מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תקשורתגדעון03/10/2011
שלום.
אני נשוי + ילד מתבגר אחד .
אבקש להתיעץ בנושא תקשורת שיש לי עם אשתי .
לאורך כל חיינו המשותפים בכל פעם שאני פונה אליה בבעיה אישית שקשורה גם אליה או לילד בבית שמפריעה לי היא מקשיבה לי לא עונה מייד ואינני יודע האם היא מבינה / מסכימה / לא מבינה / לא מסכימה / מה דעתה , פשוט קיימת שתיקה ולכן אני מבקש שתחשוב ותתן לי תשובה תוך יום יומיים איך היא מסכימה או מציעה לפתור את הבעיה .
המענין שכשהיא מגיעה עם בעיה שמפריעה לה היא יודעת ליזום שיחה ורוצה לקבל תשובה .
בקצור לאחר מספר ימים היא לא חוזרת עם תשובה ופשוט מתעלמת מאותה שיחה אולי בתקוה ששכחתי , אולי בגישה של כלב נובח לא נושך , ממש לא יודע .
מה המלצתכם לשנות את המצב .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת - תגובה
מוניקה הרשקוביץ03/10/2011שחר יקר,
תקשורת פתוחה, כנה ואמיתית הינה אחד מהיסודות המהותיים בכל מערכת קשרים על אחת כמה וכמה בקשר זוגי. חשוב שכל אחד מבני-הזוג יחוש שהוא יכול לומר את אשר על ליבו, גם כאשר משהו מפריע/מעיק וגם כאשר מרגישים צורך עז לשתף במשהו שמח/מרגש. השיח הזוגי הזה מפרה ומעשיר את הקשר ומבטיח שלווה נפשית והבנה הדדית בין בני הזוג. כמובן שזה נכון כאשר באמת מתקיים שיח זוגי, כלומר, כאשר שני בני-הזוג מביעים את דעותיהם הכנות בחופשיות וזוכים לקבל מענה אמיתי על הנאמר, על אחת כמה וכמה כאשר עומדת על הפרק סוגיה שיש להתייחס אליה, כמו במקרים שאתה העלאת בפנייתך.
אשתך יצרה מעין דפוס פעולה זוגי, בו אתה אומר את אשר על ליבך והיא אינה מגיבה כלל. לא מייד וגם לא בשלב מאוחר יותר. היא הרגילה אותך להתנהלות הזו לאורך השנים ומאחר ואינך "שובר" את הדפוס הנ"ל, באיזשהו אופן, היא מקבלת תחושה שזה בסדר מבחינתך רק "להוציא קיטור" ולא לקבל מענה כלשהו, שלא לדבר על מענה ראוי או הולם, לתחושותיך ולדברים אשר מפריעים לך. במקביל לדפוס הזה היא יצרה דפוס פעולה נוסף, שגם אליו היא הרגילה אותך, שבו היא מעלה סוגיה ודורשת מענה. כלומר, היא בהחלט ניחנה ביכולת לשוחח ולשתף אולם היא "משתמשת" ביכולת זו רק כאשר הדבר נוח לה ומעניין אותה. כאשר הדברים לא מפריעים לה היא פשוט לא מגיבה כלל.
על-מנת לשנות את ההתנהלות התקשורתית הלקויה המתנהלת בביתכם אני רואה שתי אפשרויות. האחת, שאתה תיזום שיחה בנושא ותאמר לה את אשר על ליבך. אתה הרי מכיר אותה היטב, נסה לעשות שימוש במילים ובביטויים אשר "ילחצו על הכפתורים הנכונים אצלה" כך שהיא תחוש צורך להגיב. במילים אחרות, תאמר לה, באופן שאינו משתמע לשתי פנים, שמאוד לא נעים לך שהיא בוחרת להתעלם ממצוקותיך וכי אתה חש לבד בתוך ה"יחד" בכל פעם שזה קורה, מאחר ואז נוצר מצב בו אתה נאלץ להתמודד לבדך עם הדברים אשר מפריעים לך או לחילופין, שהדברים נשארים כמו שהם ואתה מוצא את עצמך ממשיך לחיות עם העניינים הלא פתורים בחייך.
האפשרות השנייה היא לפנות לאיש מקצוע אשר יוכל לסייע לכם לשפר את התקשורת הזוגית ביניכם. איש מקצוע אשר יוכל לתת בידיכם כלים מעשיים להתמודדות נכונה עם הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)