מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משתוקקתדקל24/01/2008
שלום,
אני בת 25 (כמעט) ומחלימה מסיום של קשר עם בחור שנמשך כ3 חדשים.
זה אולי פרק זמן לא ארוך אבל כיוון ששנינו אנשים רגשיים ופתוחים נוצר קשר אינטימי מיוחד וקרוב.
לאורך הקשר כולו,החוויה שלי הייתה ספק, שנע בין אהבה עזה ואמיתית (מעורב בשיקולים שכליים,שכן מבחינות רבות אהיה מאושרת איתו) לבין הרגשה של חוסר שלמות,שמשהו חסר.
והוא- תוך זמן קצר, התאהב והחליט בנחישות, שקשר זה דבר שעובדים עליו ולא נתן לי ליפול ולהישבר, להיפך פרגן,תמך והעניק לי חופש רב.
בשבוע האחרון ליחסינו, לאחר שהצלחנו (הצלחתי) לייצב אותו, הרגשתי ריקנות, שיתפתי אותו. ולאחר שבוע מחלה, נפגשנו והוא הודיע לי שהוא רוצה לסיים את הקשר, כי הוא "כלוא " וכל אחד הולך לכיוון אחר.
כששאלתי אותו אם הוא מרגיש אליי משהו? הוא ענה (עם דמעות בעיניו) שהוא מרגיש הרבה דברים אבל זה לא שייך. ושעכשיו זה לא עובד, ומי יודע אולי בעתיד...
התחושה שאיתה אני נמצאת עכשיו (לאחר שהתאבלתי עליו 3 ימים) היא שאני מוכנה לאהבה אמיתית(איתו או בלעדיו) . אך לא רוצה להשאיר שאריות בקשר לא פתור...
אינני יודעת האם הדברים לא עבדו מחוסר התאמה או מסיבות אחרות?
אני אוסיף, שלקח לי זמן להשלים עם המראה החיצוני שהפריע לי מנטלית (ולא מינית, כיוון שאני נמשכת אליו)
הוא אדם מיוחד, והקשר היה מיוחד. וגם עכשיו נשארה איזה אמונה שזה האיש שלי, ושהוא יחזור כשאהיה בשלה. ואולי לא...
ואני כבר רוצה מאוד בקשר אמיתי, יציב ונכון.
עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה, בשלות, קשר אמיתי
דורית כהן27/01/2008דקל יקרה, את סופרת ימים, אז יתכן ותשובתי המתאחרת תמצא אותך במקום רגשית יציב יותר, כבר לא מתאבל.
בכל אופן, הדברים שאת מתארת אופייניים לקשר התאהבות צעיר, כאשר קורים דברים ביניכם וכל אחד מנסה להבין מה קורה לעצמו ומה קורה עם השני, על סמך התקשורת המתקיימת ביניכם ועל סמך נסיון העבר הלא כל כך עשיר. נתפסתי למה שכתבת שהוא אמר שקשר זה דבר שעובדים עליו, אבל כמה היה לו קשה לשמוע אחרי כל ההיסוסים שלך, כאשר זה נראה לו כאילו סוף סוף הגעתם למצב יציב יותר, רק חלף שבוע ושוב את מרגישה ריקנות. בכך הוא כנראה לא יכול היה לעמוד רגשית. ההיסוסים שלך כנראה טלטלו והסעירו אותו יותר מדי. יתכן שכבר חווה בעבר נשים שסיימו איתו קשר והוא מסתובב פגוע ורוצה לשמור על עצמו לבל ייפגע שוב.
חלק מקשר שהולך ונבנה הוא היכולת לעבור שלבים יחד ולהעמיק את האינטימיות, להגדיל את הבטחון, והיכולת לעמוד מול האמת, מול חשיפה רגשית ולהיות מסוגל להכיל את רגשותיו של השני. יחד עם כל מה שכתבתי, מתרחש כל הזמן אצל כל אחד איזה מאזן המשקלל הכל, ומצרף לכל התחושות והתובנות לגבי הקשר גם את האינטואיציות, את תחושת הבטן הבסיסית בתוך הקשר, ויתכן שעד כמה שהוא רצה שזה יצליח, הוא לא עמד בפגיעה ובספקות שניהלו אותך. אולי זה מעיד על חולשה, על חוסר בגרות, בודאי על פגיעות. אפשרות אחרת היא שהתרחשו דברים מתחת לפני השטח שלא ידעת עליהם, כמו קשר עם מישהי אחרת, או קשר עם מישהי מעברו שפתאום התחדש, והקשר שלכם לא היה עבורו מספיק מעצים ומעשיר ובטוח על מנת שייאבק עליו.
לגבי העתיד, ראי, כדי להגיע ל"קשר אמיתי, יציב ונכון", כמו שאת כל כך רוצה, צריך ואפילו רצוי (בהנחה שיש התאהבות הדדית, כמובן) לעבור עם בן הזוג כמה שלבים, כמה משברים, כמה ריבים, פערים ומחלוקות, כדי לראות מה קורה לכם בעיתות לחץ, איך אתם מתגברים על כך. אני מאמינה שכאשר יש אהבה גדולה, את מסוגלת להיות נוכחת לפער ולאי ההסכמה, אבל להרגיש, לחוות בו בזמן חזק מאוד את האהבה כלפיו. והאהבה מאפשרת להסתכל על אי ההסכמות ממקום חיובי, מאפשר, מפרגן, שמביא בחשבון וגם מכבד את השונות שלנו כבני אדם. וגישה כזאת שהיא מאוד בוגרת בעיני, מחוללת פתרונות יצירתיים, המתחשבים בצרכים של שני בני הזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)