי היו היעלמויות כאלו שגרמו לפרידות ארוכות פשוט ככה זה נגמר ואז אחרי תקופה של כמה שבועות או חודשים הוא התגעגע ואז יצר קשר ואיכשהו בסוף חזרנו או שפשוט היו היעלמויות של ימים שבסופם הוא התקשר כבר מספר פעמים הסברתי לו שהתנהגות כזאת פוגעת וגורמת לחוסר יציבות במערכת הזוגית ואז זה משתפר לפרק זמן וחוזר בהמשך שוב כרגע אני נמצאת בסיטואציה כזאת של וויכוח קטן שגרם לו לעזוב במחאה את ביתי וזהו שתיקה ואין לי מושג עד מתי זה יהיה פעם מה אני אמורה לעשות שוב לחכות ליום בו יזכר בי ? להכניס לעצמי לראש שזהו נגמר ולנסות להמשיך הלאה ממש קשה לי כל המצב הזה כי אני אוהבת אותו אך המצב הזה מערער כל כך את הבטחון בקשר שלי שאני אומרת לעצמי איך אוכל לעבור יום אחד לגור איתו ושלא יראה לו משהו שאני אומרת הוא פשוט יקום ויילך... האם אני מגזימה ? אם אני אומרת דברים שאינם מקובלים על הצד האחר ואולי מעצבנים זה נותן לו את הלגטיציה להתנהגות כזאת ? מה אני עושה עכשיו ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
רינת17/09/2011שלום לך
אני לא מקצועית . אבל אני יתן לך חומר למחשבה , אולי זה גם יעזור .
ההתנהגות של בן זוגך , אופיינית לגמרי לגברים , כלומר גבר לא יודע לפרוק כמו האישה .
ברגע של עצבים הוא מגיב בשני דרכים או קם והולך כמו שבן זוגך רגיל לעשות ,או צורח וכדומה .
אני מבינה אותך מאוד כמו אישה שאת רוצה שהוא יבין אותך יקשיב לך וא התנהג ככה .
אישה בונה את הגבר , הגבר מתנהג בצורה שהאישה בונה אותו .
בגלל מה אתם רבים ?? מה גורם לו לקום וללכת ?
איך את מסבירה את עצמך ? !אולי את מסבירה את עצמך בצעקות אולי באגרסיביות קצת ? ואז המוח שלו לא יכול לעכל את זה והוא פשוט קם והולך ולא רוצה להתמודד .
את צריכה לשבת עם עצמך ולהבין , באיזה מצבים הוא מגיב ככה ? מה גורם לו לקום וללכת ?! אולי את צריכה לשנות את הגישה , לדבר בצורה אחרת ף להבהיר את הדברים בצורה שהגבר יבין .
נשים בנויית באופן שונה ולא כל דבר שאת אומרת לגבר הוא מבין כמוך, הוא מבין את זה בצורה שונה לגמרי .
העובדה שהוא חוזר כנראה באמת גם את חשובה לו ,והזוגיות . הוא הולך כי הוא צריך זמן להירגע , לפרוק את הכעסים ולאחר מכן חוזר .
נשים הרי פורקות את הכעסים אחרת לגמרי , אנחנו חייבות לדבר על הכל , שיחות ארוכות , להוציא החוצה , אבל לא תמיד זה נכון .
דעתי היא שאת צריכה פשוט להחליף גישה אליו , אולי אפילו תשאלי אותו ברוגע למה הוא מגיב ככה ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא יודע שתמיד תהיי שם.
מור17/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמור
רינת17/09/2011אין קשר .
הוא יכול גם למצוא מישהי אחרת שתהיה שם (בימינו זה לא בעייה) יש המון נשים פנויות , שבעצמן נזרקות על הגבר .
אז אני לא רואה פה שההתנהגות שלו היא בכוונה וכי הוא יודע שהיא תהיה שם .
הוא מתמודד ככה נרגע וחוזר .
והיא צריכה למצוא גישה מתאימה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לשדרג את איכות השיחות שלכם
דורית כהן19/09/2011ענת יקרה, את מתארת קושי בסיסי בתקשורת עם בן זוגך. השיחות שלכם מתנהלות בצורה שהוא פשוט נכנס למצוקה וללחץ ומאבד את השליטה בעצמו ולכן הוא מנתק מגע.
יש משהו חשוב שאת צריכה להפנים: לא תמיד זה נכון או אפשרי לקיים שיחה!
כדי שגם הוא ישתתף בשיחה הוא צריך לתת את הסכמתו לכך. אי אפשר לכפות עליו עכשו לשוחח איתך כי משהו דורש בירור כרגע מבחינתך.
אם את רוצה שהשיחה תהיה נעימה ואפקטיבית - קבעי איתו מועד שיהיה מוסכם עליו. תתאפקי עד אז, ואז שניכם תגיעו לשיחה הרבה יותר רגועים.
תלמדי בינתיים להרגיע את עצמך אפילו בטרם התקיימה השיחה.
ואז, כאשר מגיעים לשיחה עצמה, גם שם יש כללי דיבור - כללי השמעה נכונה וכללי הקשבה נכונה, שניתן ללמוד אותם בתוך שני מפגשים ייעודיים של ייעוץ זוגי ולהתחיל להשתמש בהם בשיחות חשובות.
הבעייה שתיארת היא נפוצה - אולי לא כל כך חמורה, אבל הרבה בני זוג מנתקים מגע ולא מסוגלים להישאר בתוך שיחה שנעשית קשה להם מדי.
בדרך כלל אם תבדקי את עצמך - תראי שבשיחות כאלה יש הרבה ביקורת שלך עליו. רוב האנשים סובלים מאוד כאשר הם סופגים ביקורת. זה מכניס אותם למגננה ולהתקפה. ניתן ללמוד דרכים אחרות להגיד מה מפריע לך מבלי לנסח זאת כביקורת.
בקיצור, עד שלא תשנו את איכות השיחות שלכם - הבעייה לא תשתנה מעצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)