מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הערות שליליות בשוטףרבקה10/10/2011
שלום אני נשואה 7 שנים מאוד מפריע לי כל הזמן יש ביקורת מבעלי אני עובדת מטפלת בבנות וכמובן בבית יש אין סוף דברים הרוב עליי ומידי פעם בעלי שוטף את הבית רק כשאנחנו מדברים אם אנחנו ברוגז הוא לא מזיז פירור ואז הוא לא רוצה שאני יכין לא קפה ולא להכין לא אוכל לעבודה ולא אוכל בבית פתאום {זה מפריע לי מהבחינה שהוא מתנהג כמו ילד קטן }ולאחר שיש מתח ביננו הוא מסוגל להעיר אותי באמצע הלילה לחיבוק ומבקש תנשקי אותי את חסרה לי אני צריך אשה בבית את כל הזמן עייפה {מין הסתם כשאת שומעת תמיד הערות שליליות כמו אך נפלתי בנישואין האלה וגם הראשונים היו לא טובים כל הזמן רק לא טוב ולא טוב אדם שלילי במקום לומר יש לי אשה צעירה ושתי בנות מקסימות והכל בסדר אז ההפך אני שומעת מימנו {הוא גדול מימני בעשר שנים}אני עייפה מכל המתלות שאני עושה בבית וזה לא קל עובדת יום שלם ועוד לשמוע את הקישקושים של בעלי אז נפשית אני עייפה מה עליי לעשות?דרך אגב הדבר היחיד שמחזיק אותי שאני אוהבת אותו מאוד ......דוגמא ישבנו כל המשפחה שלי ואחותי אמרה איזה מעייף רק לדעת אך אני אם הבנות עבודה בית כביסות קניות בישולים אפיה חוגים וכל יום לכבס שתי מכונות ולקפל שניים אזזזזז בעלי אומר לאחותי אל תאמיני לרבקה היא עושה את פעם בשבוע {ביננו הלוואי שהייתי עושה את זה פעם בשבוע}הוא אוהב להקטין אותי על יד אנשים לא תמיד תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערות שליליות בשוטף - תגובה
מוניקה הרשקוביץ10/10/2011רבקה יקרה,
נראה שלמרות גילו המבוגר (יותר) של בעלך, את היא האדם הבוגר והאחראי בבית. את דואגת לכל המטלות השוטפות בבית וממלאת את כל מחסורם הגשמי והנפשי של כל בני-הבית. אם היית זוכה להערכה על מאמצייך מבעלך זה היה יכול למלא אותך, מעין שכר עבור כל עמלך. בנוסף, אם היית זוכה לסיוע ממנו במטלות השוטפות בבית, כמו שראוי שיהיה (שהרי מוסד נישואין אמור להיות מוסד שיתופי ושוויוני) היית חשה הקלה פיסית, מה שבהכרח היה משפיע לטובה על עייפותך, כמו גם, תחושה נפשית טובה, שהרי השיתוף הפיסי והעזרה מביעים למעשה הערכה ורצון של חלוקה בנטל, רצון להיות שותף מלא, מה שהיה מביא לקרבה נפשית ביניכם. במקום כל זאת, לא רק שבעלך אינו לוקח (לרוב) חלק במטלות השוטפות אלא שהוא גם אינו מעריך את מאמצייך, מתלונן בפנייך, מתבצר במעין "ברוגז" ואף מקטין אותך, כפי שכתבת, בפני אנשים אחרים. לאור התנהלותו זאת, עייפותך הן הפיסית והן הנפשית, כמו גם הצורך שלך להתרחק ממנו נפשית ופיסית, ברורים לחלוטין.
מאחר וציינת בדברייך שהוא מתנהג כמו ילד קטן ובנוסף, לאורך פנייתך, נתת לא מעט דוגמאות לדבריו ולהתנהלותו אני מציעה, וזאת על-מנת לגרום לו להתנהל בהתאם לציפיותייך, שאת תתאימי את עצמך להתנהלותו ה"רגילה" וזו תהייה נקודת המוצא שלך. כלומר, על-מנת להניע אותו לפעול בהתאם לרצונותייך ולצרכייך התייחסי אליו כאילו באמת היה ילד. הרעיפי עליו אהבה, חיבה, הערכה ומחמאות ובה בעת בקשי ממנו לעשות דבר זה או אחר. ציינת כי הוא מוכן לשטוף את הבית כאשר אתם מדברים ולעומת זאת כאשר אתם "ברוגז" הוא אינו עוזר כלל. מאחר וכולנו מגיבים טוב יותר לחום ואהבה מאשר לביקורת וכעסים, על אחת וכמה ילדים (ולבעלך יש צורך במנות גדושות מהנ"ל והוא אף מעיר אותך באישון ליל על-מנת לזכות בכך), אני מאמינה שאם תתנהלי מולו בחום הוא יהיה מעוניין לרצות אותך וזאת על-מנת לזכות בעד ועוד מהחום והאהבה הזו. גם אם את חשה שיהיה לך קשה לעשות זאת, בהתחלה, מאחר ואת היא הבוגר האחראי בבית, יהיה עלייך לקחת נשימה עמוקה ולעשות שינוי בהתנהלותך. אני מאמינה כי לאורך זמן תחושי בשינוי משמעותי בהתנהלותו כתוצאה מכך. כך, לאט לאט, תיצרי שינוי בהתנהלות השוטפת של הבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)