זוגיות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות?
    ירון
    23/09/2011

שלום לכולם.
    בן 44 רווק ואני בקשר עם משהי בת 39רווקה כבר קרוב לשנתיים אבל הקשר לא היה אף פעם מספיק רציני מצידי לא גרנו יחד כל אחד בדירתו, מאוד נוח לי איתה היא אדם תומך עוזר איכפתית אם כואב משהו אז היא תבוא לכל בדיקה הרגשתי תמיד שיש משהי שתמיד נמצאת בשבילי, אבל תמיד הייתה לי בעיה איתה של משיכה וגם מראה חיצוני למרות זאת הייתי איתה בקשר כי הרגשתי הכי נוח איתה. בחודשיים האחרונים התקרבנו יותר ואני נמצא אצלה כל סוף שבוע, היא התחילה לדבר על ילד הלכה לבדיקה אצל רופא עשתה את הדברים הדרושים ואני כאילו זרמתי איתה בלי להבין את המשמעות ושזה יקרה מהר מאוד,היא עכשיו בהריון ומאז אני בלחצים וחרדות מהעתיד מהשינוי לא יודע מה לעשות משיכה? אהבה? איך ממשיכים עם זה כל השינוי שמחכה לי עד עכשיו הייתי חופשי לעשות כרצוני חוזר לביית שלי אף אחד לא מפריע לי לישון לנוח שקט והתרגלתי אליו המון שנים עכשיו אני לא יודע איך להתמודד עם העתיד מה לעשות לנסות להיות איתה או לא? כל השינו של מגורים,אני נמצא בחרדות גדולות כאילי בא לי לברוח להכל כאילו אני נמצא בסרט מה עושים? אני יודע שאני כבר לא ילד אבל זה ממש לא עוזר לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תתבגר!

ליאת
    23/09/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב להגיע ליעוץ! אלו החלטות חשובות

דורית כהן
    24/09/2011

ירון היקר, תודה על המכתב הגלוי.
    אין ספק שאתה מזועזע עכשו כי לא ממש תכננת להגיע לנקודה הזאת. ועשית משהו מבלי באמת לרצות בכך. נגררת אחרי הדחפים והרצונות והמטרות של בת זוגך, ופתאום אתה מוצא את עצמך בתוך מצב שונה לחלוטין ממה שתיארת לעצמך. הולך להיות לך ילד במשותף עם בת הזוג! על כל המשתמע מכך!!!
    דבר ראשון שכדאי לך לעשות הוא להגיע לשיחת ייעוץ, כדי שתרשה לעצמך לעצור לרגע מן ההיסחפות הזאת ולבחון - בלעדיה - ממה אתה חושש.
    עליך יהיה לשאול את עצמך - האם בכלל אתה רוצה להיות אבא?
    האם אתה רוצה לחלוק את חייך עם מישהי? לחיות יחד איתה? להביא עוד ילדים?
    מה מפחיד אותך? מה עוצר אותך?
    יש לי הרגשה שנכנסת לחרדה כללית בגלל עצם השינוי הדראסטי בחיים הנוחים שלך. אבל שווה להסתכל בטווח הארוך על מטרותיך בחיים ולראות האם הן כוללות הקמת משפחה או כלל לא.
    ובכל מקרה -אחרי שתבחון לעומק את תחושותיך ומחשבותיך בנוגע להריון ולהמשך הדרך - יש כמובן כיום תסריטים שונים איך להתנהל בהמשך, החל מהקמת משפחה לכל דבר, וכלה בהפרדה ברורה ביניכם,שבה הילד יהיה אצל בת הזוג ואתה רק תתמוך בו בצורה מסויימת, בעיקר כלכלית.

אלו החלטות מאוד חשובות שיקבעו לחלוטין את המשך חייך. על כן חשוב שתגיע להתייעצות - זה כלל לא חייב להיות טיפול נפשי מתמשך אלא ייעוץ קצר מועד - מספר מצומצם של פגישות. לפעמים אפילו 2-3 פגישות ממוקדות, להבהיר לעצמך מה אתה רוצה ומה האופציות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי פאניקה

שחר
    25/09/2011

היי,קודם כל אין מימה להלחץ,אני חושב שאם תקשיב ללבך נכנסת די במודע לתהליך זה.אני כן חושב שעליך לנסות לחיות בזוגיות אם אותה בחורה תוך כדי שיחה כנה מצידך מולה.הסבר לה את ההשלכות במידה ולא ימצא חן בעינך הקשר,אני יודע שזה קשה אבל מוטב להיות אסרטיבי במצבים מהסוג הזה.
    אולי תימצא שהיו בת זוג נהדרת בשבילך ותתרגל למצב של זוגיות,האמן לי זה יכול להיות נפלא.
    וגם אם לא תמיד תוכל לעזוב ולחיות בנפרד ולתמוך כלכלית(מזונות)בה.
    כמו שסיפרת אתה חי לבד וזה אכן יכול להבהיל ואל תילחץ.ילד יכול להכניס אותך למוד אחר ואתה עוד עלול לאהוב את המצב החדש.
    אני מאחל לך בהצלחה ולא משנה מה תיבחר אני מקווה שזה יעשה מתוך מחשבה עמוקה ואחראית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו