מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לבטים בזוגיותמישהי24/09/2011
ועםשלום,
אני בחורה בת 25, מצליחה מעניינת ונאה. אני בזוגיות כשנה וחצי עם בחור בן גילי, בחור מקסים, מאוהב בי מאוד מאוד. הוא הזוגיות הרצינית הראשונה שלי. אני חשה כלפיו רגשות עזים של אהבה משפחתית. לגבי ריגושים ותשוקה, לצערי הן לא קיימים ולא היו קיימים מעולם. זו אהבה שנבנתה אצלי מתוך כבוד וחברות ולא מהצד המיני והתשוקתי. אני בחורה שמאוד אוהבת את התשוקה והריגוש והמיניות, ויש לנו בעייה רצינית בתחום הזה, יש בעיות במיטה. ניסינו טיפול מיני וזה בעיית כרגעי. מדובר כביכול בבחור שהוא מציאה מהבחינה שהוא יעשה בשבילי הכל, הוא יהיה בעל ואבא מעולה ללא כל ספק. הוא לא יבגוד, הוא יתפשר, הוא ידאג לי תמיד וגם לילדים, הוא יהיה חבר טוב. אני הצד השולט וה"רודן" במערכת היחסים הזו, והוא מבחינתו טוב לו עם זה. אני מודה שמהמון בחינות הפסיביות והוותרנות שלו הייתה מחמיאה ונוחה בהתחלה, אבל עם הזמן בסופו של דבר בקיצוניות בה היא נמצאת זה רע לי, אני לא מחפשת להיות שולטת (אולי רק טיפה), זה כן חשוב שיהיה בן זוג שידאג וידע להתפשר אבל אני רוצה מישהו שיחזיר לי פידבק ושאוכל להיות שותפה איתו ולא אחראית או שולטת עליו. לאחרונה יש המון ריבים ביננינו- שגם כאן זה יותר אני רבה- הוא לא מסוגל לריב. קשה לי ואני מרגישה אובדת עצות. אני מפחדת לעזוב מציאה כזו כי אני באמת כ"כ אוהבת אותו וקשורה עליו- האינטימיות ביננו מדהימה, ההיכרות ההדדית והחברות ביננו גדולה מאוד, ואני לא יודעת איך להתמודד עם לעזוב אותו כי הוא כמו כל חיי. מצד שני ברור לי שיש בעיות שלא ניתנות לשינוי, לא אוכל לשנות את האופי שלו ללא ספק (ניסיתי), ויהיו על כך ריבים והמון בכי ואני מרגישה חסר עמוק מאוד בתוכי, כי אני מחפשת את הריגוש והתשוקה ולא מסוגלת לחשוב שזהו- הם לא יהיו יותר. מחשבותי מבחינה מינית נודדות רבות לגברים אחרים, אל אף שלא בגדתי ולא אבגוד בו. זה מלחיץ אותי כי אני רוצה לצאת ולנסות, אני צעירה ואולי התרגלתי והתקבעתי על בן זוגי הנוכחי, אבל הקושי לעזוב אותו ענק בגלל אהבתי אליו, ושוב, הוא פשוט כ"כ טוב שאין מציאות כאלה בחוץ. איך אעשה את ההחלטה הנכונה? אני מפחדת מצד אחד לבזבז את השנים שלי עליו, ומצד שני להתחתן איתו ולגלות שאני מנהלת וויתורים שיבאסו אותי כל חיי אחר כך. הוא מבחינתו טוען שאני מושלמת בשבילו ורואה בי את אשתו לעתיד ללא ספקות. הוא מודע ללבטיי. מה אעשה? אני חייה בבלבול ופחד בנושא הזה הרבה לאחרונה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שוויון כוחות הוא רע לזוגיות
דורית כהן25/09/2011מישהי יקרה, כל הסימנים מראים שזו אינה הזוגיות הנכונה עבורך. כאשר יש צד שהוא כנוע ולא נותן "פייט" ולא נשאר נאמן לעצמו אלא מוחק את רצונותיו ומתאים את עצמו לאחר - האיזון מופר יותר ויותר, ויש לכך השלכות: לא פלא שיש בעיות מיניות! כדי שיהיה קשר מיני טוב צריך שבראש ובראשונה יהיה מאזן כוחות / גבר מול אישה. גבר שהולך ונמחק מול האשה מולו - עלול לאבד את אונו (בכל המובנים...).
האהבה שאת מתארת היא סוג של ידידות. כמו שאת כתבת "אהבה משפחתית". זה לא סוג האהבה שעליו אפשר לבנות זוגיות לאורך זמן.
