מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- באמצעאני24/09/2011
עברו 7 חודשים מאז הפרידה ממי שהיה אהבתי הראשונה ממי שחשבתי שהוא אהבת חיי, נתק מוחלט כעט של 4 חודשים... לטובתו אמן סלע שלא יעשה טעות ויצור קשר גם השנה ...
ולמה זה כי אני עדין חלשה מולו, אומנם יש את החברים שהוזהרו להרביץ לי אם אני חוזרת אליו, ויש את הדברים שאסור לי לסלוח עליהם...
אבל עדין...בעיקר בהשוואה להתחלה שנרקמת ותופסת תאוצה...
קשה לי להבין איך הכל נהרס ואני עדין באיזשהו מקום במחשבה שהחזרה שלנו הייתה שטות ולא באמת נכונה וכמו שצריך להיות .לא באמת ניסינו כמו שצריך. אבל כעת עם כל מה שעברנו אין גם דרך לתקן...
והבחור החדש מבוגר ממני בשנים רבות, ותוך שבועיים מרגיש כבר קשר ומדבר איתי על חיבור ,וזורק משפטים מלחיצים נורא בכל מצב... וכשהערתי לו על זה שאני במקום אחר ואני רוצה להתקשר כי אני מרגישה ולא כי צריך כי הוא מצםה שאני אתקשר
הוא אמר שאנחנו באותו מקום שטוב לנו והוא רוצה שזה ימשך
היו לנו שיחות מאוד טובות על המון דברים שכשדיברתי עליהם עם האקס זה היה כשהיינו לפחות איזה שנה ביחד וכשכבר בדיעבד שנינו חשבנו ורצינו לחיות ביחד.
קשה לי להשלים עם זה שהקשר ההוא נגמר ואיך יכול להיות שיהיה טוב עם קשר אחר ואיזושהי הרגשת בגידה בעצמי, איך לא הצלחתי לחיות טוב את הקשר ההוא....
אני נורא מתוסכלת,בעיקר כי הבחור מקסים וגורם לי להרגיש נפלא
אבל מתקדם מבחינה נפשית למקומות מרחיקי לכת ואני ממש ממש לא שם
אני מרגישה קצת בוגדת...
בשניהם... למרות שאין כבר סיכוי או דרך להיות עם האקס...
עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתם בשלבים שונים של החיים
דורית כהן25/09/2011זוגית יקרה, קצת חסר לי שלא כתבת בת כמה את, וכמה זמן היית עם האהוב הראשון.
אבל מכיוון שציינת שהחבר החדש הוא מבוגר ממך ב"הרבה שנים" - אני מניחה שהוא נמצא בשלב אחר של החיים מכמה בחינות: ראשית הוא כנראה הגיע לקשר הזה כאשר הוא פנוי רגשית ומוכן ולהוט להתאהב, וזה מה שקרה לו. זה לגיטימי...לפעמים אנחנו כל כך צמאים כבר לאהבה אז אנחנו "נופלים" אליה (באנגלית זה יותר מדוייק...) כמו פרי בשל.
היבט אחר הוא השלב בחיים בו הוא נמצא. אם הוא מבוגר בהרבה ממך - הוא מן הסתם מחפש כבר קשר של התמסדות, על כן לא מפתיע שהוא כבר מעלה נושאים מסוג זה.
במקרה הוא נפל עלייך, ובמקרה את לא נמצאת בשני המקומות האלו. גם כי עדיין לא התאוששת רגשית ולא התפנית מן הקשר הקודם שלך, ואת עדיין מפנטזת על אפשרות החזרה אליו, אז אינך ממש בשלה או רעבה לקשר חדש, וגם אולי את צעירה מדי מבחינת התמסדות ונישואין.
אני מציעה שתיקחי את הזמן, תהיי נאמנה לרגשותייך ואל תתני לו להאיץ בך. היי אותנטית איתו. אם הוא מלחיץ אותך בנוגע לצורך שלו במחוייבות וב"תשומת לב" מצידך - אימרי לו את זאת. ותראי מה הוא עושה עם הפידבק הזה. עליו להבין שעוברים עלייך תהליכים אחרים מכפי שעוברים עליו.
אני מאמינה שכאשר תיפגשי במישהו שבאמת ידליק אותך - את תרגישי זאת. יתכן שהבחור הנוכחי הוא מה שנקרא - "ריבאונד" - שלב מעבר עד האהבה הרצינית הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני26/09/2011דורית היקרה,תודה רבה
אני בתחילת שנות ה20 החבר הראשון היינו שנה וחצי טובות חצי שנה גרועה
נפרדנו וחזרנו אחרי חודשיים ל4 חודשים מוזרים... כיביכול שנתיים וחצי
לא ביחד 8 חודשים כמעט ובנתק מיוזמתי כ4 חודשים
הבחור המדובר בתחילת שנות ה30 שלו ,בתחילה בגלל טעות תמימה לא ידעתי את גילו
והתחיל בינינו משהו נפלא ,ואני רוצה להאמין שזה קרה בגלל האנשים שאנו ולא "כי התאמנו באותו רגע..." (:
הוא מפרגן מראה תמיכה נחמד ממש בחור נפלא
בניגוד לאקס גם נותן לי תחושה שאני מאוד חשובה ורוצה לראות אותי
אני מנסה להאט אותו כי לא משנה מה הגיל שלו הדיבורים שלו הם לא הגיוניים בעליל לשבועיים של הכרות...
אני לא יודעת אם הוא ריבאונד... הוא מוצא חן בעייני
אבסורד מבחינתי שכשחבתי שהוא צעיר ב5 שנים הכל היה מעולה
למה הדברים צריכים להשתנות בגלל ההבדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)