מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי עם נשיקה צרפתיתרפי20/09/2011
היי
אני בן 25, באתי מבית דתי כך שאין לי יותר מדי ניסיון.
לאחרונה אני יוצא עם בנות וכל זה, ויש לי קושי מסויים עם נשיקות.
אני יכול להמשך לבחורות ולשכב איתן, אבל אני נגעל מנשיקות לשון בלשון...
1.השאלה שלי היא עד כמה זה לגיטימי ונפוץ?
2.האם זה לגיטימי ותקין לקיים מערכת יחסים בלי נשיקות?
3.במפגשים שנועדו לסטוץ, האם זה מקובל לשכב בלי להתנשק קודם?
קרו לי מקרים כאלה, אבל לא שלם עם זה.
וכן לגבי הכרויות לדייט, עד כמה זה נורמלי לקדם עניינים ולדלג על שלב הנשיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה גל שחורי
רינת21/09/2011שלום לך .
גל הנשיקה היא הדבר הכי אינטימי במערכת היחסים , לדעתי אולי המון אנשים יסכימו איתי על כך , אבל האקט עצמו אינו אינטימי כמו הנשיקה .
מנשיקה הכל מתחיל , והיא סוג של התקרבות לבן אדם , ותחושות אחרות .
בהמשך לשאלותייך .!!
1.אין לדבר הזה כל כך לגיטיומיות - במקרה של נפוץ ,אז זה לא כל כך נפוץ (אני בטוחה שינשם עוד הרבה אנשים כמוך שיש להם בעייה עם זה עקב כל מיני סיבות)
2.קשה לענות לך על השאלה עם זה תקין ,זה כביכול לא תקין , כי כפי שציינתי הכל בנוי על הנשיקה עצמה , שבעצם יוצרת סוג של התקרבות בין בני הזוג , ואיחוד בנוגע לכך העם זה תקין ? תשאל את עצמך העם זה תקין לגבייך? אתה מרגיש שלם עם עצמך ? העם בת זוגתך לא מאירה לך על כך ? לא שואלת מדוע אתה ישר הולך לאקט המיני , ללא נשיקה .(דרך אגב עד שלא תמצא תשובה לעצמך אני לא מציע לך להמשיך בצורה הזו , כי אתה יכול לפגוע במישהי ,כי היא תחשוב שבעייה היא בה , ואתה יכול לגרום לה לאי נעימות ואפילו אולי לירידה בבטון העצמי ).
3. איך אתה מגדיר מילה סטוץ ??מה המשמעות שלה בעיינים שלך ? אתה שואל עם זה נהוג בחוץ ,טז התשובה בגדול היא לא . גם בסטוץ עצמו כנראה מטרת האדם להנות ולשחרר את עצמו , וגם עם זה משהו זמני , שוב פעם גם מחיל בעניין של נשיקה .אתה כמובן לא חייב אין חיוב לזה או חוק .
גם בשאלתך על דייטים שעד כמה נהוג , אין לזה מנהגים . כל אדם בשל עצמו , ומתנהג בצורת ההתנהלות שלו . ומדוע אתה ממהר להגיע לאקט מיני ?!!
לפי דעתי הגועל נובע מכך כי אתה עדיין לא פיתחת מערכת יחסים עם מישי , לא היה לך סוג של פתיחות , קרבה , בטחון , אז אולי אתה חש אי נוחות לכן קשה לך ואז אתה יוצר סוג של גועל (כי כביכול זה לא אמיתי ).לפי השאלות שלך אני אישית הבנתי שאתה מסתכל עלבחורה כאקט מיני בלבד , נותן הרגשה שאתה יוצא לדייט עם מטרה אחת בלבד , לקיימי יחסי מין וזהו , עם אתה תסתכל ככה על בחורות אז רק תפגע בעצמך , לא תיתן לקשר מסויים להפתפתח , ואולי אפילו תשנא את כל הבחורות ולא תיתן צא'נס למשהו אמיתי .אולי יש לך פחד כלשהו , שאתה צריך להגיע אליו על מנת להבין מדוע התגובות שלך כל כך חריפות . אפילו יכול להיות שבגלל זה שחונכת בצורה כלשהי , אני כמובן לא יודעת איזה אז יש לך תגובות . אולי זה הפחד בגלל שאין לך ניסיון ? למרות שדעתי האישית עם תלמד להיות פתוח עם מישהי ואמיתי , אז לא צריך ניסיון לדברים האלה , הכל יילך בצורה שלו .
הצעה שלי אל תמשיך בצורה הזו , כי אתה יכול לפגוע כפי שציינתי לא רק בעצמך אלא גם בבחורות אחרות .עם תענה לתשובות של עצמך , תגלה עולם אחר לגרמי .
אני לא חושבת שאתה נהנה מיחסי מין ,או בת זוגתך .אבל אין לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיטימיות
עדי בדיחי21/09/2011שלום גל,
לי דווקא זה לא נשמע כ"כ ברור ומובן שלכולם נשיקה תהיה מאוד אינטימית אל מול קיום יחסים יותר אינטימיים. אני מאמינה שלכל אחד יש את האהבות שלו למספר דברים, ויש דברים שפחות אוהב לעשות- גם ברמה האינטימית. אני שמעתי על מקרים כאלה, והסיבות לכך יכולות להיות רבות אבל נדמה לי שאתה יותר מבקש לגיטימציה למה שאתה לא אוהב לעשות- אני לא חושבת שאתה צריך למצוא אישורים כאלו, אני חושבת שכדאי לקבל את עצמך כפי שאתה, ואכן להיות פתוח וכנה עם בנות זוג ולהגיד את זה אולי כבר מראש.
אם העובדה הזאת מפריעה לך (ז"א שמאוד היית רוצה לשנות את המצב וכן לאהוב את זה) אפשר יהיה לחשוב על הסיבות- ומה עשוי יהיה להקל עליך.
אתה שואל שאלות על הלגיטימיות בעצם מצד בת הזוג- האם נכון לקיים מערכת יחסים בלי נשיקות? אז אמנם זה לא "מקובל" אבל על זה תצטרך לדבר עם בת הזוג עצמה. אני כן מזמינה אותך לנסות לבדוק את ההימנעות שלך- יש מטפלים מוסמכים לכך - אולי זה יביא אותך לנקודה שלמה יותר עם עצמך?
לגבי קשרים לא מחייבים- מעצם שמם אני מניחה שניתן להיות גמישים יותר עם ה"תנאים" ולהחליט מראש מה עושים ומה לא. בקשר רומנטי, רציני, זה יהיה מעט קשה יותר- כי אכן נשיקה מרמזת על אינטימיות רבה (אבל לא לכולם, כל מקרה לגופו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)