מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נמאס לי להיות קורבן מרירנ.ל06/10/2011
שלום רב,
נשואה 7 שנים ואם לשתי בנות (3.5 ו-5 חודשים).
בעלי הוא טיפוס שתלטן, והרבה פעמים דברים רבים בנישואין שלנו הולכים על פי חלילו.
אני לא כזו "לולב",אבל הרבה פעמים, בגלל שאני לא יודעת איך להגיב (הוא מוציא ממני פעמים רבות את תגובת הילדה המבוהלת) אני נאלמת דום ולא מגיבה, ואחר כך עושה מאחורי הגב, ובכלל נוקטת בשיטת הפאסיב-אגרסיב.
כך למשל-אם הוא בוחר לראות רק טלוויזיה שהוא אוהב, אני פעמים רבות נרדמת מול הטלויזיה , קוראת עיתון או הולכת לישון מוקדם.
בקיצור, יש לי עסק עצמאי כבר 7 שנים, ושנים רבות בעלי פ]רנס את הבית, גם במחיר עבודה במקומות שהוא לא אוהב ממש. אבל אני דאגתי לילדה, כי הוא חזר מאוחר הביתה, וגם הייתי איתה בשבת, כשהוא היה נרדם עד אמצע היום. בעסק שלי, כמעט ולא קרו חודשים שלא העברתי כלל כסף. תמיד היה 1500-3000 שח והיו אף שנים של סכומים יותר משמעותים שהיוו משכורת שנייה.
עכשיו כבר חצי שנה הוא אינו עובד, ועלימוטל לפרנס את הבית, כי הוא פרנס שנים, וכי לי יש עסק. אז הוא מצפה ממני גם לחפש לקוחות (קושי שהיה לי כל השנים, והוא אמר לי שיעזוראך לא עושה זאת), גם לעבוד על אלו הקיימים, וכמובן, כל זאת, עם לטפל בתינוקת בת 5 חודשים שלא ישנה הרבה בלילה. והלחץ עלי לא מפסיק.
בתקופה שהוא פרנס, הוא בא בטענות- כמה את מעבירה? ועכשיו הוא לוחץ- תמצאי עוד לקוחות כי אין מה לאכול בבית.
עכשיו ההורים שלי נסעו לחודשיים לחול וביום שהם מטפלים בקטנה, הוא אמר שיעזור ולא עוזר. אז אמרתי לו, והוא אמר נראה.
בקיצור, הוא מנסה לקדם מיזם הייטקשלו ועוד כמה רעיונות, ולא מביא גרוש הביתה אף לוקח כסף כדי לממן כל מיני דברים. הוא מאוד שקול כלכלית, אבל הלחץ הזה הכלכלי עלי, עושה לי לא טוב. אני מתרחקת ממנו, עייפהנורא ובעיקר נמאס לי
נמאס לי מהלחץ שלו עלי, ונמאס לי להיות מרירה.
אני יודעת שאני צריכה לדבר, אבל אני לאמוצאת את המילים, כי הוא יגיד לי,ואף אמר- אני פרנסתי את הבית שנים. עכשיו תורך. אבלכשהוא פרנס, זה רק מה שעשה. הואלא טיפל גם בניקיון שלהבית ו גם בילדות (פיטרנו את העוזרת. הוא הבטיח לעזורלנקות,אך לא עושה זאת, ואני מבטלת ימי עבודה פעמיים בחודש כדי לנקות. הוא אמרלי שננקה יחד ביום שישי, אך זה בלתי אפשרי עם תינוקת, משך גן קצר ובפועל לא קורה).
נמאס להיות מרירה. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשליטתך לצאת מהתפקיד הזה
עדי בדיחי08/10/2011שלום נ.ל וחתימה טובה,
נראה כי את מספיק מודעת לעצמך להבין ולברור איפה את מגיבה מתוך קשיים שלך ובאיזה אופן (למשל פאסיב אגרסיב שהיא צורת תקשורת פחות רצויה..), כל עינין חלוקת המטלות הוא נושא אצלכם- גידול הילדה אל מול הפרנסה ויש תחושה ש"אחד זורק על השני" במקום לנסות להסתכל על הכל כמכלול. אם את היית המפרנסת, והוא היה מגדל את הילדה- עדיין מדובר בחלוקת מטלות הגיונית..
ממה שעולה מהודעתך נראה כי יש צורך לקבל איזשהו יעוץ לניהול כלכלי של הכל- הבית והעסק. ידוע שיש גורמים שיכולים לסייע בעסקים קטנים, לרבות שיווק וכו'- השאלה היא עד כמה את מעוניינת. שאלה גדולה יותר היא עד כמה באמת הנושא הכלכלי הוא הנושא כאן או שמא מדובר בבעיה עמוקה יותר, שמתבטאת בטריגר שנקרא פרנסה. פרנסה יכולה להוסיף ולהעיב, אך נראה כי מפריעים לך עוד דברים מתחת לפני השטח. בהרבה בתים (וגם בכתובה..) הגבר לוקח על עצמו את עול הפרנסה, ובהרבה בתים אחרים חלוקת המטלות היא אחרת.
את לא מוצאת את המילים וחשוב שלפני שבכלל תיגשי לעיניין מחדש, תנסחי עם עצמך (או תסתייעי בגורם אחר חיצוני) את הבעיה. את מה שמפריע. ואיך מבחינתך את תהיי רגועה- איזה פיתרון להנחתך יהיה הכי טוב לך. במקביל ובהמשך את תהיי חייבת איכשהו להעביר אליו את המסר- מה את מרגישה ומה את חווה. כי כשאין תקשורת אז בהחלט יש פאסיב אגרסיב... - וזה משהו שאת צריכה לעבוד עליו. כי לצד השני לקבל את צורת התקשורת הזאת קשה מאוד, וזה גורם לבעיה כפולה- הוא שואל את עצמו מה קורה איתך ולמה את מתנהגת ככה, וגם אין תקשורת רגילה, רציפה ויומיומית- כי הכל מתנקז להתנהגות הלא מילולית שלך ולמעשה בשלבים כאלה "אין עם מי לדבר". הכדור הזה הולך ונערם, עד שהאהבה כבר לא מספיקה להכיל את כל הקשיים.. אז לפני שזה מגיע לשם, חשוב שתקבלי כלים איך כן לדעת ולגשת עם ניסוח מתאים של מה את מרגישה, ואיך להמשיך משם. הבחירה היא שלך אם להמשיך להיות קורבן שלא מדבר את המילים ורק מתנהג את התחושה, או לצאת מהתפקיד הזה ולהיות נאמנה לצרכים שלך ולרגשות שלך, ובכך להפוך לאשה פחות מרירה שעומדת על מה שחשוב לה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)