מצד שני - עצם העובדה שנשארת איתו שנה וחצי מעידה שנושא השליטה הוא מאוד חשוב לך, וזה משהו שעלייך ללמוד לשחרר אותו ולהיפטר ממנו כי הוא עתיד לקלקל לך את הקשרים עם גברים אחרים גם. או שמראש את עלולה לבחור אינטואיטיבית במישהו כנוע, או שתיכנסי ליותר מדי פייטים כי את רגילה שעושים את מה שאת רוצה. יש לי חשש שכאשר תיתקלי במישהו חזק ואסרטיבי כמוך - יהיו שם מלחמות קשות ומתישות, וזה משהו ששווה ללמוד כמה שיותר מהר לסגל לעצמך - גמישות ובגרות כאשר את בזוגיות עם מישהו נוסף. כאן יש לך מה ללמוד, לפי הניחוש שלי.
אבל מכיוון שזוהי החלטה לא פשוטה, אולי תפני לייעוץ קצר מועד שיעזור לך לקבל החלטה שתהיה נכונה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמך שאלה
מישהי25/09/2011תודה רבה על התגובה.
קלעת בול למקרה. העניין הוא שגם תגובתך, וגם תגובת המטפלת בטיפול המיני בו התחלנו, והפסקנו כרגע אחרי 5 פגישות, גורמות לי לחרדה רבה. יש הרגשה שהעיסוק בנושא גורם לי לכאוס רגשי, והפגישות עם המטפלת המינית גרמו לי לריבים חזקים (שבאו ממני) עם בן זוגי, לפאניקה, כי קודם כל פתאום יש אישור של בעיות שמעבר לקטע המיני, שבאות גם ממני, ושהן מאוד רציניות- כלומר יכולות מאוד להביא לחוסר התאמה שסופו חיים לא טובים יחד או פרידה, וחלק זה הכי קשה עבורי. פרידה כרגע ביננו נראית בלתי אפשרית- לשנינו היא מעיין משהו שאיננו מסוגלים לעשות כי האהבה ביננו כ"כ גדולה שאין לנו אופציה לחשוב על חיים אחד בלי השני. יתכן שזו טעות, ואצלי בניגוד לאצלו, אצלי לפעמים המחשבה על פרידה כן צצה אבל כשמגיע רגע האמת אני קשורה אליו יותר מידי והמחשבה לעזוב אותו בלתי אפשרית ומסתכמת במחשבה או ריב איתו בלבד. הוא מאוד רגיש וכשנושא כזה עולה (ובכלל ריבים) הוא ממש מתפרק.
זה נראה שבלי כל הניסיון לטפל, ובלי הניסיון לרפא אנחנו לא רבים בכלל באותה המידה ולא מפוחדים כל כך והרבה יותר מאושרים ואוהבים. כל הטיפול וההודאה בבעיות מראה מציאות שלא מסתדרת וזה מפחיד ממש. מצד שני אי אפשר להתעלם מהבעיות המיניות והריבים שקיימים ביננו בלי קשר. עושה רושם ששנינו וכרגע לפחות אני בעיקר, מרגישה תקועה- אני צריכה אכן לעבור תהליך עם עצמי בעניין השליטה הזה בלי קשר לבן זוגי ואולי רק אח"כ לראות את עניין ההתאמה ביננו. אני מאזור ירושלים ואגב סובלת מאימפולסיביות, adhd ואופי חרדתי ונוטלת כדורים בהתאם. אשמח לקבל ממך המלצה או איזשהו ייעוץ לאן כדאי לי לפנות. מי מטפל מוסמך באיזור. אני לא יודעת מה לעשות... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שני חלקי פאזל שנדבקו יחדיו
דורית כהן26/09/2011מישהי היקרה, מה שקורה לכם הוא שעד שלא נוגעים בבעיות - אפשר איכשהו לחיות איתן, אבל כאשר מציפים אותן זה מערער את הנוחות הקיימת על פני השטח ו"מטלטל את הסירה".
גם לאחר שקראתי את תגובתך השנייה, עדיין אני חושבת שבעיות כמו אלו שאת מתארת - הינן יסודיות מדי, כאילו כל אחד מכם מצא את הפרטנר שהכי משלים אותו מצד אחד אבל מנציח את הבעייתיות של שניכם - הוא עם הנטייה שלו לרצות ולהיכנע להובלה שלך ולהיות מאוד תלוי בך, ואת עם הנטייה שלך לשלוט ולקבוע. בגלל זה אתם כל כך מחוברים וקשה לכם להתנתק כי אתם מספקים אחד לשנייה צרכים מאוד עמוקים. הבעייה היא שזה לא מתאים לזוגיות! זה סותר זוגיות! זוגיות צריכה את המרחב, את החופש ואת השוויון והאיזון, ואתם כבולים זה לזו דווקא בגלל שאתם כמו שני חלקי פאזל שמצאו את ההתאמה ולא יכולים לזוז משם, לצמוח משם ולהתפתח.
מה שכן, יש סיכוי מסויים שאם תצליחו לעבוד על שחרור "ההלחמה" הזאת , ובן זוגך יעז להשמיע את קולו האמיתי - אולי יקרה משהו טוב.
לגבי בקשתך - פשוט איננו נוהגים להמליץ על אנשי מקצוע דרך האתר. תצטרכי לעשות את החיפוש שלך ולבחור בדרכים אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)