מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שוב אני ..אני21/10/2011
היי כתבתי כאן לא מזמן לגבי בעיות שהיו לי עם חברות ועם אקס שלי.נכנסתי שוב למערבולת של רגשות,האקס החליט לפני שבוע שהוא חוזר אליי וסוג של חזרנו אבל לא היה לי טוב וקינאתי בו וקינאתי לו והרגשתי שהוא מסתכל על כל בנות העולם חוץ ממני,ועוד לידי,שוב התחלתי לבכות לו והוא התחרפן ונפרד ממני שוב.אני מתוסכלת מהקשר המטומטם שלי איתו,ואני מרגישה מנוצלת בהחלט.התחלתי לעבוד ולרכב על אופניים ולחדש מעט קשרים,אך אני עדיין מרגישה לבד בעולם וחסרת אמביציה,מה לעשות עם הבחור?מה לעשות בכללי?תודה רבה על ההקשבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בדרך הנכונה
דורית כהן22/10/2011אני יקרה, זוהי תקופה לא פשוטה - כאשר נפרדים וחוזרים ומתנדנדים.מערבולת רגשית ממש.
אני שמחה לשמוע שהתחלת לעבוד שוב ולרכב על אופניים ולחדש קשרים - את ממש בדרך הנכונה לבנות לעצמך חיים שאינם קשורים בו.
לדעתי הקשר איתו מיצה את עצמו ועלייך לזוז הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
אני22/10/2011אני יודעת שזאת הדרך אבל אני ממש בדיכאון אני רואה כל הזמן את חברים שלו ומבינה כמה שהוא מאושר ושומר על עצמו ועל החיים האישיים שלו ובטח הוא עכשיו ילך לבלות עם המון בחורות ופשוט זה מפריע לי ברמה מאוד גבוהה,אני מרגישה גם מנוצלת על ידיו ומרוב שיחות שלי עם אנשים על הסיפור שלי איתו אני מרגישה כבר שנאה עזה כלפיו וזה ממש קשה.אני מרגישה שכל הבעיות איתו באמת עשו אותי בן אדם אחר,לרעה מאוד וקשה לי לעשות את הניתוק הזה ביני לבינו אני ממש מסתבכת במחשבות,כל המשפטים שהוא אמר לי כמו את לא מעניינת ולא כיף איתך יותר הורידו לי תביטחון לרצפה,חברות אומרות לי שאני כבר מטומטמת שאני עצובה עליו אבל הם לא מבינות שאני באמת ממש פגועה,ומרגישה שאין לי שליטה על דברים.בקשר לבנים-תמיד במסיבות אני זאת שמתביישת ובסופו של דבר רק בנים לא משהו מתחילים איתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
אני22/10/2011אני באמת לא מבינה איך יכול להיות שאחרי כל היחס המכוער,אחרי שהוא יצא עם מישהי ושבר לי את הלב,יומיים אחרי שהוא אומר לי אני רוצה ניסיון בחיים ולהכיר עוד בחורות,הוא חוזר אליי,ואז כשאני בוכה לו הוא אומר לי תשאי בתוצאות ועופי הביתה לא כיף להיות איתך אחרי שאת בוכה ואת תלותית וקנאית,אני באמת רוצה שיגידו לי מה אני מחפשת בקשר איתו,כי קשה לי לפתח חיים שלא קשורים אליו,גם יש לי טראומה מכל מה שהוא אמר לי פעם:מילא היה לך עיסוק במשהו אז היה הולך בינינו.אני מרגישה שברגע שאני אעשה משהו הוא יתנפל עליו כמו טרף.אני רואה תמונות של החברות הישנות שלי מאושרות ונהנות ואני די בטוחה שהם לא הסתבכו בסיפור כזה ואני לא מצליחה להבין למה אני עזבתי את הקן ועכשיו אני במצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהfake it until you make it
דורית כהן23/10/2011אני יקרה, יש לי בקשה: היזכרי נא מתי הצלחת להתגבר על משהו קשה בחיים שלך? נסי להיזכר מה היה הקושי ומה עזר לך אז להתגבר עליו? עלייך עכשו לגייס את כל יכולותייך כדי להתנתק מן הבחור הזה, ולהפסיק להשקיע את כל האנרגיות שלך בו. אלצי את עצמך להכניס פעילויות חדשות בתוך סדר היום שלך. תקבעי פגישות עם חברות. ובפגישות האלו עשי לעצמך כלל: לא לדבר עליו! כי אם תמשיכי עם הקיטורים האלו והאומללות הזאת - גם החברות שלך לא ייהנו בחברתך ויתחמקו ממך...
היחס שלו כלפייך מושפע ממה שהוא רואה: אם את מתנהגת באופן קנאי ונהיית תלותית ובכיינית - כפי שהוא באמת אומר לך - הוא פשוט נוכח שוב ושוב שלא כיף לו איתך, כי את נכנסת תמיד ללופ הזה של הקיטורים, ואז הוא מטיח זאת בפנייך ושוב מתנתק ממך. זה ממש מעגל קסמים!
אז קחי אחריות על התנהגותך! בדרך כלל אנשים מגיבים למה שאת עושה ואומרת, הביאי זאת בחשבון:
אם את שמחה ועליזה וכייפית, אנשים ירצו להישאר בחברתך. אם את רק מסכנה ובוכייה ואומללה ומקטרת - אנשים - חברות ובן הזוג הזה - פשוט ירצו לברוח ממך.
מסקנה - הכל בידיים שלך!!!
אז אני מציעה לך - גם אם את די אומללה ועצובה, הכריחי את עצמך לעטות דמות שמחה יותר ותראי מה יקרה. קוראים לכך באנגלית: fake it until you make it
כלומר בתחילה את תתנהגי בעליזות ובקלילות בתור משחק ומתוך אילוץ ובהמשך, כאשר הסביבה תגיב בכיף להתנהגות שלך - זה יהפוך למשהו טבעי יותר.
הפסיקי להאשים אותו. אינני אומרת שהוא בסדר, אבל ככל שתמשיכי להאשים אותו - את תישאבי למעגל הקסמים המזיק הזה ולא תצאי ממצב הרוח הדכאוני שלך. ברגע שתחליטי שרק את אחראית למה שקורה לך - תראי שתצליחי לשלוף את עצמך משם.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככ פשוט וככ נכון
הגר23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון בהחלט
אני23/10/2011אני יודעת שאני מתנהגת כמו פרד עיקש,אבל פשוט מחרפן אותי שהוא פוסל אותי כל הזמן לא משנה מה ,זאת טעות מבחינתו להיות איתי,גם אם אני אהיה הכי עצמאית שבעולם .זה מחרפן שאומרים לבן אדם:הבנתי שזה טעות להיות איתך.כי תמיד יש דרך לשפר הכל !ואני פשוט כל יום מתייעצת עם אנשים ושומעת כמה שאני לא בסדר ונכנסת להאשמות ולדרמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה ממני
אורה24/11/2011תראי נכון זה מאוד כואב להיפרד ממישהו שאת אוהבת, והדיכאון שאת מדברת עליו והכעס והעלבון זה כל כך מוכר לי לצערי... גם אל תאשימי את עצמך יותר מידי, נכון הכל בידיים שלנו, אבל מה שקרה איתו לטוב או לרע כבר קרה! נגמר, הלך , קאפוט!! זה עבר שלך- וכל מה שקורה לנו בעבר הוא סך הכל למידה, למידה לעתיד טוב יותר, עתיד שמגיע לנו! מה שהוא אומר או לא אומר שיכנס לאוזן אחת ויצא מהשנייה, צודק או לא זאת ההתנהגות שלך ולו אין שום זכות לבקר אותך, הוא עשה את הבחירה שלו, ועכשיו את תעשי את הבחירה שלך והבחירה היא פשוט להתנתק באופן מוחלט וטוטלי! לשבת עם עצמך ולחשוב מה את עשית ומה את יכולה להפיק מזה הלאה, הרי אם אנחנו תלותיות או בכייניות כנראה שיש לנו סיבה, זה לא בא סתם ככה, זה בא מפחד מסויים בדרך כלל. הפחד לאבד אהבה ולהישאר לבד. תחשבי לעצמך מה את צריכה לשנות בעצמך כדי שמחר כשתכירי מישהו אחר את תוכלי לשלוט על תעדייך ןלא להגיע למצב כזה שוב. אני לא יודעת מה היה לך לפני האקס והאם תמיד היית בכיינית ומקטרת או שזה התפתח בך רק בקשר איתו אבל ברגע שהגעת לזה תדעי להתמודד עם המינוסים האלו אחרת בכל קשר זה יחזור וחבל. פשוט תתרכזי בעצמך ובמה שישפר לך את החיים.
והדכאון שלך והרגשות שלך- כן אני יודעת שזה מאוד כואב, אני בעצמי בהתאוששות מפרידה כואבת לכן אני מבינה לליבך ואני לפעמים לבד לא יודעת מה לעשות עם כל הרגשות העצובים הללו. מה שאני ממליצה זה שוב לסדר לעצמך את המחשבות ולחשוב האם באמת הפסדת משהו? האם באמתהוא היה עושה אותך כל כך מאושרת?
תלמדי שמה שקורה קורה לטובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)