מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאההילה19/10/2011
היי, יש לי בעיה קצת משונה הייתי אומרת אז ככה. אני בת 32 נשואה בשנית מזה כשנה וחצי כנל בעלי ...אני בהריון בחודשים מתקדמים. הזוגיות שלנו מדהימה יש לי בעל מקסים, אוהב, מפרגן, מתחשב , מכבד. אי אפשר לבקש יותר. רק שלי יש בעיה אני לא יודעת למה אני כל כך מקנאה בנשים אחרות שנראות טוב יותר ממני..וזה היה קיים גם לפני ההריון...קשה לי עם פרסומות של דוגמניות בטלויזיה קשה לי עם קטעי עיתונות שיש בהם מעט ערום אני לא מסוגלת להתמודד עם העובדה שהוא רואה נשים יפות ממני. זה די מוזר היות והוא מראה לי את אהבתו ומפגין המון חום ואהבה....זה מציק לי מאד אני מגיעה למצב שאני מנתקת לו את האינטרנט בפון שלו אני פשוט חוששת שיגלוש לאתרי פורנו...והוא מצידו זה בסדר רק שאני ירגיש טוב.אבל המצפון שלי לא שקט כי בתוך תוכי אני יודעת שאני ממש לא בסדר. כשניסיתי להבין מהיכן הבעיה הזאת מגיעה ...זה לא מתוך מקום שמא הוא יעזוב אותי. אני פשוט לא מסוגלת לראות נשים חטובות נשים יפות. רצוי לציין שאני בחורה מאד נאה אך כרגע מן הסתם קצת מלאה בגלל ההריון .....בקיצור אני מתיימרת להיות המושלמת בשבילו מבחינה חיצונית כדי שלא יסתכל על אף אחת . הוא מאד מנסה לרצות אותי כדי שלא ארגיש רע עם זה אז כשאנחנו יוצאים ויש בחורות שלבושות קצת חשוף הוא ישר מסיט את ראשו. אני חושבת שהוא חושש ממני ומהתגובות שלי ....ואני רוצה שיתנהג בטבעיות. שאלה : האם זה נובע מחוסר ביטחון? איך אני יכולה להשתלט על המחשבות הטורדניות האלה?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ19/10/2011הילה יקרה,
כתבת בפנייתך "אני מתיימרת להיות המושלמת בשבילו מבחינה חיצונית". מדברייך אני מקבלת תחושה כי עבורו את כבר מושלמת. ציינת שהוא אוהב, חם, מפרגן ומקסים וכאשר יש בסביבתכם בחורות אחרות הוא מפנה את מבטו מהן והלאה. אולי הוא מתחשב ברגשותייך, מאחר והוא יודע כי זהו עקב אכילס שלך, אך הוא בוודאי שלא מתעניין בהן, אחרת הוא היה "מגניב" אליהן מבטים, מה, שלמיטב הבנתי, הוא לא עושה.
למרות שקנאה הינה תחושה מאוד טבעית והיא טבועה בכולנו, ברמה כזו או אחרת, אצלך כנראה היא דומיננטית יותר. לדעתי זה יכול לנבוע מחוסר ביטחון ושוב למרות שציינת שאת מודעת לכך שאת נראית טוב ואני סמוכה ובטוחה שלמרות המשקל העודף בתקופה זו, את עדיין נראית טוב, מאחר והעודף הזה "התיישב" על בסיס טוב. לשאלתך, נסי להתמקד בידיעה הזו ובביטחון הזה שאת נאה, כלומר במה שיש, ולנסות למזער את השפעת התחושות הפחות נעימות כאשר הן "מרימות ראש". בשפה אימונית, אחד המשאבים שלך הוא המראה החיצוני שלך, כפי שציינת. נסי להתמקד בכך, "להאכיל" את הידיעה הוודאית הזו ובמקביל ל"הרעיב" את התחושה הפחות נעימה של חוסר הביטחון והקנאה בדוגמניות אשר את תמונותיהן את רואה. יחד עם זאת עלייך להביא בחשבון שאת עצמך את רואה ב"טבעי", מה שנקרא, ואת התמונות של הדוגמניות, באשר הן, את רואה לאחר פוטושופ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)