בעיה....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה....
    אלמוני
    04/10/2011

שלום אני בן 36 נשוי מזה 8 שנים יש לנו ילד בן 7.יש לי בעיה מאד גדולה. אחרי שהתחתנו גיליתי מאשתי שהיא לא מאוהבת בי כל כך כמו שחשבתי גם לא כל כך נמשכת אליי. הסקס ביננו לא קורה הרבה בכלל אני לא לוחץ ומבין אותה. אך זה מאד קשה לי לחיות עם הידיעה שלא אוהבים אותי. מה שקורה שאני מנסה בכל דרך אפשרית להגיע אליה ולהיות הבעל המושלם....אני מרצה אותה בכסף בקניות בכל דבר אפשרי מחמיא לה המון .היא פשוט טוענת שאם לא היה הקטע של הסקס והמשיכה היחסים ביננו היו מושלמים . אנחנו חברים מאד טובים וככל שהיא מתנהגת בצורה הזאת אני רוצה אותה יותר...מה שכמובן מפריע לה כי היא מתלוננת שאין לי ביטחון עצמי ואין לי חיים משל עצמי ומאד מרתיע אותה שכל החיים שלי סביבה וסביב הבית. היא אשה שיש לה המון חברות היא יוצאת לבלות איתן ולמרות שמפריע לי אני מאפשר לה כדי שיהיה לה טוב. ועדיין היא לא מסופקת כי מבחינתה היא חיה ללא אהבה... אני ממש לא רוצה להתגרש...ולהרוס משפחה הילד שלי מאד קשור אליי. ואני גם לא יכול להשתנות כמו שהיא רוצה ....היא טוענת שאם אני אצא עם חברים ויפסיק לומר לה שאני לא יכול בלעדיה זה יעשה לה משהו . היא לא נמשכת אליי בגלל האופי שלי שאני בעל טוב מידי ומרצה מידי. איך אוכל לשנות את זה אם זה קורה לי בגלל האדישות שלה ? אם זה קורה לי בגלל שהיא זאת שמורידה לי את הביטחון אין גרוע מזה שאשה אומרת לבעלה בפנים שהיא לא כל כך אוהבת ולא כל כך נמשכת זה עושה אתה פעולה הפוכה......הלכנו מידי פעם לייעוץ זוגי וזה לא בדיוק עזר. השאלה היא האם אני צריך ללכת לבד לטיפול? או שהיא זאת שאמורה ללכת ? מהצד שלי אני חושב שהיא זאת שצריכה טיפול הרי יש לה את כל מה שאשה אחרת הייתה רוצה אני לא מבין למה היא לא מעריכה אותי ? למה היא לוקחת אותי כמובן מאליו??? אני לא מסוג בן אדם כזה שיתנהג לאשה באדישות כדי לזכות באהבה .למה להתנהג לא בטבעיות? אני רוצה להיות כמו שאני ולקבל אהבה כמו כל אחד...האם היא תוכל ללמוד לאהוב אותי? היא טוענת שהיא אוהבת אותי אבל לא בעוצמות אלא כאבא לילד שלנו שאני מאד יקר לה אבל מן מהסתם זה לא מספיק.....
    אשמח לייעוץ ...
    תודה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה.... - תגובה

עדי בדיחי
    04/10/2011

הי אלמוני וערב טוב,

העלת מספר דברים וכולם חשובים. הדבר הראשון הוא אתה- החיים שלך, האינדיבידואל שלך, הזהות שלך. עבור אשתך כנראה התמונה מורכבת מכך שאתה ללא זהות יחודית משלך, ז"א אתה בעלה ואבא לילד שלה, שלכם, אבל- אתה כאדם יותר מעניין אותה. בד בבד התמונה מציירת "כאילו" אתה תלותי בה, שהרי אין לך את הזהות הזאת שלך, אתה כרוך אחריה, מחזר אחריה, מרצה אותה בקניות, ורק מחפש את תשומת ליבה. זה מצב שמצייר אותך תלותי בה, ניזון רק ממנה. עבור הצד השני, עבורה, זה עלול להיות מצב מאוד מלחיץ- לדעת שמישהו אחר כל הזמן מחפש אותי ואת תשומת הלב שלי ונהיה טוטאלי וכמעט אובססיבי אליי. ארצה רק לברוח ממצב כזה, כי זה מצב חונק. אז יש אותה, ואת העולם שלה והחברות שלה ואת זה היא רוצה לשמר- עבור הזהות האישית שלה. היא אומרת לך בפשטות- הייתי רוצה שגם לך יהיו חיים כאלה. זה לא אומר שלא תנהג בטבעיות אלא שחייך לא יהיו מורכבים רק ממנה, ובצדק. אני יכולהל הבין את ההרגשה שלה. אף אדם (בריא בנפשו) לא היה רוצה שאדם אחר יתלה סביבו, גם אם זה לא לגמרי אלא רק מצטייר ככה מהמצב. זה דבר אחד.

נקודה נוספת חשובה שהעלת היא עינין המשיכה. העינין הזה להערכתי קשור מאוד (ואצל נשים זה "מאוד מאוד") לאותה התנהגות שתארתי בפיסקה הקודמת. כשאתה מובן לה, זמין לה, כל הזמן שם וכרוך סביבה במתנות, בכסף, ב"אני אוהב אותך"- עד כמה אתה אטרקטיבי עבורה? אז אני לא ממליצה להיות מלאכותי עם הגב אליה ולהתייחס אליה באדישות אבל מצד אחד- לפתח חיים לצידה, שהם ר-ק שלך. ברגע שהיא לא תחווה אותך כ"כ כרוך אחריה ואת זה היא אומרת לך במפורש- היא תרצה יותר.

אם כל זה לא יעזור לתקופה (חודשיים למשל) שבה תהיה עקבי אחרי הגישה הזאת ותוכיח לה שאתה אדם בזכות עצמך- רק אז תפנה לאיש מקצוע, עבורך, ואח"כ תבחן את המצב (אצל איש מקצוע ניתן לקבל כלים יותר נקודתיים).

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אלמוני
    04/10/2011

אני מודה לך מאד. זה יהיה קצת קשה כי הדחייה שלה גורמת לי לרצות עוד ועוד... יש על מה לעבוד :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבוד על עצמך למען הקשר הזה

עדי בדיחי
    04/10/2011

הי שוב,

תחשוב על המשוואה הבאה: ככל שאתה מתקרב ומרצה אותה יותר- ככה היא נסוגה ונרתעת יותר. ככל שתישאר במקום, תעשה צעד לאחור ותוריד את מינון הקומפלימנטים (עד כמה שזה אבסורדי) היא תחפש את זה יותר. תעשה ניסיון לשבוע- ותראה מה קורה. אבל העבודה הרצינית היא לא עליה- היא עליך! אתה חייב להיות חזק. אחרת זה ילך שוב לכיוון שלילי. תן לזה צ'אנס אמיתי. בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו