בעיה שמפריעה לזוגיות הנפלאה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה שמפריעה לזוגיות הנפלאה
    רונה
    18/09/2011

שלום

אני ובן זוגי בשנות העשרים לחיינו, נמאים בקשר אוהב מאוד כבר 3 וחצי שנים. יש לנו בעייה שטומנת בתוכה כנראה בעיות אחרות שמפריעות מאוד לקשר בינינו והבעיה הזו הולכת ונגררת. אני ובן זוגי סטודנטים שגרים בערים יחסית רחוקות ואנו נפגשים בעיקר בסופי שבוע, מה שגורם להמון געגוע בין מפגש למפגש. הבעיה היא שלעיתים קרובות בן זוגי מרגיש שהוא אינו מסוגל לנשק אותי נשיקה אמיתית צרפתית על השפתיים...לעיתים קרובות קורה שאנו נפגשים ולא מתנשקים אפילו פעם אחת נשיקה רצינית, אפילו לא בזמן קיום יחסי מין. מבחינתי מאוד קשה לי עם המצב, אני מאוד אוהבת להתנשק עם בן זוגי ובמיוחד בזמן שאנו במצב אינטימי. בשנה הראשונה של הקשר שלנו לא היתה לנו בכלל את הבעיה הזו- בן זוגי היה מנשק אותי המון נשיקות סוערות ומלאות באהבה בתשוקה. האהבה היום חזקה וגדולה, ולעיתים בן זוגי מנשק אותי בתשוקה וגורם לי לעוף לעננים מרב אושר גם היום. אך במצבים בהם אנו נפגשים והוא אומר שהוא לא יכול לנשק זה מתסכל אותי ופוגע בי מאד. הסיבות היו רבות: קרו מספר פעמים שבהם לא היה לו רצון לנשק בטענה שיש לי ריח פה, העניין טופל אצל רופאת שיניים ואני מקפידה לשמור על ריח נעים. לעיתים הסיבה היא שקשה לו לנשום, תחושה פיזית של לחץ בחזה שמופיע מלחץ נפשי של החיים, או קשיי נשימה ממקור של אף סתום וכדומה...לאחרונה בעיקר הוא טוען שקשה לו לנשום ובגלל זה הוא לא מנשק, אבל כשדיברנו על האם זה באמת רק בעיה פיזית הוא אמר שלא, וקורה המון שהוא לא מנשק אותי בימים שבהם פגעתי בו באיזשהי צורה, או העלבתי אותו. קורה לנו שאנו רבים או מתווכחים ולעיתים אני חסרת סבלנות כלפיו ופוגעת בו, אך הדבר לרב נובע מהמרמור והתסכול בתקופות שבהן אנחנו לא מתנשקים בכלל ואז זה העצב על כך מהדהד לי בראש, מה שיוצר גלגל שחוזר על עצמו וקשה לפתור- כשהוא לא מנשק בכלל אני נעשית לא נעימה כלפיו ולהפך...בתקופות שבהן הוא נפגע ממני לא משנה ממה- הוא לא מנשק...אני מוכרחה לציין שמעבר לכך הקשר בינינו טוב ואנחנו חברים טובים ותומכים אחד בשני, וחוץ מעניין הנשיקות יחסי המין שלנו מדהימים,ואנחנו מחבקים ואוהבים אחד את השני בלי סוף. הייתי רוצה לבקש עצה שתעזור לנו לצאת מהמעגל הכואב הזה שגרם לנו כמה פעמים להגיע לסף פרידה. אני חושבת שעד עכשיו לא הייתי נחושה ולא הבהרתי עד כמה זה חשוב לי שנתנשק בזמן יחסים אינטימיים ובכלל עד כמה זה צובט לי בלב כשאנחנו נמצאים ימים שלמים ביחד בלי להתנשק אפילו פעם אחת, ותמיד רבנו על זה והשלמנו, אבל שנינו הגענו למסקנה שצריך לקבל עזרה בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רונה

