מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לדוריתליטל17/10/2011
היי דורית,
יש לי חבר בערך ארבעה חודשים, אני בת 36 והוא בן 38. אני מתה עליו. לא היה לי קל כל השנים עם אהבה וזוגיות, איכשהו תמיד מצאתי את עצמי עם גברים שלא מתאימים לי, לא אינטלקטואלית ולא רגשית, ונשארתי בקשרים דפוקים. אבל איתו זה סיפור אחר. עבדתי על עצמי בשנים האחרונות בטיפול פסיכולוגי ומשהו בי נפתח גם בזוגיות וגם בתחומים אחרים בחיי. אז מצאתי אותו, והוא מתוק, וטוב לב, ומעניין. אנחנו מתקרבים לאט לאט, זה לא קל לשנינו, אבל התחושה היא שאני במקום הנכון. הקשר חזק ואינטנסיבי, ולרגע אני לא משתעממת איתו, כמו שהיה בקשרים הקודמים שלי. בקיצור, אני מתה עליו.
אבל יש משהו שממש טורד את מנוחתי - הסקס. לכאורה הכול טוב - אנחנו שוכבים כל יום, פעם ביום לפחות. הוא יוזם תמיד, אני יכולה להסתדר עם פחות...אבל לא סובלת, ממש לא, נהנית מאוד. העניין הוא שלאחרונה הוא רומז לי שהוא רוצה קצת משחקי סקס, קשירות וכאלה, ושאני אקשור אותו, ואני בלחץ היסטרי מזה! אני די פתוחה בסקס ומשוחררת, אבל אני אוהבת יותר מצבים שבהם הגבר הוא הדומיננטי. אני לא אוהבת ולא יודעת להיות דומיננטית. והמחשבה על כך שהוא אוהב להיות כנוע ממש מפחיתה את המשיכה שלי כלפיו.
אני מתביישת במחשבות האלה שלי, ממש מביך אותי לכתוב את השאלה הזאת אבל אני מוטרדת מאוד.
אני יודעת שאנחנו צריכים לדבר על זה. ואני יודעת שזה לא פורום סקסלוגיה, אבל בכל זאת - מה את חושבת על המצב הזה? אין לי שאלה קונקרטית, פשוט מבואסת מהמצב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון - לשחק ולזרום. להתנסות
דורית כהן17/10/2011ליטל יקרה, ראשית אני בעד לא לעשות בסקס משהו שממש לא מתאים לך. אבל קודם רצוי להתנסות בכך כדי שתרשי לעצמך לחוש את החווייה ורק אז להחליט אם את פוסלת או נותנת לכך עוד צ'אנס. כמובן לא בכל מחיר. אם יש משהו שממש מרתיע אותך - אל תקחי חלק בכך.
זה באופן כללי. בסקס יש עניין של התפתחות ושינוים וחידושים, ובדרך כלל כל פעם שמנסים משהו חדש ובלתי רגיל זה מעורב בקצת חרדה וחששות, וזה טבעי וזה חלק ממה שמרגש אותנו בכלל בסקס, מן ההתחלה...
לגבי הנושא של קשירות, את כותבת שזה עושה לך דימוי של כנוע ומוריד לך את המשיכה כלפיו. אני יכולה להבין זאת. אני מציעה לך להיות כנה כלפיו בנושא זה ולראות מה קורה. יתכן ותוכלו למצוא וריאציה מאוזנת יותר, כמו למשל שתחליפו תורות בקשירה: כל אחד יחווה מה זה להיות קשור ואיך זה קצת "להתעלל" באחר. "ההתעללות" יכולה להיות ברמה של דגדוג או סתם מגעים מפתיעים ובלתי צפויים. לא דווקא הפעלת כוח או השפלה.
בקיצור מה שאני מציעה זה לשחק עם הנושא ולהתנסות בו קצת ברמה שמתאימה לך. לא לחסום לגמרי ולהיתקע עם התנגדות וחששות אלא לזרום.
בסקס יש "כוחות" מסתוריים שמשפיעים על ההידלקות לטובה או לרעה ונדמה לי שהחוכמה היא לא להיבהל מכך אלא לשחק ולזרום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)