מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום כתבתי פה בעברפוחדת16/10/2011
שלום
כבר כתבתי פה בעבר, אני גרושה בת 30. לא יודעת למה זה כל הזמן חוזר אליי, אבל מאז שהתגרשתי אני ממש לא מסתדרת בזוגיות, כלומר אני יוצאת וכו אבל לא מוצאת אף אחד שמתאים לי ואני ממש מיואשת מזה אני לא יודעת אבל כאילו כל הביטחון שלי אבד בנישואין הכושלים האלה ואין לי מושג איך להרגיש טוב שוב..
האם יש לכם עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למודאגת
Eldar16/10/2011דבר ראשון אל תהיי כל כך מודאגת....בסוף דברים מסתדרים, למרות שלא תמיד זה נראה כך.
אני לא יודע הרבה פרטים עליך, אבל ככל שתבואי לקשר חדש יותר פתוחה להכרות פחות חוששת, בלי משקעים מהעבר ויותר רצון להכיר את תכירי.
לדעתי כרגע את יותר בוררת מאשר מנסה להיכנס לזוגיות.
לגבי הביטחון העצמי, תעבדי עליו, תראי מה מכשיל אותך, מה גורם לך להיכשל בכניסה לזוגיות, תאמיני בעצמך.
אבל הכי חשוב שתשתחררי ממשקעי העבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
מודאגת17/10/2011אני באמת מצליחה ברוב הדברים פרט לזה ..איפה ניתן למצוא הדרכה בתחום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה לדייטים או אינטימיות רגשית
דורית כהן17/10/2011אם יש לך קושי בנושא של יציאה לדייטים - חפשי יועצי דייטינג באינטרנט.
אם הקושי הוא בבניית מערכת יחסים בתחילת הקשר ושם את מרגישה שאת מפקששת והקשר ניתק מהר ולא מתרומם - אז עלייך לעבוד יותר בכיוון של טיפול פסיכולוגי פרטני, עם דגש על אינטימיות רגשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויות קטנות של הצלחה
דורית כהן17/10/2011שלום למודאגת!
בהמשך לתשובה היפה של אלדר, ברצוני לכוון אותךעוד קצת.
בשנים האחרונות הצטברו אצלך רק חוויות של כשלון בתחום היחסים, והדימוי העצמי שלך נבנה בהתאם,בתחום הזה.
אנא, בידקי עם עצמך: האם יש תחום בחיים שלך שבו את מרגישה מצליחה יותר?
למשל קריירה? למשל חברויות עם אנשים? יחסים עם המשפחה הגרעינית שלך?
אם תמצאי תחום כזה תראי שצברת בו חוויות של הצלחה. זה מה שיוצר את הבטחון העצמי.
השאלה היא איך צוברים חוויות של הצלחה בתחום ההיכרויות?
למשל ע"י הגדרה מדוייקת יותר מה נחשב בעינייך להצלחה?
למשל מכסה מסויימת של יציאות לדייטים שאת עומדת בה, מתוך הנחת היסוד שככל שיוצאים ליותר דייטים - את מגדילה את הסיכוי שלך לפגוש מישהו מתאים.
למשל - לפתח דרך שתעזור לך ליהנות מן הדייט עצמו, אפילו אם הפרטנר לא מוצא חן בעינייך במיוחד. להצליח לנהל שיחה עם הבן אדם, להציב לעצמך משימות ולעמוד בהן. ברור שאם את שמה לעצמך מטרה כה גדולה - כמו למצוא את גבר החלומות - את שוב ושוב תרגישי שאת נכשלת, כי הסיכוי שהוא יצוץ כך כבר בדייט הראשון אינו גבוה.
אז חשוב ליהנות ממה שאת עושה כרגע וממה שיש לך כרגע בחיים.
יחד עם זאת, אם את מרגישה שאינך מצליחה להתרומם ברוב תחומי החיים - שווה להיעזר בטיפול נפשי, כי יתכן שנכנסת לדכאון ברמה מסויימת ובמצב נפשי כזה הכל מתפרש שחור יותר ופסימי יותר.
כמו כן יש ייעוץ מקצועי שמדריך אותך לקראת דייטינג מוצלח יותר וגם את זה ניתן ללמוד כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירושים הם משבר לכל דבר
מעיין22/10/2011מודאגת יקרה,
לא כתבת כמה זמן עבר מאז הגירושים, אבל אני מניחה, בעקבות גילך הצעיר, שעבר זמן לא רב.
גירושים, מטבעם, כרוכים בשינויי חיים רבים..אני לא צריכה לספר לך. אחד השינויים הוא החלום על אהבת נצח, על משפחה יציבה ובלתי תלויה וכן הערך העצמי שלנו משתנה ללא היכר מכיוון שלפעמים אנחנו חווים את הגירושים ככישלון. לא הצלחנו, לא היינו טובים או ראויים דיינו על מנת לקיים את הזוגיות.
אני לא יודעת מה היו נסיבות הגירושים אך נדיר שמדובר בחוויה נעימה ומעצימה. יש לי תחושה שאת עוד מלקקת את הפצעים שלך. גם אם את חושבת שעבר הרבה זמן ואת כבר "אמורה" להכיר מישהו..כנראה שעוד לא. בכלל, המושג של זמן פשוט לא רלוונטי בעולם הרגש, הרגש צוחק לזמן בפנים :)
תבחני את המחשבות שעולות לך סביב זוגיות, סביב עצמך בזוגיות. יכול להיות שאת עוד מנסה להתגבר על המשבר הזה וצריכה קצת זמן ואפילו קצת תמיכה. חשבת ללכת לטיפול שיתמוך בך במסע הזה? ייתכן כי את זקוקה לשיקום הערך העצמי שלך ופריקת המטענים שצברת במהלך הנישואים והגירושים.
מאחלת לך המון בהצלחה,
שלך
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)