מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה דחופהאורלי20/10/2011
אני נשואה מזה 4 שנים אפשר לומר באושר פה ושם עליות ומורדות אבל בסך הכל אפשר להגדיר באושר, אני ובעלי חיים בחו"ל מהיום שנישאנו (הוא גר בחו"ל הרבה לפניי ) הסכמתי לעבור לחו"ל לתקופה מסויימת היום אחרי 4 שנים מאוד קשה לי יש לנו ילדה בת 3 ואני בהיריון מתקדם, נמאס לי מהחיים בחו"ל בלי משפחה בלי חגים למרות שאני נוסעת המון לארץ עדיין לא נראה לי לנהל חיים "כפולים" דיברתי עם בעלי על עניין חזרה לארץ והוא כמובן לא בדיוק רוצה לשמוע על זה, בנוסף אציין כי 4 שנים לא מצאתי לא תעסוקה ולא חברה ובעלי יודע שעניין העבודה הוא נגזרת של המשבר הכלכלי והקהילה במקום מגורנו אינה מגובשת ומאוד קשה לייצר כאן קשרי חברות. בזמנו כאשר התחתנו הוא אמר לי שזה לזמן קצוב אבל משום מה איני רואה את הסוף וגם הוא כרגע לא יכול לומר לי מה יהיה. אני נחושה בדעתי לחזור לארץ בכל מחיר. רוצה לשמוע את עצתכם.... אנא עיזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה, אשמח לדעתך
עדי בדיחי20/10/2011הי אורלי,
אכן מצב לא פשוט עבורך. החלטה על עזיבה אכן יכולה לגרור חוויות לא פשוטות עבורך וגם עבור הילדים בעתיד.
את מתארת בדידות וקושי שהוא מאוד מובן- המציאות הזאת שקשה מאוד להשתלב בה, השוני העצום ומן הסתם הרבה געגוע למה שאת מכירה- לארץ. כתבת שהסכמתם ביניכם שהמצב הזה הוא מצב זמני. אני חושבת שמהנקודה הזאת ניתן לדבר איתו יותר ברצינות על מתי המצב הזמני הזה מסתיים. אני חושבת שכדאי להבהיר ברגישות אך גם באסרטיביות את מה שאת מרגישה, ולעשות את זה בחוכמה- לא להפעיל סנקציות, הרי יש לך פה זוגיות שסה"כ את מרוצה ממנה. יש לך ילדה ועוד אחד בדרך בע"ה - שגם להם צריך לדאוג. לכן אני חושבת שכדאי לקיים שיחה במצב מתאים לכך, ולהחליט על איזשהו דדליין שעד אליו את מוכנה לחכות. בזמן הזה לא יהיה לך קל, אבל לפחות את תדעי שיש תחימה והגבלה של הזמן הזה.
הסכמת לגור איתו שם, יש לזה כמובן השפעה רבה. אז לא ידעת מה בדיוק יהיה ו"שרדת" את זה יפה מאוד. חשוב שהוא יבין שאינך יכולה להמשיך ככה ואת שוקלת לחזור בכל מחיר, אבל מוכנה לחכות עד תאריך מסוים כדי שתוכלו לחזור יחד ולהמשיך חיי זוגיות משותפים. קחי בחשבון שאולי הוא לא ירצה לשמוע גם על זה, אבל בד בבד תפקידך ואחריותך להיות נחושה ולהסביר לו את הקשיים ומול מה את עומדת, והדבר משפיע על השלכות הזוגיות. יהיה קשה מאוד לקיים קשר זוגי- לא ביחד פיזית. נסי לקחת עוד צעד ולהסביר את מה שאת מרגישה ביותר פירוט, ביותר סבלנות, ולהציע פתרונות כדוגמת "תאריך יעד" מספיק רחוק שהוא ירגיש שאת מקריבה עבורו ומצד שני עומדת על החזרה לארץ.
מקוה שהצלחתי לסייע, בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורלי21/10/2011אני מאוד מסכימה עם מה שאת אומרת וזו גם הדרך שבה אני פועלת לצערי עניין ה"דד-ליין" הוא לא רלוונטי כיוון שיש לבעלי עסקים שהגדרת זמן אינה רלוונטית (יש לו מלון) אני יודעת שקשה לנהל זוגיות בשלט רחוק אך הטיסה לארץ וממנה נמשכת כשעתיים וחצי לכן זה לא נראה לי כל כך רחוק ובלתי אפשרי, לי אין ספק כי אני חוזרת בכל מחיר אני מאוד רוצה ללא סנקציות אבל רציתי חיזוק מקצועי שאכן אני בדרך הנכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)