מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאני22/10/2011
בצורה מזוכיסטית ביותר הסתכלתי במיילים שנשלחו ביני לבין אהבתי הראשונה
לפני יותר מחצי שנה ,מיילים כואבים של סוף ודיבור עליו ועל מה לא היה בסדר
וכעת למרות שעדין כואבת ולא עד הסוף מבינה מה היה,כשאני בתחילת יחסים חדשים
אני תוהה, עם הזיכרון המוחשי כ"כ בשנה ו5 חודשים שנמאס לי מההתנהגות של בן-זוגי לשעבר, וכל הבעיות שהיו בינינו.
האם אפשר באמת להיות בקשר הכי קרוב שיש בזוגיות.
האם זוגיות היא לא רק ההרגשה הטובה שאנו מקבלים מתשומת הלב
וההרגשה שנדמה לנו שבן-זוגנו אוהב ומעריץ אותנו,וכאן עבורנו לכל,עד הרגע בו
הוא לא יהיה יותר?
האם זוגיות והכרות עם אדם אחר היא לא רק פרי דמיוננו שאנו לא באמת רואים
את האדם שמולנו אלא רואים את מי שאנו חושבים שאנו רוצים לראות?
שמתי לב שמרוב אהבה בזוגיות הראשונה שמתי את חיי בן-זוגי במקום נעלה ביותר
וחשבתי על צורכיו לפני רצונותיי והדבר רק גרם לנזק רב, וכעת עם השבר בזוגיות ובאמונה למרות מעלותיו הרבות של החדש, אני בראש של אני אחיה את חיי
והבחור יתאים עצמו ...וכמו תהיותיי האם מה שאני רואה בבחור החדש זה לא רק את תשומת הלב שהוא מעריף עליי?
האפ אני באמת רואה /או שמא שאלה מפחידה יותר האם ראיתי אי פעם בחור בחיי
כהאדם עצמו וקבלהנ אמיתית שלו,או שפשוט היה לי טוב עם איך שהרגשתי איתו
וכשזה לא היה כך או כשחששתי שבעתיד לא ארגיש טוב אז התחילו הריבים...
וגם הרגשתי החופש והעצמאות שיש בשליטה מסויימת בזוגיות ,שאני חושבת קודם כל על עצמי ואם זה לא מתאים לבחור אז עניין שלו..
כי לצערי ראיתי כמה אהבה יכולה להכאיב ולהתנפץ ולהיות הסיוט הכי גדול
ואם עם אהבתי הראשונה זה נגמר,אז אהבה היא כלום,הכל רק מה שאנחנו מספרים לעצמנו....
אשמח לשמוע מאנשים שעברו דברים דומים ומחשבות בנושא
ולמרות שהבחור יש בו המון דברים נהדרים ,אני לא עד הסוף מתקרבת אליו,והראש על אף האבסורד הגמור שבזה,לא מרפה מהאקס...למרות שבדעה צלולה היה נוראי איתו ואין בכלל מה לחשוב על עתיד כולשהו,והכל היה חלום של אהבה ראשונה ולא השכלנו לחיות נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה, התאהבות, זוגיות, היפגעות...
דורית כהן23/10/2011תוהה יקרה, כתבת כל כך יפה ועמוק על מהות האהבה!!!
אני חושבת שכבר יש לך המון תובנות נפלאות וחכמות על מהם יחסים, מהי התאהבות והסתנוורות, ועוד הרבה.
עברת מקיצוניות אחת לקיצוניות אחרת. ממצב של ביטול צרכייך בפני החבר הראשון למצב בו את שומרת על עצמך ולא מתמסרת ונענית בעיקר לצרכים שלך.
די ברור שיחסי זוגיות בריאים הינם משהו באמצע: בו כל אחד יהיה קשוב בו זמנית גם לצרכים של עצמו וגם לאלו של בן זוגו.
העובדה שהאהוב הראשון לא יוצא לך מן המערכת מעידה על עומק רגשותייך כלפיו. הוא נכנס לך עמוק "מתחת לעור", גם בגלל שחווית איתו חוויות ראשוניות בעוצמה וזה נחרת עמוק.
בכל זוגיות יש בתחילה את השלב של ההתאהבות והסינוור שבו באמת לא מצליחים לראות את האחר בצורה אובייקטיבית ומייחסים לו המון תכונות נהדרות פרי דמיוננו. כל מה שהוא עושה מתפרשן לצד החיובי. רק עם הזמן הכימייה נרגעת ומתחילים להכיר את האדם האמיתי. בכל אחד מאיתנו יש תכונות טובות ויש גם חולשות. מספיק לדעת שאצלך, למשל, יש חולשות, כדי לצאת מתוך ההנחה שגם בכל אחד אחר יש...
ואז נשאלת השאלה לא רק האם את מקבלת ממנו את תשומת הלב המספקת ועוד צרכים רגשיים שונים שאת זקוקה להם, אלא כאשר את שמה את הפוקוס עליו - האם את מספיק מוקסמת ממנו, מעריכה אותו כבן אדם, ומקבלת גם את חולשותיו?
האם את אוהבת את איך שאת כאשר את איתו? את מה ומי שיוצא ממך?
ואחרי שעוברים את המשוכות האלו, יש עוד דרך ארוכה לעבור: לבנות תקשורת טובה, לראות שיש מספיק פעילויות משותפות, מטרות דומות בחיים, סקס מוצלח שמשתפר עם הזמן(!).
פעם שאלתי מישהי שנשואה כבר קרוב ל 30 שנים - מה סוד הזוגיות המאושרת שלה?
היא ענתה לי שקודם כל זה לעשות בחירה מאוד מוצלחת.
ואחר כך - התגברות משותפת מוצלחת על משברים - וצמיחה אישית של כל אחד מבני הזוג.
דבר נוסף: מערכת היחסים הקודמת גרמה לך להיפגעות, אז עלייך לקחת בחשבון שחלק מן ההתנהגות שלך כיום, עם הגבר החדש, הינה הגנה עצמית - שחלקה מתרחשת ללא מודעות עצמית - על מנת לא להיפגע כל כך בפעם הבאה. זה מסביר אולי למה אינך ממש חושפת את עצמך ואינך מתקרבת כל כך הפעם. את שומרת על עצמך. אבל עצם השמירה הזאת מכתיבה ומגבילה את עומק היחסים!
אני יכולה להמשיך ולכתוב רבות על הנושאים השונים שהעלית, אבל נתספק בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית יקרה
אני23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)