רינת
    18/09/2011

היי .
    אני יתחיל מהסוף של הסיפור שלך .
    זה שהוא לא מנשק אותך או לא מתנשק ברגע שאת פוגעת בו , או שמשהו משתבש , זה לגיטימי לגמרי , כלומר שהכל הרי נובע מהמוח של אדם מצורת החשיבה , עם האדם מרגיש פגוע והאו צריך להירגע או שצריך להרגיע אותו , ברור שכביכול באותו הרגע הוא לא מעוניין במגע איטימי כלשהו , אז פה אין לך מה לדאוג , זה נורמלי לגמרי , וזה חולף .
    את קצת סותרת בסיפור שלך אני יסביר לך במה -מצד אחד את רושמת שיחסי מין שלכן מדהימים , מצד שני את אומרת שאתם לרוב לא מתנשקים וזה מפריע לך (אז כבר דעתי שזה לא יחסי מין נפלאים כל עוד יש לך לאחר מכן הרגשה לא נעימה בגלל סיבה כלשהי )מסכימה איתי ?
    דעתי האישית הנשיקה היא הדבר הכי אינטמי שיש , אפילו יותר מחדירה .
    עם ראית את הסרת "אישה יפה " אז תביני למה אני מתכוונת , בסרט היא משחקת כזונה , אבל לעומת זאת יש לה כלל אחד שהיא לא מתנשקת עם הלקוחות שלה , ורק אדם שהיה לקוח שלה והרגישה אליו משהו , אז איתו היא התנשקה .
    לפני שהגעתי לאמצע וקראתי שהוא לא רוצה להתנשק אז עלה לי מיד הרעיון שאולי זה ריח לא נעים מהפה (אבל את אומרת שנבדקת והכל בסדר) דרך אגב העם שאלת אותו לאחר מכן ווידאת שהריח נעלם ?כי זו באמת יכולה להיות בעייה , כי גם שכאוהבים אז ישנם דברים כמו ריחות לא נעימים שמפריעים ליחסים , וזה יפה מאוד שאתם דנים על זה ופתוחים אחג עם השני , עם שאלת אותו לגבי זה והוא ענה לך בפירוש שהריח נעלם אז שוללים את האופציה הזו .
    כמובן סביר להניח שלאחר 3 שנים של קשר , המשיכה , ההתרגשות קצת יורדת אז יכול להיות שזה המצב , ואז אתם צריכים לדבר ברוגע ולהגיע למסקנה למה זה קורה , ואיך אפשר לשפר את זה . תשאלי את בן זוגך את הסיבה האמיתית לכך ? את הרגשות שלו ? יכול להיות מאוד שיש משהו והוא לא רוצה לפגוע , ולא מבין שבצורה הזו הוא פוגע בך עוד יותר , את צריכה להבהיר לו את זה , להגיד שאת מעדיפה לשמוע את האמת ולהתמודד איתה (ביחד) מאשר שתרגישי שיש סיבה להתנגות שלו והוא יסתיר ממך .
    גברים ברוב המקרים לא מבינים את זה , לכן הולכים בדרך שהם רואים נכונה .תכווני אותו .
    יכול להיות באמת שיש לו בעיות נשימה , אין לדעת .בגלל זה את צריכה לשבת איתו על שיחה מאוד רצינית (בלי כעסים , בלי לחץ)ברוגע ולהבהיר לו את זה .
    אולי ישנה בעייה אחרת שאין מודעות אלייה.אולי תגלי המון דברים חדשים על היחסים שלכם . רק בשיחה איתו תוכלי לפתור את זה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להשתמש ב"אי נשיקה" בתור ברומטר

דורית כהן
    19/09/2011

רונה יקרה, את מתארת בצורה מדוייקת בעייה קלאסית: שבעצם נשיקה היא הברומטר האמיתי לרמת הקירבה והאינטימיות הרגשית. הרבה יסכימו איתי שלהתנשק נשיקה צרפתית זה דורש יותר קירבה ואינטימיות מאשר לקיים יחסי מין.
    אגיד זאת בצורה חריפה יותר - איך אפשר לנשק ולאהוב את הפה שקודם לכן גער בי והתלונן עלי???
    מה שאת מתארת אינו יוצא דופן.
    בתחילת הקשר עוד אין הצטברויות של מטעני אכזבה וכעסים ואין מה שיפריע להתנשק. אבל בהמשך הרגישויות גוברות ותמיד יש משהו שמאכזב...
    אם תביני זאת ותקבלי את חוסר ההיענות שלו בתור ברומטר, בתור פידבק מדוייק לריחוק שהוא מרגיש - תוכלי להיעזר בכך: למשל את יכולה להבחין בכך, ובמקום להתבאס ולהפגין מורת רוח, להבין שיש משהו שלא מאפשר לו עכשו להתקרב, ואז פשוט לשאול אותו מה בעצם קרה, האם היה משהו שאמרת או איך שאמרת שהפריע לו? ואז אפשר לפתוח על כך שיחה ולטהר את האווירה.
    פרט חשוב: חיוני שאיכות השיחות שלכם תהיה טובה, פתוחה, שיתאפשר לכל אחד מכם להגיד באין מפריע מה הקושי שלו, והשני יהיה קשוב ורגיש לכך.
    אני מקווה שאחרי שיחה טובה שמנקזת את המטען שהצטבר- תיווצר קירבה מחדש, והוא יהיה מסוגל להתנשק שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו