איך פותרים את העינין?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך פותרים את העינין?
    מעין
    16/10/2011

אני ובעלי נישואים 3 שנים.אנחנו מגיל 30פלוס אני אוהבת אותו מאוד רק שהוא מאוד עצלן הוא אוהב להשאר ער עד מאוחר ולקום מאוחר.בעבודה כמובן אוהבים אותו ויודעים שהוא מאחר תמיד..הוא היה ילד כזה תמיד.אמא שלו מספרת שהוא אפילו היה מאחר ללימודים היה מתעורר מאוחר מתארגן לאט וכל דבר אצו היה לאט.אמא שלו הייתה עושה הכל בשבילו.היא לא רצתה לרייב איתו היא הייתה נהנת לעשות הכל למענו..אפילו שהינו יוצאים היא הייתה עושה בשבילו קניות מנקה את החדר שלו ועוד..היום שאנחנו נישואים היא מתוך החיים שלי יתר על המידה היא צריכה לדעת הכל לעשות בשבילו הכל ואם אנחנו יוצאים היא צרכה לדעת מה קנינו או באיזה מסעדה אכלנו..זה מאוד מפריע לי כמובן שבעלי יודע וחושב שאין מה לעשות שזאת אמא שלו ואי אפשר לשנות אותה ואיתו כמובן תמיד אני רבה בעניין הוא אומר שהוא ישתנה אבל הוא לא אני ממש לא מבינה את העניין הזה של העצלנות
    מה אפשר לעשות כדי שהוא יבין שזה מאוד מעצבן אותי?האם אדם עצן יכול להשתנות?ומה אפשר לעשות אם אמא שלו שהיא כל יום מתוך החיים שלי בלי רגע של נחת מצידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך פותרים את העינין?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הופכים זאת למשימה שהוא יגדיר אותה

דורית כהן
    17/10/2011

יערה היקרה, אפשר לגמרי להבין עד כמה תופעות כאלו מפריעות לך, וההתנתקות מסינורה של האמא היא אחד הצעדים הראשונים שצריך לעשות בזוגיות.
    אני מציעה להעלות את הנושא הזה בשיחה. אבל יש משהו מאוד חשוב: לדעתי עד כה הנושאעלה כל פעם שקרה משהו בכיוון הזה שעיצבן אותך. במקרה כזה לא נעים לו לשמוע את הקיטורים והתלונות שלך עליו ועל אמא שלו - והשיחה לא מקדמת שום מקום.
    לכן צריך לעשות שיחה כזאת באווירה נעימה. מתוכננת.
    חשוב שלא תגידי לו מה לעשות! אל תתני לו הוראות. תשאלי שאלות: מה הוא חושב על ההתנהגויות האלו של אמא? מה הוא היה מרגיש אילו אמא שלך היתה עושה זאת? אלו שאלות שמכוונות לחשיבה רגשית,שהוא אינו רגיל אליה, כך אני מניחה.
    אפשרי לו לענות על השאלות. להשקיע בכך מחשבה. כי אם את תהיי זו שתגיד את התשובות במקומו - הוא לא ירצה לבצע א השינוי. אני מאמינה שאם הוא יגיע למסקנות בעצמו - הוא גם יבצע אותן הלכה למעשה.
    גברים נענים לאתגר של משימה - הציבי לו זאת בתור משימה לפתרון, שאם הוא יבצע אותה זה יעצים אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו