מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפני חתונהאריאל06/10/2011
שלום
אנחנו בני 29 ו27 יוצאים כבר 3 שנים גרים ביחד כבר שנתיים ועומדים להנשא
אני רגיל לדאוג לעצמי מגיל צבא...עבדתי לפני תחילת הלימודים בחול וחסכתי סכום לא מבוטל של כסף ממנו אני חי כיום וכן עובד 75% משרה מתקיים מכספי ואף חוסך. בקיצור - אני אדם מאוד עצמאי,נראה טוב, מוקף חברים וכן.. אני בהחלט חושב שבסהכ אני אדם חיובי שדי הצליח עד כה בחיים
חברתי - אותה הכרתי במסיבה אצל חבר - גרה בצפון והגיע לאוניברסיטה ישירות מהצבא...בסהכ מדובר בבנאדם מאוד איכותי ואני אוהב אותה מאוד.
הבעיה מתחילה בריטואל הקבוע והמוכר של גבר ואישה שחשבתי שלא יגיע לביתי שלי
אנחנו לפני חתונה (אמורים להנשא בעוד כ4 חודשים) ולאחרונה שמתי לב שהיא החלה להתייחס אלי "כמו שרואים בסרטים"
מין יחס שנשים מעניקות לבעליהן בבדיחות או בסדרות קומיות - כאילו הגבר הוא סוג של נאנדרטל, תפקידו לרצות את האישה וכמובן שרצון האישה הוא הקובע אחרת יסבול הגבר מ"פרצופים" או חוסר יחס מצד האישה... אני מקווה שהבנת את כוונתי...
אני נתקל בסיטואציות בהן חברתי מדברת אלי שלא בכבוד - ומתייחסת אלי כאילו שהיא "תפסה" אותי ושמכאן היא הנותנת את הטון בקשר.
אני מודע ומכיר את ההבדלים הפיסיולוגים והנפשיים הקיימים בין גברים לנשים.. אך חושב ומאמין בכל לב כי נישואין וזוגיות הינן שותפות לכל דבר ועניין (כלכלית, חברית, וכו) אין דבר כזה שמישהו יתן את הטון בקשר, יכול להיות שהיום אני אחליט ומחר היא - אבל בטח שלא לקבל יחס של "תפסתי אותך ואני השולטת כאן"
בתור אחד שבהחלט קנאי לעצמאותו ולא מתבייש לומר זאת - חושב שמגיע לי יחס מכבד ואוהב
אני מוצא את עצמי פשוט "מחרים" אותה.. לא מדבר איתה ימים, לא מנסה להתקרב אין מה לדבר על יחסי מין, פשוט נסגר בפניה באופן טוטאלי. יוצא שאני הוא זה שעושה "פרצופים" כעבור יופ או יומיים משלימים וחוזר חלילה וכך המצב כבר תקופה של מס חודשים.
אני לא מוכן לקבל את היחס החדש לו אני זוכה ואני על סף ביטול החתונה.
מה עושים במצב כזה ? אני לא ממש רוצה לאבד אותה אבל גם ממש לא רוצה להביא את עצמי לחיים של מרמור תמידי.
תודה רבה.
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני חתונה - לעצור ולדבר
עדי בדיחי07/10/2011אריאל שלום,
אתה מתאר סיפור של "כדור שלג"- זה מתחיל בתפיסות שונות ונגמר בכך שאתה שוקל ביטול חתונה- ולא סתם. אתה אכן מזהה משהו שיכול להוות בעיה בהמשך. אתה נעלב בעיקר מהיחס לו אתה זוכה, ונשאלת השאלה- האם לפני ההשלמה ביניכם לאחר כל ריב כזה- מגיעה שיחת הבהרה- למה נפגעתי, מה עשית שגרם לי להינעל, מה קורה לי שגורם לי לא לרצות לקיים יחסים וכו'. אם היא תבין שזה מגיע עד כדי ביטול חתונה, ההתייחסות שלה גם תהיה שונה.
סיכוי טוב שהיא גדלה על הריטואל הזה שאתה מתאר, אך לך יש כאן בחירה מאוד ברורה האם אתה הולך ומקבל את זה וזורם עם זה- מה שלא נראה, או שאתה שם גבול ועוצר את הכל ואומר- רגע. צריך לעשות סדר ולשים הכל (הכל) על השולחן. היא צריכה להבין מה התחושות שלך ובמילה אחת- התחושה הנוכחית שלך, של הינעלות, וחשיבה מחודשת על יעילות הנישואין - מדליקות נורות אדומות מהבהבות. חשוב לעצור הכל ולדבר איתה. לדבר, להגיע לחוזה חדש ביניכם ולהסדרים ברורים יותר. זה נשמע מאוד טכני אבל לפעמים עריכת החוזה הזאת מחזיקה שנים של זוגיות טובה ושלווה יותר.
סביר יהיה גם לא לקחת את זה לקיצוניות שניה- צריך לקחת בחשבון שאם תהיה הורים בע"ה, והיא תרוויח פחות ותהיה יותר עם הילדים- זה כמובן חלק מאותה שותפות עליה דיברת. ז"א לא מדובר בכסף נטו או בכסף קונקרטי. חשוב שתציג בפניה את עינין השותפות ולאו דווקא לקרוא לו בשמות. חשוב מעבר לזה להציג את היחס שלה- איך אתה תופס אותו בחוויה שלך, ולהבהיר לה שהעובדה שיש טבעת על ידה עדיין לא אומרת שהכל יהיה חלק ומאושר. יש דברים שצריכים להבהיר לפני הנישואין, חשוב שתעשה את זה ממש עכשיו. בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)