צורך אל מול מציאות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צורך אל מול מציאות
    עומר
    30/09/2011

היי,
    אני בת 26, נשואה מזה חצי שנה לבחיר ליבי, יש בינינו אהבה גדולה.
    כבר כמה זמן שאנחנו מרגישים שאנחנו רוצים להיכנס להיריון, אבל תמיד נמצא מעלינו הצל של "אין לנו מספיק כסף לילד". וזה נכון, שנינו מרוויחים משכורות ממוצעות, גרים בשכירות, ובקושי בקושי מצליחים לחסוך כסף כל חודש, אם בכלל. אנחנו מנהלים יומן הוצאות כבר מספר חודשים, ובאמת שאנחנו מוציאים כסף רק שצריך.
    עוד כמה חודשים אני צריכה לקבל העלאה בשכר כתוצאה מסיום תואר, וזה איכשהו מרגיע אותנו, אבל גם לא כל כך....
    השאלה שלי היא, האם, למרות הרצון העז והצורך להיות הורים, עלינו להמתין עד שנחסוך כסף?
    אני טיפוס מאוד "פחדן" בנושא הכלכלי ומפחדת שאם נביא עכשיו ילד, ניכנס למינוסים ולא נצליח לחיות כמו שצריך, ואני ממש לא מדברת על לקנות דירה, זה משהו שהבנו שלא יקרה לפחות בכמה שנים הקרובות.
    מצד אחר, אני מאוד רוצה להיכנס להיריון..............

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צורך אל מול מציאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פותחת את השאלה לכולם

דורית כהן
    02/10/2011

א יקרה, מכיוון שאינני מרגישה שיש לי איזה ערך מוסף בנושא זה, אני מעבירה את השאלה שלך הלאה ופונה לשאר משתתפי ומנהלות הפורום שיתייחסו.
    בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך אל מול מציאות

עומר
    03/10/2011

דורית תודה, בכל מקרה אשמח לדעתך האישית.

אשמח להתייחסות משאר משתתפי הפורום, בעלי הניסיון וגם חסרי הניסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א-

בני
    04/10/2011

לדעתי זו גישה של סדריי עדיפויות,
    נראה שאצלכם החישוב הכלכלי גובר על הרצון להריון כי אתם חושבים שהוצאות על הילד בוודאי יבואו על חשבון רווחה כלכלית,
    מניסיון אני יכול לומר לך שההפך הוא הנכון, כלומר ברגע שאת נכנסת להתחייבות מסוימת אז ההכנסות שלך גדלים בהתאם,
    תשאלי כל איש מכירות כיצד הוא מייצר יותר הכנסות למוצר שלו, הם יגידו לך שהתחייבות בקניית המוצר גורמת להם לעבוד יותר יעיל מה שמביא אותם להרוויח הרבה יותר,
    אז נכון שעוגת התקציב תחולק אחרת כשיהיה ילד אבל אין סיבה שתכנסו למינוס רק בגלל הילד,
    -
    יש משפט ביהדות שחוויתי אותו על בשרי כמה פעמים, "בא תינוק וכיכר בידו" כלומר הוא מפרנס את עצמו, ויעידו על כך משפחות ברוכות ילדים שהבית שם מלא בכל טוב ולא חסר להם כלום, אז נכון שאת רואה משפחות ברוכות ילדים במצב עוני מחפיר, אבל רק שתדעי וגם זה מניסיון, שהעוני מגיע מהתנהלות לא נכונה של ההורים שגם אם היו להם 2ילדים הם לא היו מסתדרים,
    בקיצור חישוב כלכלי נטו אינו סיבה לדחיית הבאת ילדים לעולם,
    ואולי לא תביני את זה רק אחרי שיהיה לך ילד,
    גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכו על זה

יסמין
    11/10/2011

עם משכורות ממוצעות ועם להיות מחושבים אני חושבת שאפשר להסתדר. אולי לא הכי קל אבל שווה כל מאמץ. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל ילד המזל מגיע איתו

רבקה
    11/10/2011

אם את מרגישה שאת בשלה להביא ילד לעולם תלכי על זה הרי גם בעוד 5 שנים תגידי את אותו הדבר כל ילד מביא את המזל איתו החיים לא פשוטים לאמון הורים ומביאים ילד ועוד ילד זה לא קל כלכלית אבלללל שווה ביותר לי יש 4 ילדים בהצלחה לכל החלטה שלא תהיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו