זקוקה לעצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצות
    לירון דיין
    01/10/2011

שלום
    אני נשואה מזה כשנה לגבר שהיה גרוש + ילדה בת 11 מנישואין קודמים.
    בינינו הכל מעולה, הבעיה שהגרושה שלו (שחיה עם בן זוג) לא ממש מתה עלי ואף הסתכסכנו קצת לא מזמן. בזמן האחרון, רוב הפעמים שהילדה אצלנו היא ישנה אצלנו לילה אחד ויום אחרי גרושתו ממציאה תרוצים לקחת אותה כמו שיש לה ארוע או שבאים אורחים למחרת והיא למחרת צריכה לקחת אותה (אציין שהילדה אמורה להיות אצלנו חמישי - שישי ושבת אחת לשבועיים)ופעם בשבוע בחמישי.ומאז שהסתכסכנו זה המצב. רוב הזמן שבעלי מזכיר את שמי היא מקללת אותי,עושה הרבה דווקא על כל דבר קטן ומכל דבר עושה בלגן.למשל,בחג היינו עם הילדה אצל ההורים של בעלי,הילדה היתה אמורה לישון אצלנו וגם לישון אצלנו למחרת כשלמחרת היינו אמורים ללכת איתה להוריי לארוחה.פתאום גרושתו החליטה שהיא לוקחת אותה בערב אחרי ארוחת החג אצל ההורים של בעלי.בטענה שלמחרת מגיעים אליהם אורחים.(שלדעתי זה בגלל שהיא לא רוצה שהילדה תבוא איתנו להוריי)אני ממש מרגישה שהיא כל הזמן מנסה להרחיק ולסכסך בין כולם ומפחדת שבסוף תסיט אותה נגדי.אני תמיד בסדר עם הילדה ואוהבת אותה,אבל זה מצב לא קל.מה גם שלי אין ילדים.לא בא לי להיכנס לריב ומריבות עם גרושתו כי אין לי עניין איתה ולא בא לי להתערב ביניהם. עוד דוגמא, הילדה חגגה לא מזמן יומולדת בבית שלה עם חברות. וגרושתו אמרה לבעלי לבוא בלעדי.נורא נעלבתי מהעניין ובעלי בסוף לא הלך בגללי.
    עוד מעט בטח יתחילו לתכנן בת מצווה לילדה ואין לי מושג מה לעשות.ממש לא בא לי להיות חלק ולראות את גרושתו,הבחורה פשוט שונאת אותי ומקללת בלי סוף (לא ליד הילדה)..מה אני אמורה לעשות?אינני יכולה להכריח את בעלי לא לחגוג בת מצווה אך איזו מין צורה זו שלא אהיה??אני לא אדם שמעמיד פנים ויהיה נורא קשה אפילו לערב אחד להעמיד פנים שהכל טוב,מה גם שאין לי מושג אם הבחורה צפויה או לא.וכשאני לא מרגישה נוח ליד בנאדם רואים עלי ואני לא מסוגלת להיות צבועה
    מה עושים?אנא יעצו לי..והאם יש לה זכות לדרוש מבעלי שלא ניקח אותה איתנו לארוחה אצל הורי?
    אשמח מאוד לתגובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצות - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    02/10/2011

לירון יקרה,

צר לי שגרושתו של בן-זוגך מתנהלת באופן לא מכבד ולא מכובד. לא רק שהיא מקשה על כולם, כאשר גם כך המצב לא פשוט ובעיקר לילדה עצמה, אלא שבעתיד הקרוב, ככל שהילדה תתבגר, היא תתחיל להבין טוב יותר מה קורה סביבה וייתכן מאוד שלאור זאת היא תחליט "לבחור" צד כך שהקשר עם אמה עשוי להיפגע.
    לגבי זכויותיכם החוקיות אני חושבת שכדאי שתתייעצו עם עו"ד אשר יוכל לסייע הן בצד הזכויות והן מההיבט של מה אפשר ונכון לעשות הן בפן המשפטי והן מתוך ניסיונו במקרים אחרים ודומים.
    לגבי תחושותייך הקשות. ראשית, עשי כמיטב יכולתך להימנע מעימות כלשהו עימה או מאמירות לא מכבדות עליה ובוודאי שלא ליד הילדה. ככל שיהיה לך מגע מופחת עמה כן ייטב, בראש ובראשונה לך.
    אני משוכנעת כי חשבת על-כך שגם לבעלך לא פשוט ולא נעים, בלשון המעטה, כל המצב הזה והוא כנראה עושה ככל שביכולתו על-מנת למנוע או להקטין את כמות ועצמת החיכוכים ביניכם ובינה. זו כנראה גם אחת הסיבות לכך שהגברת מקבלת את הילדה בכל פעם שהיא דורשת או "צריכה" אותה מסיבה זו או אחרת. בעלך מנסה בכל מאודו לתת לך תחושה שהוא ב"צד שלך" ולכן הוא גם לא לקח חלק במסיבת יום ההולדת של בתו בבית גרושתו, כאשר נאסר עלייך לבוא לשם.
    לגבי מסיבת בת המצווה. אני מניחה שכאן פני הדברים מעט שונים. ראשית מדובר על אירוע בסדר גודל שונה בהשוואה לכל יום הולדת אחר. שנית, האירוע בוודאי ייערך במקום ניטראלי ולא בביתה של הגרושה כך שהיא לא תוכל שלא לאפשר לך להשתתף באירוע עצמו (וגם אם היא תנסה היא עדיין לא תוכל למנוע ממך להיות שם לצד בעלך והילדה). האירוע, ככל אירוע, יהיה בוודאי עם מספר משתתפים כזה שיאפשר לך לא לפגוש אותה יותר מידי וכאשר זה יקרה התעלמי. את לא צריכה להיות נחמדה אליה או צבועה, כדברייך, רק כי צריך. מה שצריך הוא שאירוע יעבור בשלום מבחינת התקריות ביניכם ובל נשכח שכולם בוודאי יתנו כתף לטובת אושרה של הילדה וזה מה שבאמת חשוב.
    תקופת החגים, למרות אורכה, מסתיימת בסופו של דבר ואפילו חולפת די מהר. נסי להתאזר בסבלנות ובסובלנות בתקופה זו ראשית למענך וגם למען בעלך וילדה. אני משוכנעת שבעלך יעריך את התנהלותך המכבדת ויוקיר לך תודה על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו