מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך אני מתמודדת עם השינאה הזו?עדי18/09/2011
הייתי עד לא מזמן בקשר זוגי ארוך במיוחד. 3 שנים לצורך העניין. בת [18] סיימתי את הקשר בצורה שאני לא חושבת שהתאימה לסיים אותו. הטחתי את כל תחושותיי. פחדיי.. ומדוע אני רוצה להיפרד. רציתי שיבין באמת מה הם המניעים האמיתייים שלי לפרידה . גם להיות כנה איתו וגם בשביל שידע להתנהג לבחורה . לא לאיים עלייה וכו'. דברים שהוא עשה לי .. שמנעו ממני מלהמשיך את הקשר. למרות שהם קרו מזמן הם הידהדו במוחי...הייתי חייבת לומר לו אותם מישום שרציתי לטובתו. ידעתי שזה יפגע בו מאוד וכתוצאה מהפגיעה הוא עלול לשנות התנהגות זו. בכל אופן איתי זה כבר היה אבוד זה לבנות על שברים.
הוא בכה.... משהו כמו שעתיים שדיברתי איתו. ממש פגעתי.. ביקשתי המון פעמים סליחה הוא לא היה מוכן לשמוע אותה. הלכתי אליו עד לביית. רציתי כל כך לחבק אותו.... לבקש סליחה שוב ולסיים את זה יפה בהרגשה פחות או יותר בסדר.
דיברנו - ובשיחה הוא ביקש שנשמור על קשר. שהוא סולח לי. ושהוא מקווה שהדרכים שלנו יצטלוו מתישהוא.. הסכמתי לזה שנהיה קצת בקשר. התחברתי למקום בו נוכל לדבר. יום יומיים אחרי הפרידה. ואז חשבתי והחלטתי עם עצמי שאני לא רוצה לחזור לזה שוב וליפול במלכודת דבש הזו. אז פשוט לא התחברתי יותר ולא הייתה שיחה בנינו עד היום שבו הוא שלח הודעה. ' עדי מה שלומך? '. אנחנו באותו בית הספר . שנה אחרונה. מאוד קשה להתעלם אבל החלטתי פשוט לא לענות בלי הסברים. אחרי כמה ימים הוא מחייג אלי. לא עניתי. שלח הודעה מדוע אני לא עונה לו. הייתי חייבת לתת את התשובה שאני רוצה להתרחק. הוא אמר לי שאני ממש שקופה וכו' . שפתאום אני לא רוצה להיות איתו בקשר?. אמרתי שאני רוצה להמשיך בחיים שלי. ושיעזוב אותי בשקט. [ כל הפעמים הקודמות בפרידות הוא פשוט לא נח התמיד התמיד. וחזרתי. ] כמו טיפה באבן. זה כוח ההתמדה שעושה בה את החור. פשוט החלטתי להתנתק ממנו! לא להסתכל לכיוונו פשוט להתנתק. הוא הגיע למסקנות שיש לי מישהו ופשוט התחיל להאשים אותי בכל מיני דברים. שנאי רעה ושאני ככה וככה. ללא הוכחות מסויימות. הוא אמר לי שהוא שונא אותי. והרגשתי שזו הייתה אהבה שתלויה בדבר. זה פשוט היה תלוי ברצון שלו . שאם אני לא אענה. או אעשה מה שהוא רוצה - אז הוא פתאום לא אוהב אותי? .. פתאום הוא שונא אותי?.. אמרתי לו שלא יתקרב אלי. שלא יתקשר...... עכשיו. ראיתי אותו ביום שישי עם בחורה שהיא בחורה דיי זולה. שהוא דיי ליכלך עליה כשהיינו ביחד. הוא אמר שהוא מצטער שהוא היה איתה בקשר וכו' וכו'. ומצאתי את הסיטואצייה הזו ממש גועלית . ראיתי את זה וחשתי כמה הוא צבוע.... כמה עבדו עליי. הרגשתי פשוט הרגשה מגעילה. בבית הספר ראיתי אותו . ואני נחנקת משינאה אלייו. זה בחיים לא קרה לי שאני פשוט מאחלת לו רע. שישלם על הנזק שהוא גרם לי. אני מרגישה מרומה כל כך... אין בי יצר נקמה אבל זה הגיע לשיאים. איך מתמודדים עם התקופה הזו? נורא לא קל לי להתחמק. כלכך לא מגיעה לי השינאה הזו שלו. ולו מגיעה שלי. איך מתמודדים...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמודה, זו שינאה שמעידה על אהבה
דורית כהן19/09/2011עדי היקרה, יש לי הרגשה שעדיין לא ממש שחררת את החבר לשעבר,וכי יש לך כלפיו רגשות מאד חזקים. אם הוא מצליח לעורר בך שנאה כה חזקה - זה מעיד לדעתי על כמה הוא מזיז לך וכמה הוא חשוב בעולם שלך. מה שקרה הוא שאת צברת כלפיו המון כעסים בתוך הזוגיות שהיתה לכם, מאחר ונפגעת ממנו מאוד.
מה שחסר לכם זו הלמידה איך לנהל את רגשותיכם, איך לשתף זה את זו, איך לדבר על מה שמפריע. כל אלו הינן מיומנויות שחשוב ללמוד אותן ולהתאמן עליהן במהלך בניית הקשר.
אז מה שיש לכם זו אהבה חזקה - שניכם לא שחררתם אותה - ללא היכולת לתקשר, לבקש, להתריע, לשנות דפוסים.
חישבי על הדברים שכתבתי לך. את צעירה מדי וזה לא מתאים שתיפני לייעוץ זוגי, אבל נסי לקרוא חומר על תקשורת. זהי בין חברותייך וחברייך אנשים שלדעתך הינם טובים בתקשורת בין אישית ותתחילי לשים לב איך הם מתנהלים אולי תוכלי ללמוד מהם מיומנויות.
העובדה שבחרת לצעוק עליו ולהטיח בו כדי לזעזע אותו - מעידה שצברת המון בבטן במקום למצוא את הדרך היותר נכונה ולתת לו פידבקים לאורך כל הקשר.
חישיב על כך שבכל נקודת משבר שהיתה לכם - היו מן הסתם כמה דרכי פעולה כיצד לנהל א המשבר, איך להתייחס, איך ומה להגיד. כאשר התקשורת יותר טובה - מסתמנות לך באופן טבעי יותר דרכי פעולה אפשריות. ואת לא נכנסת עד כדי כך למבוי סתום.
אז בסיכום הדברים, אם תצליחי לראות בשינאה שלך צד חיובי, לראות בה גם את האהבה שמסתתרת מתחתיה - אולי יהיה לך קל יותר עם עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חושבת שיש משהו שניתן לעשות?
עדי19/09/2011אני לא יודעת איך לקרוא לזה. אני מרגישה כל כך הרבה צביעות במעשים שלו. ואני לא חושבת שעדיף לדבר איתו על כך. האמת שביקשתי סליחה בנוסף להודעה בה ביקשתי שישמור מרחק ממני ושזה יסתיים יפה. הוא לא קיבל את זה.. ודיבר אלי בצורה מאוד פוגעת, אני מרגישה ששכחתי... הוא יצא לי מהראש. הוא עובר לידיי וזה כמעט ולא מזיז לי. זו תקופה משהו כמו חצי שנה שהפרידה בנינו נמשכת. רק שחזרתי פעמיים מרוב כל השיכנועים והעקשנות. ובגלל שלא ידעתי איך לצאת מיזה . פשוט נתתי למילים לצאת מתוכי... התהליך היה מאוד קשה. אמרתי לו שיש לי פחד ממנו. מהאייומים שלו. אני לא יודעת אם את זו שענתה לי בפעם הקודמת . אבל הוא הוציא את המילים ' אני ארצח אותך ' בשעת כעס באחת הפרידות. וזה גרם לי להרהר בחזרה הזו. לילה אחד שלא נרדמתי עד שעה 5 לפנות בוקר גרם לי להרהר בחזרה. והחלטתי לסיים שוב. ולכן - הפעם ביותר נוקשות. ובצורה פוגעת שהיא האמת.. כואב לי שפגעתי. אבל אני מקווה שהוא ילמד מזה. שאולי יצא מזה משהו טוב......
אני לא יכולה להצטער על זה כל כך הרבה - כי אלו דברים שחשתי בתוכי. שהוא גרם לי לחוש!! .. לא מגיע לי להרגיש מאויימת- ומפוחדת! זו זכותי המלאה לנתק את הקשר. וזה שהוא לא מבין את זה. ואומר לי שהוא שונא אותי אחרי שאני מחליטה לנתק. זה מראה לי שהפרידה ממש מוצדקת , את חושבת שעכשיו יש משהו שניתן לעשות? או שעדיף להישאר בניתוק הזה ככה..?... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה בלתי אפשרית
דורית כהן20/09/2011לאור מה שאת מוסיפה כאן, ואני גם זוכרת את הפנייה הקודמת שלך, אני חושבת שעדיף לשמור על מרחק ממנו ולהמשיך עם ההתנתקות.
יש מצבים שמגיעים למסקנה שאמנם יש אהבה ומשיכה אבל הזוגיות גורמת ליותר מדי כאב ובלגנים וסערת נפש וחוסר וודאות ופחדים במקרה שלך - ואז את משווה בצד אחד את האהבה ובצד השני את איכות החיים שלך המלאה בכעסים, ריבים ופחדים ואומרת לעצמך שאינך רוצה חיים כאלו. ואז מוותרים על האהבה ועוברים הלאה.
לדעתי זה המצב שלך. אהבה בלתי אפשרית ולא בריאה. את מאוד צעירה,יש עוד גברים בעולם, המשיכי הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רינת
בדוי21/09/2011זה נכון מה שאמרת באמת זה הקשר הרגשי הראשון שלי עם בחורה,ושלה השני היה לה חבר 6 חודשים שזה היה ממש לא כמונו,אני מודה לך על התגובה והעידוד באמת אולי אני ייתן את הזמן,והזמן יעשה את שלו בהרבה בחינות מקווה...תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבדוי
רינת21/09/2011נכון לדעתי הגעת למסקנה מאוד נכונה .... תתן זמן גם לעמצך וגם לה . להבין עם הקשר רצוי ,וכמו שעדי רשמה לך לראות עם בהמשך הקשר עם כל הפרידות לא הייתם מוצאים סיבה אחרת להיפרד .
אני מאוד מדינה אותך כי גם לי אישית היה מאוד קשה להיפרד מחבר הראשונה שלי , זאת אהבה ראשונה גם שלי וגם שלו . לכן היה המון קושי וחזרנו ונפרדנו עד שבאת הבנו שאין לזה סוף .ואין ספק שלרוב האנשים האהבה הראשונה תמיד נישארת איפה שהוא בלב ובזכרנונות שלנו , אבל צריך להמשיך הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)